Miért tűnik nekem úgy hogy egyre rosszabb az élet?
Figyelt kérdés
Szinte hihetetlen hogy milyen gyorsan telik az idő.Mennyivel jobb volt minden 2008-ban gyerekként.Egyszerűen ijesztő hogy már 10 éve.Akkoriban mindenki olyan fiatalosabb ,életelibb volt.Most meg itt vagyok lassan 23 évesen.Nézegetek képeket facen volt tanáraimról es iskolatársaimról de annyira meglátszik rajtuk az idő.Senki se olyan mint volt , minden csak romlik.Semmit se kaphatok vissza mert vége.Sok embert is el is vesztettem életem során.Úgy visszamennék 2008-ba.Azt se tudom felfogni hogy lassan 2020 lesz.
Kiskorom óta megdolgozok, áldozatokat hozok. Minden, főleg az alvás rovására.
Úgyhogy ezt fejezd be.
2018. nov. 2. 13:42
12/20 A kérdező kommentje:
Nem voltam lusta tanulni.1 szakmám van a másodiknál megbuktam a vizsgáknál mert hiába tanultam rengeteget nem birtam mindent megjegyezni.Gimibe is akartam menni de általánosban egyszerűen nem voltak olyan jók jegyeim hogy felvegyenek.Mindig sokat tanultam.Akkor szerinted mindenki legyen rabszolga akik nem észlények meg nagy okosak?
2018. nov. 2. 13:46
13/20 anonim válasza:
"Akkor szerinted mindenki legyen rabszolga "
NEM. Szerintem találd meg az utadat!! Ajánlok is hozzá segítő olvasmányt. Könyvtárból vedd ki, jobb mint monitoron olvasni: ezek az írások lelkigyakorlatos kézikönyvek - nem öncélú filozofálások:
Epiktétosz - ez a rommá vert nyomorék rabszolga segítő könyve évezredek óta nem vesztett értékéből. Sokan tanultak tőle - többek közt Marcus Aurelius filozófus császár - és könyveik segítőek ahhoz hogy a SAJÁT UTADAT megtaláld. Megváltozik ettől a létszemléleted, nem lesz könnyebb az életed, mert embernek lenni nehéz, de értelmesnek és jónak érzed majd.
Én is nem sokára 23 leszek,nem akarok annyi lenni,és most,hogy tudom mivel jár a felnőtt élet,nagyon zavar,hogy a tinikoromat nem éltem jobban,hanem elég szarul igazából,akkor legalább akkor éltem volna jobban(de túl gyenge voltam és félős a lehetőségeket kiaknázni,és önmagam lenni idegenek előtt stb.(az anyám elköltöztetett egy paraszt nyomorék családhoz,egy poshadt faluba,hogy elmeneküljön az alkoholista apámtól,akivel egyébként inkább éltem volna középiskolás koromban a szebb városi lakásban.....és az ünnepeket,szüneteket,hétvégéket nem zavarta volna meg sok értelmi fogyatékos tájszólásos,parasztos hülye k_rva meg ilyen fura lények.)de most inkább abbahagyom,mert soha nem érnék a végére azoknak a dolgoknak,amik frusztrálnak a mai napon.legszívesebben öngyilkos lennék,de sosem tenném meg.és hiába tanultam jól sok minden ellenére,a szociális fóbiám miatt és pánikbetegség miatt nem mentem főiskolára/egyetemre........és még fizikailag is sokkal rosszabb állapotban vagyok.
2018. nov. 2. 17:10
17/20 anonim válasza:
2008 szerintem is MÉRFÖLDEKKEL jobb volt,meg 2009 is,de 2010-től..........lefelé a lejtőn lassan,de biztosan.Bárcsak vissza lehetne tekerni az időt,és újrakezdeni..........
2018. nov. 2. 17:12
18/20 anonim válasza:
nekem sincs kedvem 2020-hoz meg még távolabbi jövőhöz,már 2015-höz sem volt kedvem...előtte még úgy azt mondtam,oké...új év,stb.nem gáz.de már engem is nagyon zavar az idő múlása.
2018. nov. 2. 17:14
19/20 anonim válasza:
Mert ez így is van. Felesleges az emberi életet a végtelenségig hosszsbítgatni. 60 èv bőven elèg. Inkább arra kellene törekedni,hogy ez az idő jól, tartalmasan teljen.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!