Ti azt csináljátok (munka) amit szerettek?
El nem tudom képzelni magamról, hogy 40 órában valami annyira lekössön, hogy igazán szeressem. Az életben semmi se kötött le ennyire, a hobbijaim is változékonyak. Részben a mentális betegségem vagy állapotom vagy mim miatt.
De hosszabban:
Irodai adminisztrátor vagyok, ami, lehet ugyan szépíteni (elő tudnám adni szebben), de igazából adatmásolásból és adatellenőrzésből áll. Hosszú Excel táblázatok, a mi saját nyilvántartásunk és mondjuk úgy társzervezetek nyilvántartásai. Kattintgatás és adatellenőrzés, máskor adatjavítás, pótlás. Sokszor olyan 3*3-as táblázatból, amit nem lehet egészben másolni, hanem egyenként kell a böngészőben a fülek között váltogatni - vagy megjegyzed az adatot és bepötyögöd, akkor kevesebbet kell ugrálni.
A fizetés lehetne rosszabb is, de nem jó, nagyon kell spórolni; a cég nagyon nem rugalmas, nincs fél nap szabadság például, de ha egy perccel hamarabb hazamész, már ugatnak, a szombatokat állítólag sok helyen elengedik, na nálunk nem, esetleg délben már mehetünk haza. Poroszos cég. Legalább hajtás nem mindig van, néha viszont igen. A túlórára nem köteleznek, csak "csúnyán néznek" meg tudod, ha elmész, mások járnak pórul... Viszont aznap szoktak szólni, hogy ja, ma jó lenne, ha még maradnátok.
A környezetvédelem-tűzvédelem-munkavédelem együtt se piacképes; illetve úgy érzékeltem, folyékony angoltudással és 1-2 év szakmai tapasztalattal már el lehet benne helyezkedni.
Különben olyan jogszabályi ismeretet várnak el, ami... hát... biztos elsajítható úgy, hogy még életedben nem dolgoztál benne, de szerintem nehezen + fogalma sincs az embernek, melyik része és mennyire kell.
Így én is a szoftverfejlesztés felé kacsingatok. Eszméletlenül nehéz egy-másfél év vár rám, úgy, hogy már most kicsit kiégett és nagyon fáradt vagyok. Meglátjuk. Van esély, hogy ha ezt a másfél évet túlélem, utána már sokkal jobb lesz a helyzetem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!