Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Felnőttkorban az embernek már...

Felnőttkorban az embernek már nincs is szabadideje?

Figyelt kérdés

A rohanásról, munka után a teendők ütemes végzéséről, "időbeosztásról", soha se lazításról szól?

Például a munkahelyemen különböző életszakaszban, -helyzetben vagy hogy mondjam levő emberek vagyunk, de közös jellemző a szabadidő csaknem teljes hiánya.

2018. dec. 19. 10:54
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
57%

Le lehet pontozni, nekem szinte mindenre jut időm.

Igaz sokkal kevesebb a szabadidőm mint korábban. Viszont sokkal jobban osztom be. Dolgozom heti 5 napot. És még mindig marad 2 teljes napom, amikor azt csinálok amit én akarok. Szabadságokat is ki lehet venni okosan megtolva hosszú hétvégékre, vagy a 3 napos heteket kivenni.

Kicsit azt látom, hogy vannak emberek akiknek a világ minden ideje is kevés lenne és vannak akik a keveset is gazdagon osztják be.

Ha csak magamat nézem, 17:00-ig munkaidő. 18:00-ra haza tudok érni úgy, hogy megjárom a boltot. Onnantól 22-23 óráig 4-5 óra szabadon van. Minden nap egy fél munkanap.

Ha csak napi 2 órával számolok az heti 10 óra, 1 munkanapnyi szabadidő amit jól is ki lehet használni. Simán belefér esténként egy film, vagy egy mozi. Nyáron egy kis séta, kirándulás, túrázás, bringázás vagy akár egy-egy összeülés haverokkal.

2018. dec. 19. 12:26
 12/22 A kérdező kommentje:

Hát nekem napi 4,5 kb, amit nem utazással, nem a munkahelyen töltöm és nem alvással kellene töltenem ahhoz, hogy kipihent legyek.

Ebben a 4,5-ben van benne elsősorban a tanulás, másodsorban a sport, harmadik helyen a házimunka, ami esetén még többre is lenne igényem (pl mert kifejezetten szeretek főzni, de jelenleg 2 hete nem főztem, vagy mert ennél a kosznál azért kisebben szeretnék élni).

A 4,5 óra egy része reggel telik el, mert nem szeretek rohamtempóban készülni + a pénztárcám és az egészségem miatt is otthon reggelizem (jó, legyen ez is szabadidőnek számolva "cserében", mert lehetne rohamtempóban készülni és az irodában bedobni a 2 db péksütit). Plusz van házimunka, amit reggel dobok össze, mert én már este nem tudok magamról.

Hétvégén család, tanfolyam, a hosszabb házimunkák, 10-12 óra alvás a kimerültségtől.

Ebbe néha belezsúfolok valamilyen társas programot.

Ennyi az életem.

Munkatársaimnak se jobb.

Pl aki szülő, összeszedi a gyerekeket, otthon tanul velük (hihetetlen, milyen házikat bírnak amúgy feladni), foglalkozik velük, kis házimunka és ott tart, hogy az ágyban foglalja el magát, ha nem tud aludni.

Egyébként aki esküvőt szerez, költözik, azt talán irigylendőnek gondoljuk, de nehéz neki is, és nemcsak pénzügyi szempontból. Stressz, borzalmas "szakemberek", az embernek pedig 0 szabadidő.

2018. dec. 19. 12:38
 13/22 A kérdező kommentje:
Ja, és hogy leültem és gyakorizok, ez is lopott idő, mert vagy tanulnom kellene vagy a hobbijaimmal foglalkozni, mert csak most van idő, illetve elintéznivalóim is vannak.
2018. dec. 19. 12:41
 14/22 anonim ***** válasza:
100%

Amúgy tudom, a kutyát nem érdekli, de leírom az én eddigi "bakancs listámat" amit a 2-3 év munka alatt hoztam össze:

Mozgás:

- Nagyjából ezer letekert kilométer kerékpárral

- Csak idén 500 km gyalogtúrázás

- 8 szervezett teljesítménytúra 20 és 45 km távokon között, este, nappal, rossz időben, jó időben

- Kerékpártúra a Duna kanyarban

- Néhány sátrazás, kempingezés 1-1 estét pénteki napokon munka után haverokkal

- Várak, kilátók felkeresése (Visegrád, Nógrád, Egri vár másolata, stb.)

- Pilis, Visegrádi hegység, Budai hegység, Gerecse, Börzsöny és Mátra egy kisebb része be lett járva

Autósportok, egyéb sportok:

- WTCC/WTCR Hungaroringen és Slovakiaringen

- Kamion EB szintén Hungaroring és Slovakiaring

- DTM

- TCR Europe

- Hungaroring Classic

- AMTS Tuning show

- Árkád Downmall (bringás)

- Kisebb vízilabda meccsek

Múzeumok:

- Vasúttörténeti Park (sokszor ingyenesen is látogatható)

- Aeropark

- Szolnoki repülőmúzeum (a régi ami megszűnt)

- Szentendrei közlekedési múzeum

- Kisföldalatti múzeum

- Istvántelki főműhely látogatás

Vagy csak apróságok, amiket szeretek:

- Vonatfotózás (Fradi pályaudvaron elég sok típus megfordul)

- Ferihegyen spotterkedés

- Utazás a gyermekvasúton (Utoljára gyerekkoromban ültem az azóta megszűnt Nyírvidéki kisvasúton)

Ja és mindezek mellett megcsináltam a jogosítványt is.

Tudom meg fogom kapni, hogy "kit érdekel ez a sok szar", de hátha másokra ösztönzően hat majd. Hiszen nem vagyok világjáró , nem világmegváltó dolgok, még csak sokba sem kerülnek. Mégis egy csomó élményt szereztem csak azzal, hogy reggel felkeltem és útnak indultam. És ha vissza tekintek 1-1 évre akkor úgy nyugtázom, hogy egész tartalmas volt. Mindenképpen tartalmasabb mintha otthon maradtam volna TV-t nézni.

Illetve szerintem valahol azt kell rendbe tenni magunkban, hogy nem arra kell vágyni, hogy minden nap legyen valami, meg folyamatosan legyen kikapcsolódás, program, hanem a lehetőségekhez képest kell őket jól beiktatni. Én azt tűztem ki, hogy minden hétvégén, csak 1 napon legyen valami, vagy mondjuk 2 hetente és utána az otthon pihenés is sokkal jobban esik.

2018. dec. 19. 13:11
 15/22 A kérdező kommentje:

Nekem tetszik, én is ilyen listákból élek évek óta.

Sokkal kisebbek, cserében hasonlóak és egész sok teljesül belőlük.

2018. dec. 19. 13:28
 16/22 anonim ***** válasza:

25 vagyok:

hajnalban kelek 2 óra út a munkába, 3-kor végzek, 2 óra az út haza, 5-re otthon vagyok

ha meg nem egyből hazamegyek, akkor meg programokra

este 5-től azért van időm elég sok dologra

abból a napi 4 órából 1.5 óra intenzív séta, irodában dolgozom, de olyan lábam van mint aki komolyabban sportolna kb (vádli és comb izom is)

irodában a lopott időkben van időm gyk-zni is, tanulni, érdekességeket olvasni

otthon szintén elég sokat tanulok, másodállásom is van ami nem fix munkaidős, hanem én osztom be

2018. dec. 19. 13:34
 17/22 A kérdező kommentje:

Azért én igényelném, hogy ne csak évente kétszer legyen időm a hobbijaimra, ha meg este hazamegyek, akkor igen, pihenhessek, "dögölhessek" majd a kanapén fekvésből csak azért kelljen felkelnem, ami ösztönből jön, amit ösztönből szívesen csinálok.

Nem ütemesen, beosztva, órarend-szerűen: tanulás, házimunka, elintéznivalók, sport, ébresztőállításkor pedig: a jelzésig 6 óra 40 perc van hátra. Aztán éjjel 3 megébredés a stressztől.

2018. dec. 19. 13:48
 18/22 anonim ***** válasza:
100%
Sokkal több szabadidőm van mint diák koromban. Nehéz egyetemre jártam, folyton tanultam, ünnepekkor is, állandóan stresszes voltam, ha már volt pár óra szabadidőm amikor nem kellett foglalkozni semmivel már boldog voltam. Egyedül élek, tehát az egész háztartás rajtam van de kb élvezem, megtanultam főzni, pár naponta vesz el ez 2-3 órát. Munkahelyen 10 perc alatt bent vagyok, nem hagyom hogy túlóráztassanak és repülök haza. Hosszú évek óta először van az, hogy nem tanulok az ünnepekkor ráadásul több mint 3 hétig szabadságon leszek! Életemben először mondtam igent a szilveszteri bulizásra a barátaimnak, mert már nem tanulok!
2018. dec. 19. 14:03
 19/22 A kérdező kommentje:
Hát én pont azon gondolkozom, hogy az ünnepek alatt nem tanulok annyit, mint terveztem, mert hobbizni is kell valamikor.
2018. dec. 19. 14:08
 20/22 Metionin ***** válasza:
100%
Emberfüggő, nekem pl. sokkal több szabadidőm van mint valaha volt diákkoromban. Főleg hogy az egyetemet éjszakás műszak mellett toltam végig. Most elvégzem a munkám azt cső, utána azt csinálok amit akarok. És vannak hétvégéim amikor nem kell dolgozni.
2018. dec. 19. 20:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!