Nincstelen nagyszülőnek tartós élelmiszercsomag bunkóság?
Én ezeket valami tényleg karácsonyi aprósággal (ami ajándéknak számít, akár egy kesztyű, sál, csoki, ilyesmit is szoktak adni az emberek, nem?) együtt adnám, így lenne hasznos is meg valami, aminek tudnak örülni is.
Csak pár ötlet: anyukámnak pl könyvet (tavaly karácsony óta próbáltam kiszedni belőle, mit olvasna el, ami még nincs meg, múlt héten sikerült :D ) és a kedvenc csokiját viszem, amire ő sajnálna költeni (meg hát nem sokkal ezelőttig meg se nagyon engedhette magának, általában csak arra költ, amire muszáj, amúgy külön kasszán vagyok szülőktől, a közelmúltig nekem se nagyon volt miből hazaadjak, de pénzt el se fogadnának pl), apukámnak meg egy jófajta szivart viszek, amit ő nem venne meg magának, de örül, ha meglepem vele.
Csak azért mesélem ezt el, hogy lásd, sok múlik ilyen apróságokon, amikre ha figyelsz, nem sül el rosszul a dolog.
Nem bunkóság.Csak csinálj neki valami ünnepies körítést.Pl csinálj belőle egy szép ajándékcsomagot.Nem tudom, mennyit tudnál rá áldozni, de a lisztet kihagyhatod, akkor már jobban mutat a tészta,lekvár,egész szalámi, olaj, tea, kávé, kakaó, keksz félék, cukor az jó, olaj.Ezek már nem filléres termékek és tartósak ezek is.Tegyél mellé valamit, ami nem élelmiszer jellegű , pl kesztyű, könyv, stb valami ami maradandó, emlék.De érdemes lenne előtte kipuhatolni, minek örülne.De szerintem egyáltalán nem megalázó tartós élelmiszert adni.Mi régebben kaptunk, na jó, nem rokontól, hanem családsegítőtől, és örültünk neki.Bizony nagyon jól jön, amikor az embernek számolgatni kell a forintokat.
Ha nincstelen, talán örülne néhány meleg téli ruhadarabnak is, ami nektek már nem kell és új szerű, na meg jó is lenne rá esetleg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!