Másoknak hogy van ideje mindenre? Ti hogyan osztjátok be az időtöket?
Nem teljesen ide illik a kérdésem, pláne, hogy még gyermekem sincs, de talán aki még gyermeket is nevel, az jobban tudja, hogyan lehet hasznosan beosztani az időt.
Hétköznap 7-től általában 15:30-ig dolgozom. Ehhez hozzájön átlag heti egy ügyelet, amikor 7-től másnap reggel 8-9-ig vagyok a munkahelyemen. Havonta kb. 2 alkalommal ez hétvégére esik. El kellene járnom angol tanfolyamra heti 2 alkalommal, valamint ideje lenne sportolnom, mert egyre jobban kezdek eltunyulni. Első körben jó lenne heti kétszer egy órára eljárni, de a cél heti 3-szor 1 óra lenne. Igazából diétáznom kellene egy bizonyos betegség miatt, ezért célszerű lenne legalább heti pár alkalommal magamra főzni, arról nem is beszélve, hogy a párom is igényelné néha a főtt ételt vacsorára, mert későn ér haza, nap közben pedig sokszor nem tud meleg ételt enni. Vannak háziállataink, amikkel kb. napi 1 órát kell foglalkozunk.
És persze rendben kellene tartani a lakást. És akkor még meg sem említettem, hogy néha azért jó lenne kimozdulni.
Biztosan én vagyok szerencsétlen/béna vagy nem is tudom, de egyszerűen nem megy. Ha már bevásárolok és főzök valamit, akkor kb. este 7 lesz, pihenek egy órát, foglalkozom az állatokkal és elment a nap.
Mások mégis hogy csinálják? Pláne, ha még esetleg gyerek is van.
Mások tolják, mint állat... és akkor belefér.
Semmi más titka nincs, mint pihenés, séta, meg gondolkodás és netezgetés helyett nyomod neki, nő a terhelhetőséged és utána bírod a terhelést jobban. Csodára meg elméletekre nem épül tiszta lakás, 2 gyerek, munkahely, meg párkapcsolat. Csak melóra. Kva sok melóra.
5.30-kor kelek, 6kor keltem a többieket, reggeli.
2 gyerek picike, öltözés, óvodába viszem őket.
Háztartás, bevásárlás, házimunka.
Elmegyek értük 1-re, otthon ebédelnek, aztán lefekszenek aludni. Ekkor dolgozom 2 órát (vállalkozó vagyok).
Délután játszom velük, hogy minőségi időnk legyen együtt. Apjuk fürdet, mesét mond. Én tornázom. Utána zuhany és munka még vagy 5 órát. Éjfél körül fekszem. Napközben az üres időkben (utazás, mosogatás, vagy pakolás közben) mp3-ból tanulok, mert levelezőn egyetemre járok.
Hát valahogy így...
Nem vagyok gyerekes, de nekem is rengeteg dolgom van.
Minden fix programot leépítettem: amikor tornáztam, itthon tettem, nyelvet itthon tanultam stb. Én sokáig nem tudtam meleg ételt enni a munkahelyemen, ezért ha hazaértem, rögtön főztem valami gyorsat (ehhez sokszor hétvégén főztem nagyobb adagot, és lefagyasztottam, amit lehetett).
Belefértek az esti programok időnként, nekem macskám meg hörcsögöm volt, velük szerencsére késő este is lehetett foglalkozni:)
Nálam is inkább az a baj, hogy egyszerűen úgy érzem, nincs ennyi energiám. Mert ha számolgatok, akkor persze minden belefér.
Fél 4-ig meló, 4-től egy óra edzés/angol, utána hazafelé bevásárlás, valami gyors főzés, és minden kész 7-re. Egy óra pihi, egy óra állatozás, közben valami film, aztán fürdés és alvás.
De ez általában úgy néz ki, hogy már arra sem vagyok képes, hogy rávegyem magam az edzésre. Ha csak munka, bevásárlás, főzés a program, akkor is van, hogy kidőlök egy órára...
Pedig már elkezdtem multivitamint is szedni, hátha kicsit több energiám lesz:D
Nem kell azt lesned folyton, hogy mihez van kedved és mihez nincs energiád. Nem véletlen a Nike szlogenje sem, "just do it"!
Csináld! Ennyi. Tudod mit kell tenned, akkor a siránkozás helyett önfegyelmet kell gyakorolni és tenni, amit tenned kell. Ennyi a titka.
3 gyerkoc van.
olyan napot irok,amikor parom nappalos.ezek a huzosabb napok.
reggel 5 kor kelek(papiron,gyakorlatilag fel 5 kor es en csomagolom paromnak a kajat 😂)
a nagyokat fel 6 kor keltem,a kicsit 6 kor.
fel 7 kor indulunk,a kicsit lerakjuk a bolcsiben,aztan a nagyokat elengedem suliba.
7:20 kor bent vagyok a munkahelyemen.
2ig dolgozom,neha 3 ig.
hazafele beugrom boltba,aztan megyek a kicsiert es hiaba vegzek 2 kor,sokszor fel 4-4 ora mire hazaerunk.bedobok egy adag mosast,es ha epp fozos napom van akkor nekiugrom.ilyenkor igyekszem egyszerubbeket fozni,es olyat amit csak oda kell rakni,fo magatol szepen.
kozben pakolgatok,porszivozok,felmosok,kitegereget,hajtogatok ilyenek.
parom 6 ig dolgozik,mikor hazaer megvacsorazunk,aztan furdik mindenki es a gyerekek 8 kor az agyban vannak.
ilyenkor van egy kis idonk egymasra.
gyorsan eltelik a nap,amig talpon vagyok eszre sem veszem,hogy faradt vagyok.csak este mikor agyba kerulok.
szerencsere parom 2 nap dolgozik,2 nap pihen igy amikor pihenos o viszi reggel a gyerekeket,o csinalja a hazimunka java reszet.olyankor hazajovok egybol melobol,es amig o lemegy a piciert van egy kis idom magamra.
nemreg mentem vissza dolgozni,meg furcsa kicsit,de egesz hamar belerazodtunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!