Másoknak hogy van ideje mindenre? Ti hogyan osztjátok be az időtöket?
Nem teljesen ide illik a kérdésem, pláne, hogy még gyermekem sincs, de talán aki még gyermeket is nevel, az jobban tudja, hogyan lehet hasznosan beosztani az időt.
Hétköznap 7-től általában 15:30-ig dolgozom. Ehhez hozzájön átlag heti egy ügyelet, amikor 7-től másnap reggel 8-9-ig vagyok a munkahelyemen. Havonta kb. 2 alkalommal ez hétvégére esik. El kellene járnom angol tanfolyamra heti 2 alkalommal, valamint ideje lenne sportolnom, mert egyre jobban kezdek eltunyulni. Első körben jó lenne heti kétszer egy órára eljárni, de a cél heti 3-szor 1 óra lenne. Igazából diétáznom kellene egy bizonyos betegség miatt, ezért célszerű lenne legalább heti pár alkalommal magamra főzni, arról nem is beszélve, hogy a párom is igényelné néha a főtt ételt vacsorára, mert későn ér haza, nap közben pedig sokszor nem tud meleg ételt enni. Vannak háziállataink, amikkel kb. napi 1 órát kell foglalkozunk.
És persze rendben kellene tartani a lakást. És akkor még meg sem említettem, hogy néha azért jó lenne kimozdulni.
Biztosan én vagyok szerencsétlen/béna vagy nem is tudom, de egyszerűen nem megy. Ha már bevásárolok és főzök valamit, akkor kb. este 7 lesz, pihenek egy órát, foglalkozom az állatokkal és elment a nap.
Mások mégis hogy csinálják? Pláne, ha még esetleg gyerek is van.
En is ilyen voltam.
Most 1 gyerekem van, es idom meg veletlenul sincs felesleges.
Mig otthon voltam vele csak-csak egyenesben volt minden, de nem minden nap.
Miota ovis, en dolgozom, rohanas minden nap.
Takaritas bevasarlas (nagy) hetvegen, fozes hetkoznap 2 naponta, szigoruan gyors dolgokat, semmi extra program (edzes meg filmnezes, lustulas napkozben, csak este).
Allat helyett a gyerekkel foglalkozom.
Hat valahogy igy.
Gyerek nelkul en is mindig faradt voltam, de inkabb csak lusta.
Most nem gondolkozom faradtsagon csak csinalom a dolgom es kesz, estere erzem csak, hogy alig varom hogy letegyem magam kicsit pihenni miutan elaludt a gyerkoc.
Ja es apukat is be lehet- kell! vonni a feladatokba (mindegyikbe).
Ahogy többen is írták. Ha gyerek van, ott nincs megállás, nincs leállás, nyomod egész nap, szinte nem is gondolkozol, nem érzel fáradtságot csak csinálod. A gyereket nem tudod másnapra halasztani, mint az edzést vagy a porszívózast. Este mikor ledőlsz az ágyba lehet pihenni, átgondolni a napot, meg a következőt.
Egyébként ez nagyon fárasztó is, munkahelyen, otthon teljesíteni, toppon lenni, semmit el nem felejteni (fizetnivaló, intéznivaló stb.), szóval úgy átlag két hetente szoktam azt érezni, hogy k vára kivagyok és nem bírom.
Egy gyerekem van, 18 hos.
En diszpecserkent dolgozom gyed mellett, mert megszunt a ceg, ahol dolgoztam.
12 orazom, 2 nap munka, 2 nap piheno.
Egyszerre jarunk dolgozni a parommal. Szeretem a munkam es muszaj volt keresni valamit.
Nem nehez melo abszolut.
Dedi mamaja vigyaz ra, aki 75 eves es egyedul el. Elso nappalosomnal visszuk 4.40-kor mamahoz, 6-tol 18-ig melo. Este mama pakol nekunk is etelt, amit mi allunk. Elvisszuk az alapanyagokat es mama megfoz a dedunokajara es rak nekunk is. Melle meg szoktuk anyagilag is. Bealszik a kocsiban, este 8-9 fele mi is alszunk. Masnap csak en megyek parom du 3-kor viszi mamahoz a csajost, es apa hazahoz minket jogsim hijan. Igy kenyelmes. Hal istennek segitokesz csaladom van. Elso pihenonapunkkor fozok 2 napra valo kajat, most pl halaszlevet, rantott halat es turos tesztat. Ezekbol lebet vinni is. Jelenleg pihenek, mert alszik a lanyunk. Delutan udvarozunk, szomszedozunk. Este pedig takaritunk parommal kozosen. A masodik nap mindig a pihenese, csalade. Holnap parom kollegajaekhoz megyunk.
Valahogy igy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!