Ti mit gondoltok erről a helyzetről? Szerintetek tényleg bunkóság volt? Tényleg "hercegnős" vagyok?
A kollégiumban beosztottak egy szobába egy másik lány mellé, viszont nem igazán tetszett és ezért rákérdeztem, hogy esetleg lenne-e másik lehetőség. Volt, megnéztem a másik szobát és sokkal jobbnak tűnt, emiatt inkább azt válaszottam. Jó döntésnek bizonyult, mert ezzel a szobával abszolút ki vagyok békülve és a szobatársammal is jól kijövünk.
Viszont még mindig csomószor összefutok a másik lánnyal (aki eredetileg a szobatársam lett volna) és ezek elég kellemetlen pillanatok, mert nem is köszön vissza és rám sem néz... Többen is mondták (barátok, rokonok, akikkel beszélgettünk), hogy ez azért tényleg nem volt szép húzás és most azt gondolhatja, hogy esetleg miatta nem akartam odaköltözni vagy ilyesmi. Hiszen már ott volt minden cuccom, vele is beszéltem stb., majd utána kértem át magam egy másik szobába és ebből tényleg lehet akár erre is következtetni. A lány cigány, aminek csak azért van jelentősége, mert ebből akár azt is lehet gondolni, hogy engem ez zavart vagy rasszista lennék stb., ezt is megkaptam, hogy biztos ez az oka. Egyik sem igaz (bár az tény, hogy mondjuk annyira nem volt szimpatikus, hogy az egész szobában össze-vissza voltak dobálva a cuccai és nem tűnt túl rendszeretőnek, de ennyi alapján nem lehet megismerni a másikat), szimplán csak nem tetszett a szoba és volt másik opció is.
A másik pedig az, hogy azt mondták, hogy elégg "hercegnős" és elkényeztetett vagyok, amiért reklamáltam, mert bizonyára senki sem örül neki, ha pl. rumlis a szobatársa vagy koszos, pici, bogaras stb. a szoba, de el kell fogadni és ez van. Mikor szóltam, hogy át szeretnék költözni, akkor ők sem örültek neki annyira, hiszen plusz papírmunka, idő stb.
Most picit rosszul érzem magam emiatt, mert én ezekbe a dolgokba bele sem gondoltam. Ugyanakkor úgy vagyok vele, hogy nem csináltam semmi rosszat és, ha volt választási lehetőségem, akkor azt nyugodtan ki is használhattam.
Ti mit gondoltok erről?
Én elmondtam volna neki költözésnél, hogy miért mész tovább, akkor nem lenne a sértődés meg a találgatás. Nem is értem, miért nem jutott eszedbe.
És igen, a koli valóban nem kívánságműsor, de azért nem te vagy az első a történelemben, aki költözik. Rákérdeztél, nem mondtak nemet, be is jött a dolog, akkor ezzel a részével nincs gond. :) Másnak is ugyanúgy van szája, ha nem tetszik neki az adott hely. Inkább itt a kommunikációddal van a baj, nem beszéltél a szobatársaddal, pedig alap lett volna, és magadat sem tudod megvédeni a beszólogatók ellen. Ezen dolgozz egy kicsit. :)
Ha nagyon bánt a dolog, akkor menj oda a másik lányhoz, hogy ilyen pletykákat hallottál vissza, hogy te rasszista stb stb., és nem szeretnéd, ha emiatt félreértés lenne köztetek, szeretnél bocsánatot kérni, ha magára vette, és magyarázd el neki, hogy miért döntöttél a másik szoba mellett.
Nem, inkább ez a tipikus magyar mentalitás a felháborító. Annyira jellemző ez, hogy mindenki csak panaszkodik, és sosem él a lehetőségeivel, hogy jobbá tegye a helyzetét, ha viszont valaki lép is, akkor megszólják, vagy irigykednek. Nagyon helyesen tetted, és ezután se engedd, hogy mások hátráltassanak.
Korábban az iskolában, később pedig a munkahelyen is folyamatosan ezt tapasztaltam, hogy mindenki sajnáltatja magát és háborog egész nap a dolgokon, és amikor megkérdezem, hogy miért nem csinálnak valamit, csak hőbörögnek, hogy nem olyan egyszerű ez ám, mit képzelek magamról. Sok esetben osztoztam is a problémájukban, azonban én cselekedtem, hogy kikerüljek belőle, és még ők voltak rám általában megsértődve, hogy milyen kényelmes már nekem, hogy ott hagyom őket cserben.
"A lány cigány, aminek csak azért van jelentősége, mert ebből akár azt is lehet gondolni, hogy engem ez zavart vagy rasszista lennék stb., ezt is megkaptam, hogy biztos ez az oka."
Persze hogy ez volt az oka, csak valószínűleg még magadnak sem mered bevallani. Pedig nincs ezen semmi szégyellnivaló, ez természetes reakció. Ez van, vállald fel, nem kell a píszí duma.
Igazából annyit kellett volna mondanod neki, amivel minden konfliktust elkerültél volna, hogy: tavasz baktalo csipke mo, szoszi csaje, zsa át a bótba igyunk zsalmalét mer én dzsalok el innét tőled. Devla kísérjen utadon szoszi drága tesvérem, legyen szerencsés a családod, legyen meg a tanulmányod.
És kimehettél volna, nem lett volna probléma, én kis rasszista leánykám <3
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!