Miért nem tudom értékelni egy csomó ember életművét?
-sportoló
-sakkmester
-karmester
-zongoraművész
-bírók
-elnökök
valahogy nem érzékelem, hogy adtak volna a világhoz valamit.
olyan megfoghatatlan a karrierjük, nekem.
én vhogy a nagy problémamegoldókat és az angyali kezeket (ápolók) teszem legfelül.
hogy vagy ezzel?
Nem vagy egyedül: belefásultál az emberiségbe, az általuk elkövetett negatív tettekbe, ami felülírja, hogy vannak páran, akik jót is tettek.
Én is így vagyok a magyarokkal kapcsolatban.
Az ember értéke semmiképp nem a foglalkozásától függ. Például a kérdésben említett ápolók vagy orvosok nem föltétlenül olyan angyali emberek. Itt is vannak, akik csak pénzért űzik a szakmát, nem segítenek olyan sokat az embereknek, ők is lehetnek önérdekűek, tehát nem lesz pusztán a szakmájától valaki annyira angyali kéz, mint ahogy azt hiszed. (sajnos tapasztalat)
Ismerőseim sokat panaszkodnak orvosokra, hogy nem jól végzik a munkájukat, nem érdekli őket, van amelyikük olyan gyógyszereket ír fel a betegeinek, amire nincs szüksége, csak hogy pénzt adjon ki.
Szerintem kicsit szűk látókörűnek hangzik a kérdésed, mire gondolsz "problémamegoldó" alatt? Egy (jó) elnök, bíró miért ne lehetne problémamegoldó?
Habár nem muszáj értékelned senkinek sem az életművét (pláne úgy hogy nem ismered azt), de nem ér így ítélkezni vagy kritizálni, hogy nincsenek kellő ismereteid a dologról.
Amúgy nézőpont kérdése, pl. az ápolókat többnyire öregkoromban fogom értékelni, amikor megbetegszem és szükségem van rájuk. Fiatalabb koromban amikor sem engem, sem a kortársaimat nem érinti az ápolók munkája, nincsenek komolyabb egészségi gondjaink, akkor így még nem jelent nekünk ez sokat. Többre értékelünk egy zenészt, aki jó pillanatokat és élményeket szerez egy koncerten, vagy egy sportolót, aki motivációt ad, miközben én is szeretek sportolni.
Az életem nem problémákról szól így, így nem tudom annyira értékelni a "problémamegoldókat". Habár nem tudom, hogy kikre gondolsz ez alatt.
Mondjuk én ezeket a típusú embereket pont elismerem, akiket én nem tudok semmibe nézni, azok:
-focisták
-rapperek
-tini sztárok
-celebek
-Youtube videósok
Na ők tényleg semmivel nem lendítették előrébb a világot. Azért egy olimpiai bajnok sportoló, egy világhírű zeneszerző vagy egy amerikai elnök (na nem feltétlen a jelenlegi) szerintem olyan emberek akik letettek valamit az asztalra.
Nekem sok rapper szövege segített, akkor amikor mélyponton voltam, kétszer voltam a depresszió szélén, mindkétszer ezek a zenék, és ezek a szövegek húztak ki onnan.
Nem Mr. Busta-t kell hallgatni, meg Hiro-t, akiknek a mondanivalójuk 0...
Tisztelem az értelmes rappereket, akik a kitartásra, és az összeszedésre biztattak a szövegeikkel engem, és sok más rajongójukat!
maguk az előadók szerintem is problémákat oldanak meg..
de most, hogy valaki marha jól sakkozik, hát azt köszi..
maga az agya okés, helyes de használja a jobb lét érdekében..szerintem
egyébiránt nyilván nem fogok itt felvágni de én is így élek, különben nem foglalkoztatna a dolog..
# 8 Igazándiból sosem hallottam sakkmesterekről és "pályafutásaikról", tehát nem hiszem, hogy ez olyan felkapott dolog lenne, azt se tudom, te honnan hallottad.
Szoktak minálunk is mindenfélét, pl. szavalóversenyt tartani, de nem kötekedem, hogy ez most mennyire hasznos a társadalomnak, nem fújom fel. Mintha minden nap és mindenkinek az élete arról kéne szóljon kötelezően, hogy megváltsa a világot:))
Szerintem elég furán gondolkodsz, pl. aki jól sakkozik, az mire másra kéne használja a tudását? Egy jó sakkozóból még nem lesz föltétlenül jó kémikus vagy jó orvos, tehát nincs összefüggés:)) Azt megértem, hogy nem tudod értékelni, én mégcsak nem is hallottam sakkozók életművéről, nem tudom mióta téma ez....
A lényeges különbség a dolgok közt, hogy a sakkozás csak egy hobbi (tudtommal). Lehet, hogy vannak olyan sakkmesterek, akiknek amúgy nagyon produktív, társadalom számára hasznos munkahelyük van, de szabadidejükben sakkoznak...
Mintha a szabadidőm is arról kéne szóljon, hogy a társadalomnak hasznos legyen, jesszus......
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!