Miért mondhatta ezt az évfolyamtársam?
Figyelt kérdés
Van egy lány évfolyamtársam, aki gyönyörűen fest és elképesztő verseket ír. Tegnap beszélgettem vele és megdícsértem, erre elkezdett becsmérelni magát. Mondtam, hogy bízzon magában, rengetegen szeretnének így festeni és ilyen verseket írni, többek között én is. Erre azt mondta, hogy ez a művészi zsenialitás nem áldás, hanem átok, rengeteg gyötrelem, csalódás és fájdalom gyümölcse... és hogy szeretne ő is átlagos lenni, beolvadni a tömegbe....Rákérdeztem, hogy mire érti ezeket, de mondta, hogy ne haragudjak, nem akar erről beszélni, ezért nem faggattam tovább. Nem értem, hogy mi÷rt lenne ez átok...Egyébként mindketten 16 évesek vagyunk.2018. okt. 25. 17:20
1/9 anonim válasza:
:D Szerintem csak játssza az eszét, hogy felnézz rá.
(egy képzőművész ;)
2/9 anonim válasza:
Azok a művészek akik így fogalmaznak: nem művészek.
Tudom miről beszélek, igazi művészek között nevelkedtem:D
3/9 anonim válasza:
A legelcsépeltebb amerikai “művészfilmekben” beszélnek így a művészekről.
5/9 A kérdező kommentje:
Valóban furcsa volt a válasza, de már kezdem sejteni mire érthette. Azt szűrtem le, hogy lelki beteg a lány, ami látszik is rajta, mert mindig szomorú,nemrég halt meg az anyukája és a testvére, depressziós verseket ír és a rajzai is szomorú témájúak. Lehet hogy a művészetbe menekül a problémák elől, hogy kifejezhesse az érzéseit.
2018. okt. 25. 17:46
6/9 anonim válasza:
Ja nálam is volt ez egy darabig. Én is azért alkottam, mert az egyedüli tudatállapot volt, ahol nem akartam meghalni. Aztán utána meg el kezdtem mérni magam a legnagyobb művészekhez, és görcsös lett az egész. Egész nap ezzel foglalkoztam, hogy minél profibb legyek stb. De aztán hál' istennek abbahagytam, és megbékéltem. Azóta tök boldogan kirázok a kisujjamból bármit. (zenélek, és táncolok) Híres nem vagyok, de már egyáltalán nem is akarok az lenni. Nálam ez egyébként olyan 18-19 évesen volt a legsúlyosabb.
7/9 anonim válasza:
"Erre azt mondta, hogy ez a művészi zsenialitás nem áldás, hanem átok, rengeteg gyötrelem, csalódás és fájdalom gyümölcse... és hogy szeretne ő is átlagos lenni, beolvadni a tömegbe."
Ez kb. azt jelenti, hogy még a többi ember jól tudja magét érezni csak úgy, és elégedett, addig ő ezt nem tudja érezni, mert szarok a körülményei. Ezért fest egész nap, de még így is szrul érzi magát.
Remélhetőleg kinövi a 20-as éveire, különben nem sok jót lehet neki jósolni. Ismertem ilyeneket. Az egyik skizofrén a másik halott, a harmadik meg félalkoholista, és gyárban dolgozik.
8/9 anonim válasza:
Sok olyan művész van,aki a csalódásból merített ihletet. Pl:Ady Elbocsázó szép üzenet,vagy Vajda János Georginájához szóló versei. Szerintem ő is ilyesmire c4kélzott,hogy fájdalomból,csalódásból merít ihletwt.
9/9 anonim válasza:
Ha most halt meg az anyja nem hiszem hogy játssza az eszét már bocs..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!