Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Mit definiáltok egészség...

Mit definiáltok egészség alatt, milyen egészség kell a boldog élethez?

Figyelt kérdés

Volt itt egy kérdés, hogy a pénz, egészség, szerelem (gondolom a kérdező itt nem a rózsaszínködös állapotra gondolt, hanem egy kiegyensúlyozott, boldog párkapcsolatra) közül ki mit választana, ha kettőt szabadna és a harmadikat örökre el kellene engedni.

Meglepett, hogy az egézség rajtam kívül az összes válaszolónak fontos volt, számomra harmincadrangú.

Legyen egy boldog, kiegyensúlyozott, normális házasságom, nem bánnám, ha nem kellene nélkülözni, néha lehetne utazni, nem fájna a fejem, miből pótoljam a rossz háztartási gépet.

Ha mellette szedni kell az asztmagyógyszert és a vérnyomáscsökkentőt? Éééss? Meg néha orvoshoz kell járni gyógyszert íratni, kontrollra? És?

Vagy... Hogyan definiáljátok az egészséget?

2018. okt. 18. 09:04
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:

Akkor definiáljátok.

Ez volt a kérdés.

Én azt látom, hogy dede, pirulával meg orvoslátogatással jár és kb a legbetegebb ismerőseim a legboldogabbak.

Pedig gyomorfekély, majdnem siketség, térdműtét, minden van/volt.

Amúgy melyik a rosszabb, ha fáj valamid vagy egy sz.r munkahely, ahol majdnem sírsz egész nap?

Ha fáj valamid, vagy ha kézzel mosol?

Ha fáj valamid, vagy ha évekig nincs kihez szólnom este?

2018. okt. 18. 10:16
 12/20 anonim ***** válasza:
Csak egy példa: volt egy bokatörésem, amivel 1 évig minden mozdulat fájt, most rá 5 évre is 1 óra kocogás, 2 óra bringázás, 4 óra séta után órákig elég keményen érzem. Gyógyszerfüggő meg nem akarok lenni. Mondjuk simán megállapodnék istennel (ha lenne), hogy oké ez törölje az életemből, cserébe egész életemben egyedül csak mini autóval járok. És ez még nem is egy durva egészségkárosodás.
2018. okt. 18. 10:20
 13/20 anonim ***** válasza:
Semmi értelme azon gondolkozni, hogy melyiket engedném el a három közül, mert mindhárom dolognak a hiányától lehet az ember boldogtalan. Azt meg pláne nem értem, hogy miért bagatellizálod el a betegséget. Melyik rosszabb? Hát ha úgy istenigazából fájna valamid, szerintem boldogan mosnál te kézzel, ha attól elmúlna, és szerintem szólni se nagyon lenne kedved senkihez...
2018. okt. 18. 10:23
 14/20 A kérdező kommentje:

Tehát az egészség alatt a nagyonnagyonnagyon durva és halálos betegségek hiányát értitek?

Tehát egy 2-es típusú cukorbetegség diétával és gyógyszerrel még egészség?

2018. okt. 18. 10:30
 15/20 Metionin ***** válasza:
Nekem az egészség az az hogy nincs krónikus fájdalom, nem kell állandóan gyógyszert szednem ahhoz hogy életképes legyek, magamat önállóan el tudjam látni, végtagjaim működjenek, szellemileg tiszta legyek.
2018. okt. 18. 14:26
 16/20 A kérdező kommentje:

Nagyjából nekem is, bár én lehet elfogadnék egy végtagvesztést, ha cserébe boldog párkapcsolatom lehetne és nem szenvedős munkám.

A gyógyszerszedés viszont nem zavar.

A gyomromra jelenleg is szedek vény nélkülit és már rohadtul el kellett volna húznom gyomortükrözésre.

Igazából nemsokára a koleszterinemre is gyógyszert adnak, minden évben magasabb. Na ez az, ami abszolút genetika, csak csirkehúst eszek, nem vagyok túlsúlyos és ha nem is eleget, de mozgok. Mégis.

De asszem vega magas koleszterinesről is hallottam már.

2018. okt. 18. 14:43
 17/20 anonim ***** válasza:

Én 4-5 éve mikor még tizenéves voltam, és nagyjából egészséges, szintén így gondoltam, hogy minek az, csak pénz meg csaj legyen. Aztán az utóbbi években kaptam annyi pofont az élettől hogy most már bármit megadnék az egészségért.

Nekem is derékba törte a mindennapjaim a pánikbetegség, a sorozatos rosszullétek, mellé gerincferdülésem van, rossz a vérnyomásom, migrénes vagyok, frontérzékeny, lúdtalpas és még lehetne sorolni. Gyakorlatilag 5-6 éve 10 percem nem volt amikor azt mondtam hogy igen, most teljesen jól érzem magam. Most is fáj a fejem és az egekben a vérnyomásom ahogy ezeket a sorokat írom, gyakorlatilag olyan mintha felgyújtották volna a füleim, a homlokomat.

Tudod akkor fogsz rájönni hogy az egészség a legfontosabb mikor már késő. Betegen sem a pénzt, sem a tárgyakat, sem a párkapcsolatot nem lehet élvezni. Meg úgy kb. semmit az életben. A gyógyszerek folyamatos szedése meg maga a pokol, ördögi spirál amiből sose jösz ki.

2018. okt. 18. 20:05
 18/20 A kérdező kommentje:

Nekem kb általános suli óta nem volt 10 percem, amikor teljesen jól voltam.

A gyógyszerszedéssel mi a gond?

2018. okt. 18. 20:07
 19/20 anonim ***** válasza:

Nekem pikkelysömöröm van. nem egy halálos betegség, elég gyakori, mondhatni nem egy nagy szám. Mégis eszméletlenül meg tudja keseríteni az ember életét: fáj, viszket, hámlik, látványos, ciki, csomó időt igényel a kezelése, satöbbi.

Ha nagyritkán tünetmentes vagyok, összehasonlíthatatlanul jobban érzem magam, szinte kinyílik a világ, a legapróbb dolgoknak is tudok örülni. Bele se merek gondolni, mi lenne, ha komolyabb betegséggel kellene élnem.

2018. okt. 18. 20:48
 20/20 Metionin ***** válasza:
Nekem gond a gyógyszerszedés mert nem tudok tablettát lenyelni.
2018. okt. 18. 20:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!