Hogyan könnyítenek magukon az eszkimók?
Mivel elég fejlettlen népcsoport és különben sem dolgoznak én a pelenkát kapásból kizárnám amogy a különbözö lyukakat is.
Szerintem nem hordanak olyan sok ruhát, csak mivel legföképp állat prémek hordanak, a szörme miatt tünik olyan sok rétegnek úgyhogy szerintem levetköznek, bár ez csak az én véleményem
Tél elején egy növény leveleit rágcsálják, amely olyannyira lelassítja a bélműködésüket, hogy hónapokig nem kell szarniuk. Bevonulnak a zigluba, elfalazzák a bejáratot, és szűkös élelmiszerkészlettel húzzák ki a telet. Amint a tavasz eljön, fakérget rágcsálnak, amely hashajtóként beindítja a bélműködésüket, és órákat töltenek a szabadban, hogy a belekben felhalmozott téli salakot kiürítsék, végül focilabda nagyságú szarkupacot hátrahagyva, elégedetten távoznak, hogy belekezdjenek a tavaszi ablakpucolásba.
a történet magva ugyanis igaz. Na, nem 100%, de mivel a tradicionális eszkimó étrend húst és húst foglal magába, meg némi tojást, ez annyira lelassítja a bélmozgást, hogy 4-5 naponta kell székelniük. Ezt vödörbe elintézték, aztán ki vele a hóba. A pisit meg a falra. Kicsit büdös ugyan, de tapos rá az ember havat, aztán megfagy. Mindezt Scott Welch közölte a világgal, aki ugyan nem tudom, ki, de az Északi-sarkkörön töltött pár hónapot. Az iglu különben is a múlté; ma már az eszkimók is házakban és konténerekben laknak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!