Utálom az ilyet?
Én úgy tudom, kérdőjel nélkül nem enged kérdést kiírni.
De hogy a kérdésedre is válaszoljak: igen, utálod az ilyet.
Köszönöm a megerősítést, valóban utálom. 😁😁
De könyörgöm, ha tényleg kötelező a kérdőjel, akkor olyan nagy erőfeszítés egy kicsit átfogalmazni azt a mondatot, hogy egy valódi kérdés legyen belőle?
Szívesen ;)
Egyébként nekem is bántja a szememet, de örömtáncot járnék, ha ez lenne az emberiség legnagyobb problémája :)
Tele vagyunk idegeskedő emberekkel :(
Kérdező, azt írtad, hogy ismerjem el. Ebben az esetben felszólítottál valamire, emiatt a mondat végi írásjeled helytelen. Ennyi erővel már kérdőjel is lehetett volna :)
Ez egy olyan helyesírási szabály, amit ismerek, de nem tartok be, mert hülyeségnek tartom. 😊
Kivétel: amikor kijelentő főmondatban van kérdő mellékmondat: azt mindig helyesen írom, csakazértis. 😁
Ráadásul nekem a fenti hsz-ben annyi a főmondat, hogy "Jogos.", ez pedig egy kijelentő mondat. A többi egy "de" kötőszóval bevezetett mellékmondat, tehát helyes a pont a mondat végén.
Bocsi. 😄😄
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!