Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Amikor valaki öngyilkosságról...

Amikor valaki öngyilkosságról beszél, azt miért veszik az emberek simán fenyegetőzésnek?

Figyelt kérdés

Leginkább úgy állnak hozzá, hogy úgyse lesz öngyilkos meg ilyenek. Csak fenyegetőzik

Ennek mi az oka?

2018. nov. 1. 08:40
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
37%
A segély kilátás nem fenyegetés.
2018. nov. 1. 09:55
 12/18 anonim ***** válasza:
62%

Azért égett be az emberek fejébe fenyegetésnek, mert sokan a céljaik eléréséhez használják

Ha nem bocsátasz meg, megölöm magam

ha nem teszed meg megölöm magam

stb

és, hogy a szándékuk komolyságát mutassák, eleinte sebeket ejtenek magukon, majd lesz egy sikertelen öngyilkossági kíséárletük (mivel ezzel csak jelezni akarják a másiknak, hogy látod, meg próbáltam öngyilkos lenni, nem a levegőbe beszéltem).

Az ilyen esetek elrejedtek és ezért fenyegetőzésként ég sokak fejében.

2018. nov. 1. 10:02
 13/18 anonim ***** válasza:
46%
Tájékozatlanok, azt hiszik hogy aki beszél róla, az nem gondolja komolyan, miközben ez hülyeség. De ezt hinni könnyebb. Ha ezt hiszik, akkor nem kell aggódniuk az illetoert, és pláne nem kell felajanlaniuk a segítségüket.
2018. nov. 1. 10:18
 14/18 anonim ***** válasza:
43%

Amikor valaki azt mondja, hogy elkeseredett és öngyilkos lesz, az segély kiáltás.

Amikor valaki azt mondja, hogy ha nem szeretsz, öngyilkos leszek, az erőszak és az fenyegetés.

A lépontozók, akik előbb rám nyomtak, biztos nem látják a különbséget, de teljesen más a kettő. Ehhez egy bizonyos szintű érzelmi intelligencia kell, hogy megérted.

2018. nov. 1. 11:37
 15/18 anonim ***** válasza:
*megértsed
2018. nov. 1. 11:37
 16/18 anonim ***** válasza:
0%
Valaki itt írta a kínokat. A testi kínok (pl. gyógyíthatatlan betegség) által elkövetett öngyilkosságokat el tudom fogadni és tiszteletben tartom. A lelkizés miattakat viszont nem tudom elfogadni.
2018. nov. 1. 11:49
 17/18 anonim ***** válasza:

Igen 14-es, pontosan. Ezért is tág fogalom az "öngyilkosságról beszélni" ; mert lehet segélykiáltás, lehet erőszak, stb.

Mindenki, ne vegyünk már egy kalap alá egy depresszióst egy egy erőszakos emberkével és egy unatkozó tinivel.

A lepontozással ne törődj. Az öngyilkosos topikok kényesek, akármit írhatsz bele, úgyis rányomnak egy piros kezet.

2018. nov. 1. 11:51
 18/18 anonim ***** válasza:
#16: sztoicizmusról hallottál-e vagy?
2018. nov. 1. 12:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!