Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Mitől van rossz érzésem az...

Mitől van rossz érzésem az erdőben?

Figyelt kérdés
Kisgyermekkorom óta kirándulok, járom az erdőt, de a minap mikor sétáltunk az erdőben, nagyon nyomasztott a hely. Nem vagyok ilyen típus és nem is foglalkozom szellemes/másvilágos/ezo dolgokkal, horrort sem nézek, de nagyon rossz érzésem volt az erdőben, mintha figyelnének, mintha valami negatív erő lenne ott. Tudom, hogy röhejesen hangzik... 😄. De volt valakivel hasonló? (Vagy csak öregszem és kezdek bekattanni..) 😄
2018. okt. 29. 16:34
 1/8 anonim ***** válasza:
93%
Velem volt már, de én nem vagyok gyakorlott erdőjáró. De múltkor bizonyos romokat kerestem egy erdőféleségben egyedül, és azon kattogtam, hogy nem-e figyel/követ valaki/valami.
2018. okt. 29. 16:44
 2/8 anonim ***** válasza:
95%
Szerintem normális ha néha így érez az ember. Főleg ha esős, ködös idő van. Lehet, hogy az evolúció építette belénk ezt a félelmet, hogy legyünk óvatosabbak, ha rossz az idő, sőt a legjobb, ha ki sem bújik ilyenkor az ember az odúból. Csak azóta eltelt párezer év, megváltoztak a körülmények, bár esős időben még mindig több a baleset.
2018. okt. 29. 16:46
 3/8 anonim ***** válasza:
95%
Túl sok medvés, vaddisznós hír volt a médiában. Akaratlanul is megfordul az ember fejében, mi lesz ha összefutunk. 2 éve egy ismerősömet nézte ebédnek egy róka a Pilisben. Volt meglepi!
2018. okt. 29. 16:47
 4/8 anonim ***** válasza:
82%

Nekem is szokott ilyen lenni. Pl nem is szivesen megyek turazni, pedig szeretem, de nyomaszt.

A varosban viszont valahogy sokkal jobban, biztonsagban erzem magam. Emberek vannak korulottem, tudom, hogy merre menjek stb

Es igen, volt, hogy rossz erzesem volt, hogy figyelnek.

2018. okt. 29. 17:09
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
(Különben az „erdőfób”-ra van szakszerűbb kifejezés is: létezik olyan, hogy hülofóbia, sőt olyan is, hogy nüktohülofóbia (amikor csak akkor fél az ember az erdőben/től, amikor épp sötét van arrafelé). És (távol álljon tőlem, hogy a fejedhez vágjam: pszichés problémáid vannak, csak épp nem akarok még formailag sem offolni) ilyen típusú neurotikus viselkedésformák jelentkezhetnek egy adott életszakaszban anélkül is, hogy korábban bármi jelét tapasztalta volna az ember annak, hogy az ERDŐ GONOSZ!!!! Szóval végső soron lehetsz akár hülofób is.)
2018. okt. 29. 17:23
 6/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszaitokat! :)
2018. okt. 29. 17:44
 7/8 anonim ***** válasza:
Ez bizony komoly erdőfóbia.
2018. okt. 29. 22:15
 8/8 anonim ***** válasza:

4# ja a városban sokkal nayobb biztonságban vagy ne viccelj LOL

előbb késelnek meg mint hogy egy vadkan neked rontson, erdő 100x biztonságosabb mint a város

2021. ápr. 4. 13:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!