Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Mi lehet annak az oka, hogy...

Mi lehet annak az oka, hogy valaki nem izgatott, vagy nem szereti a karácsonyt? Valami pszichológiai, vagy trauma érte, vagy csak simán magányos?

Figyelt kérdés
A legszebb ünnep a világon, zenék, díszek, a boltok ilyenkor, ajándékok, finomságok, stb.
2018. nov. 3. 17:57
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
70%

Vagy mert mindenhol ezt az önlengő nyáltengert látja, de nincs benne része.

Hogy miért nincs benne része, az pedig teljesen egyedi, lehet hogy sosem ünnepelték, lehet hogy szegények és sosem volt se finomság, se ajándék, vagy pedig egyenesen csak veszekedés.

2018. nov. 3. 18:03
 2/18 anonim ***** válasza:
49%
Én, soha nem szerettem gyerekként sem és felnőttként azokat az ünnepeket, amik kötelezőek.
2018. nov. 3. 18:06
 3/18 anonim ***** válasza:
71%

Én nem vagyok izgatott és nem várom. Ennek sajnos több oka is van.

Egyre kevesebben ünneplünk :( sajnos...és ez nagyon megrázó, így a karácsony részben az emlekezesrol szól,ami fájó.

Felnőttünk, sosem lesz már olyan a karácsony mint volt. Persze majd ha lesznek gyerekeink biztos hogy visszatér ez a szikra

A családi , rokoni kapcsolatoktol is függ , ki mennyire várja. Ha valaki nincs jóban egy egy rokonnal, de a család igen, akkor jó pofát kell napokig vágni mindkét félnek .

Ott van az ajándékozás...annyira erőltetik már, mintha csak arról szólna az egész. A mai gyerek már nem örül egy kiskutyának..csak egy iphone x-nek..(ez csak egy példa )

Persze szép maga az ünnep és rengeteg jó pillanat is van benne, de egyben szomorú is.

2018. nov. 3. 18:10
 4/18 anonim ***** válasza:
82%

Azt nem szeretem, mikor már november elején kipakolnak az árusok és látom, hogy micsoda marketinges fogást csinálnak az egészből. Ettől függetlenül mikor sikerül pár barátot-havert összeszedni és kirándulni egyet akár csak a fővárosi műjégpályára, akár egy párszáz kilométerrel arrébb lévő vásárba már közel az ünnephez, azokat a részeket szeretem.

Ellenben azt már kevésbé, hogy kell ajándékozni. Nagyon erősen lehúzásnak tartom az egészet és már többször próbáltam kezdeményezni, hogy ezt a részét hanyagoljuk. Ezen kívül még azt sem szeretem, hogy mindenki torokra megy, hogy melyik napon kinél kell lenni, mert ez a személyes bogaruk. Ezt azzal lehet fokozni, mikor nem értik meg, hogy nekem ugyanolyan munkanap, ha beosztanak aznap, és akkor sem tudok menni ebédre, ha felfordulok.

De amint ezek a hisztik lemennek, utána már fogjuk rá, hogy szeretem.

2018. nov. 3. 18:14
 5/18 anonim ***** válasza:
65%

Egyik barátnőmnek karácsony körül halt meg az apja, ezért nem várja.

Anyám édesanyja meg télen.

Én gyerekkoromban imádtam a karácsonyt, konkrét lázban égtem már hónapokkal előtte. Most is szeretem, de már nem olyan az ünnep. A sógornőmmel nem jövök ki olyan jól, a karácsony az ő elviseléséről is szól. Én egyedül vagyok, és a rokonság szétszéledt. Sokan nem élnek már, mások külföldön, megint mások elváltak vagy összevesztek, így hozzánk se jönnek egyszerre, egy időben. Vagy az új felesége valakinek nem olyan szimpatikus. Szerencsés vagyok a gyerekkori karácsonyok miatt, bár akkor is elég sok veszekedés volt, de pl. a rokonlátogatásoknál tényleg sok ember jött.

2018. nov. 3. 18:18
 6/18 anonim ***** válasza:
68%

A karácsony egy pénz centrikus ünnep lett,több fáradalmat és kimerültséget okoz,mint örömöt.Sok esetben kellemetlen lehet olyan szempontból,hogy különböző rokonoknak nyálazni meg jópofáskodni kell(illik),akikkel szinte egész évben nincs is kapcsolatunk.

Szerintem sokan vannak,akik kihagynák a karácsonyt,mint ahogy én is.Az egész rokonságom a Fiam kivételével egy pénzéhes álszent sznob idióta,karácsonykor meg elvárják a nagy családi látszat összetartást.

Sok az elvált szülő,össze vissza nevelt gyerekek,akiknek a karácsony csak annyit jelent,hogy kap egy okostelefont,aztán szeretet meg összetartás semmi,nem csodálom,hogy sok ember már túl akar esni rajta.

2018. nov. 3. 18:22
 7/18 anonim ***** válasza:
70%
Én csak az ajándékozós részét utálom, semmi értelmét nem látom hogy elköltsük egymásra a pénzünket és csak egy kis eséllyel veszünk olyat a másiknak amire tényleg szüksége van, szerintem ha mindenki magára költi a pénzét akkor legalább nem lő mellé és biztos hogy tetszik neki az amit vett. Gyakorlatilag olyan mintha megkérnénk egymást hogy költse el a pénzünket arra aminek szerinte mi örülnénk, nem hogy mi költenénk el és akkor biztos hogy örülünk a vett cuccnak, neeem nekünk el kell szerencsejátékozni, aztán meg jó pofát kell vágni hozzá ha nem nyertünk. A többi részét szeretem.
2018. nov. 3. 18:22
 8/18 anonim ***** válasza:
63%
Vagy lehet hogy már látta annyiszor hogy már nem hozza lázba. Emlékszem én régen nagyon szerettem. De most annyi minden fontosabb van az életemben, hogy lassan csak egy nyűg.
2018. nov. 3. 18:25
 9/18 anonim ***** válasza:
75%

Szeretem a Karácsonyt, készülünk rá és várjuk, de nem úgy ahogy a többség ezt teszi, hogy furakszik, költségekbe veri magát, össze vissza idegeskedik, veszekszik, stb.

Nálunk nincs nagy ajándékozás, mert amire szükségünk van, év közben megvesszük, ilyenkor csak jelképes ajándékokat költünk, tradicionális ételeket készítünk és közben nem azon agyalunk, hogy hogyan sikerül, meg mennyiféle étel lesz.

2018. nov. 3. 18:40
 10/18 anonim ***** válasza:
82%
Régen, gyerekként szerettem a karácsonyt, vártam a Jézuskát, aztán a rokonokat, hogy játszhassunk az unokatestvéreimmel. Ma már alig van, aminek tudok örülni és a karácsony közeledtével egyre fokozódik a szorongás bennem, már inkább elkerülném a rokonokkal találkozást, mert jön a szokásos "Mikor lesz már barátod?" kérdés. És hiába van itt a család, magányosabbnak érzem magam, mint az év folyamán bármikor.
2018. nov. 3. 19:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!