Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Az nagyon ciki, ha 25-26 éves...

Az nagyon ciki, ha 25-26 éves koromig csak gyárban dolgozok és aztán megyek egyetemre?

Figyelt kérdés

Most 21 vagyok, eleve 20 évesen érettségiztem.

Ha most egyetemre mennék, akkor szinte biztosan kibuknék, nehezen megy a tanulás, annak ellenére is hogy szorgalmas vagyok...

Szeretnék rendesen rákészülni, illetve ami szak érdekel, az nem indul a városomban.

Én viszont nem tudnám elviselni a kollégiumot.

Nekem minimum egy zárható szobára van szükségem, legyen az akármilyen kicsi is.

Így a következő kb. 4 évben albérletre gyűjtenék...

A képzés nincs államin, így annak is egy részét diákhitelből kell majd fizetnem, nem szeretnék még a megélhetésre is ahhoz nyúlni.

Nagyon sokszor megkapom a rokonaimtól, hogy én nem illek bele a képbe, mert nálunk mindenki értelmiségi és távolabbi rokonokkal is tartjuk a kapcsolatot.

Most is karikor leszünk vagy 25-en és én leszek a legsikertelenebb, annak ellenére hogy van aki nálam is foatalabb.

Meg ma nem akartam dolgozni, ezért tegnap elmentem orvoshoz és Ő is kérdezgetett, hogy miért nem tanulok tovább, stb.

Akinek elmondom a terveimet azok azt mondják, hogy szándékosan biztonságos távolra lőttem be az egyetemet és hogy addigra úgyis kitalálok valami kifogást, hogy még se jelentkezzek...

Tényleg ennyire ultragáz manapság gyárban dolgozni és kicsit későbbre tolni a tanulást?

(Fiú vagyok és nem tervezek családot, mert érzelmileg elég labilis vagyok sajnos)

2018. dec. 15. 20:34
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

Én már rég megbántam, hogy egyetemre mentem.

Már ötödik éve itt pocsékolom az időmet ha elvégzem sem fogok tudni könnyen elhelyezkedni, vagyis a lakóhelyemhez közel biztos nem. Ha pedig már elkell mennem itthonról oda megyek ahol tényleg jó pl külföldre valahvá. Szoval ugyan ott tartok, mint 5 éve. Már most is nehezen tudom magam rávenni a tanulásra nem még ha 4 evet kihagytam volna.

Annyi év kihagyás után már 100%, hogy nem kezdenék bele, mikor már igy is nagyon nehezen megy a dolog.

Ja és nyáron én is gyárban dolgoztam nem volt olyan szörnyű ha muszaj kilehet birni, de hosszutávon agyhalott leszel a monotonitástól.

Szóval ha egyetemre keszülsz menj most, ha beleszoksz a nagybetűs életbe eszed ágában sem lessz éjszakákat végigtanulni, nélkülözni...

Laktam kollegiumban az sem volt olyan rossz ketten voltunk a szobán most albérletben vagyok de itt is nehéz aludni mivel egy ajtó választ el a többiektől akik hangosak. Szoval ugyan olyan nehéz kipihenni magam.

2019. jan. 6. 00:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!