Aki huszonéves kora második felében még tanul, hajt a "karrierért", nem érzi azt, hogy szinte késő és lemarad egy csomó dologról?
Én introvertált vagyok, ezer hobbival, lassan szeretek élni, a pörgés, a zsúfolt napok nem az én világom.
Ennek megfelelően nagyjából egész életemben fáradtnak és túlterheltnek éreztem magam. Gimiben pl estig, sokszor éjjelig tanultam suli után.
Most meg, amióta dolgozó ember vagyok, képzem magam, tanfolyamok, tanulás, nyelv stb.
Ezzel az egyik problémám, hogy úgy érzem, ha sikerül is találnom egy jól fizető, elviselhető, normális munkahelyet végeredményül, addigra már lassan szülök.
Tehát nem lesz pár évem se, amikor dolgozok, hazamegyek a melóból és valamennyi házimunkán kívül pihenhetek, foglalkozhatok a hobbijaimmal.
Így végeredményben: tanulás suliban majd otthon éjjelig, aztán munka és tanulás estig, majd szülés, majd munka és gyerekek estig és kvázi öreg vagyok, mire lesz szabadidőm.
Nem élek, hanem törtetek, ki tudja, mi lesz belőle, mikor, megéri-e....
miért agresszív és lenéző?
te azt mondod neked nem fér bele semmi, de többet akarnál, akkor te éled rosszul az életedet nem én
az enyémre meg azt mondod kamu, mikor én így élek :)
főállás mellette mellékes (amit persze nem minden nap és nem 8 órában tolok), mellette haverokkal gamelés, barátnővel, vagy családdal mozi, vagy valami program...
én sem iszok, nem járok bulizni, de simán belefér minden az időmbe
igaz én 4-6 órákat alszom általában, de valamit valamiért
hát nem tudom te mit dolgozol és milyen beosztásban, de egyáltalán nem látom akadályát annak, hogy elérd amit szeretnél, az a gond, hogy te akadályát látod
ezért kellene tervezni előre, hogy megtudd oldani, kicsit matekoznál biztos kijönne amit szeretnél, nem kell egyből azt mondani, hogy nem megy
Mert olyan a munkám, amitől lelki beteg leszek, az eddigi végzettségeim közül egyik se értékes, nyelvet nem beszélek, angolul tudogatok, de... A pénzem rohamosan fogy, a gatyáimat sürgősen le kellene cserélnem, de nem merem.
Nos, ezért tanulok.
#14:
ja szóval, te most kezdtél el hajtani érte értem
hát akkor itt a hiba a képletben, hogy eddig nem hajtottál érte és az eddig elért dolgok kevesek ahhoz, hogy előrébb juss
nem vagy elkésve semmivel, kevesebb időd lesz szórakozni, de elérheted a kényelmes életet és olyan munkát ami nem tesz lelkileg tönkre
Nagyjából 7 évesen kezdtem hajtani.
Esetleg elérhetem, bár legalább az angol felsőfokú legyen meg és a 4. végzettségem legyen meg, amiért jelenleg tanulok.
Utána viszont a családon kell gndolkozni.
Nem 35 évesen akarok szülni.
nekem 3 végzettségem van, abból 2 szinte ugyanaz, mellette meg pár tanfolyam amit már munkahely állt
igaz az enyém mind piacképes és keresett szakma, amiből kényelmesen meg lehet élni, de én pl havi nettó 74 körül kaptam kézhez, cserébe egy jó fejlődési lehetőségért, most már jóval többszörösét kapom ennek hála és elég jó közegben jó lehetőségekkel tele
nem kell mindenből egyből a legjobbat várni, hanem szépen lassan felépíteni valamit, megdolgozni érte!
elérheted azt, hogy kényelmesen nyugisan dolgozz és mellette legyen időd mindenre, de ahhoz változtatnod kell!
és ha kell vegyél új nadrágokat, persze ha megteheted
az, hogy boldog vagy e vagy sem az rajtad áll! hozd ki a napjaidból azt amit szeretnél! este úgy feküdj le, hogy érezd, hogy "ez egy jó nap volt"
és tervezd előre, hogy mikor mit szeretnél csinálni, persze lehetne eltérések, változtatások, de attól még lehet tartalmas a nap és megelégedhetsz vele!
képes vagy rá, csak merj érte tenni!
Nekem minden napom tartalmas, az is,erőseim sokszor meglepődnek rajta.
Lakótársam is hazaesik (persze a munkaideje olyan, hogy kb ugyanannyi utazássl is egy órával később indul és 10-20 perccel később ér haza, mint én, ledolgozós szombatjaik nincsenek), és pihen csak. Eszik, filmezik, telefonál.
Én ma kondiba megyek, összekészítek valakinek valamit, angol és alvás.
Jó lenne, ha évekig én is punnyadhatnék (a hobbizás mellett), amint hazaérek, de ez nem fog megadatni.
Onnantól, hogy elengedtem a család témát, nem igazán érdekel ilyen megközelítésben a dolog. Talán csak annyi, hogy munka mellett is lehetne élni, de a párkapcsolati bénázásaim miatt ennek lőttek. Ezt bánom jobban.
Gyerekekkel nem igazán jövök ki, szóval bármennyire is nyomatja mindenki a család témát (már fájóan), ez a része nem aggaszt.
Ja és ha tényleg 7 éves korod óta hajtasz, és három végzettséggel sem boldogulsz akkor a hajtásról nem ugyanazok az elképzeléseid mint a világ többi részének.
Azt gondold át, hogy hova pozícionálod az általános teljesítményed az életben
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!