Szerintetek ez milyen viselkedés?
Sziasztok!
Rólam lenne szó.
Szeretnék választ kapni valaki olyakitől aki tényleg érti ezt a témát (pszichológiai szinten)... vagy olyan is irhat aki szimplán átélt vagy látott már ilyet
A viselkedésem összegezve: teljesen babonás hajlam, valamiféle megfelelési kényszer amit ha nem teszek meg akkor bekattanok (ez már nálam túlzás).
A babona szinte minden nap megjelenik nálam MINDEN órában egyszerűen alig tudom kiverni a fejemből ezeket
(Hivő vagyok és tudom jól hogy a Biblia mit tanit erről... de pont az van a fejemben hogy valami rosszra gondolok pl.: Szent lélek káromlás és már a pokolban is töltöm az életem, mert megbocsáthatatlan bűn)
pl.: félek hogyha bármi olyat gondolok akkor megfog valósulni hogybármi bajom lesz vagy mittudomén:/
Megfelelési kényszerem is már határtalan mindenre odafigyelek ami az enyém, vagy a családé...
pl.: megnyitom a csapot és megmosom a kezem akkor ugye elzárom a csapot.. de akkor jönnek ezek a hülye gondolatok hogy ha nem zártam el normálisan milliós számla, és én tehetek róla, és milesz velem. ez valamiféle bekattanás amit nem tudok kezelni. gyerek korom óta ilyen vagyok...
A kenyszercselekvesek és kenyszergondolatok nekem is megkeserítik az életemet.
Nem tudok elindulni otthonról, ha nem ellenőrzom a sütőt, a hajvasalót, a konnektort, a villanyokat, az ajtókat ha zárom, + a kézmosás én is szintén(ami már gyerekkoromban megvolt, de aztán 10evvel később újra visszatért ) Oké szép és jó lenne, de sajnos 15szor biztos megcsinálom ezeket a lépéseket naponta elindulás előtt vagy elalvás előtt . Azt érzem, ha nem csinálom meg rossz dolog fog történni. Sokan szenvednek ebben a betegségben,de nem vallják be és eltitkolják.
Én nem mentem vele dokihoz,20eves lány vagyok és 5-6éve néha rám jön,máskor mintha nem lenne.
Nem mondaná meg senki se rólam, hogy" beteg "vagyok.
Szívesen beszélgetek veled róla priviben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!