Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Ha vki betegszabadságra megy,...

Ha vki betegszabadságra megy, akkor az mikor kell bejelenteni?

Figyelt kérdés
Levelezőn egyetemre járok, de nincs annyi szabadságom, amennyi kellene, mert kötelezően ki kell majd venni 3-at. A kollégák azt javasolták, hogy akkor arra a 2 napra, ami majd kellene (egy péntek-szombat), irassam ki magam táppénzre. De ha előre tudom h nem megyek majd, akkor szóljak előre, legalább a közvetlen főnökömnek, h tudjon helyettem szerezni addig vkit a másik műszakból? Csak akkor ugye nyilvánvaló, hogy nem betegség miatt megyek el.
2018. okt. 10. 09:30
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
Igen, ismerek. Mi szinte mindig küldünk ellenőrt
2018. okt. 10. 14:58
 22/29 anonim ***** válasza:
55%

Mint írtam, nem fogja. Sok embert ismerek, magáncégnél, multinál, komoly nemzetközi cégnél, soha, senkire nem küldenek ellenőrt. Egyikük félévente vesz ki szabit idegkimerülésre hivatkozva, még az sem érdekli a kutyát sem. Szóval, ismersz személyesen valakit, akire küldtek? :)

Ez ijesztgetés, pont azért, hogy ne merje bejátszani az ember. Ha komolyan vennék, a háziorvosok sem mennének bele, mert ők is megütnék a bokájukat.

2018. okt. 10. 14:59
 23/29 anonim ***** válasza:
El is hiszem, pláne hogy olyan pozícióban dolgoztál, hogy ti küldtétek az ellenőrt :)
2018. okt. 10. 14:59
 24/29 anonim ***** válasza:
Igen, ínségek személyesen egy pár tucatot. Mint írtam, mi igen sűrűn küldtünk ki ellenőrt
2018. okt. 10. 15:00
 25/29 anonim ***** válasza:
Nem kell elhinned. Azt hiszel, amit akarsz. A kérdező még azt csinál, amit akar. Aztán nem kell csodálkozni, ha hirtelen nem lesz munkahely.
2018. okt. 10. 15:01
 26/29 anonim ***** válasza:

Bizony, az utolsó szó úgyis a kérdezőé. Viszont nálad azért valljuk be, elég átlátszó, hogy hirtelen szakmabeli lettél, nem gondolod? :)

Ennyi erővel én meg a munkaügyi miniszter vagyok és személyesen engedem el a kérdezőt :D

Egyébként meg munkaerőhiány van, majd pont ezért fognak megválni kérdezőtől, amikor úgy is lasszóval kell fogni az embert.

2018. okt. 10. 15:06
 27/29 anonim ***** válasza:
Hirtelen? Miért, tan azzal kellene kezdeni a választ, hogy Alsofelsokismackofalvi Alajosné Agyalapatya Gizella vagyok, TB ügyintéző a Szedd magad a hangyát hogy megnyugodj multinál ? Ja, ja. Nem érdekel, hogy mit hiszel. További szép napot
2018. okt. 10. 15:10
 28/29 anonim ***** válasza:
Többek között ilyenek miatt sem értettem sose hogy minek egyetem mellett dolgozni. Látod, a kettő együtt nem megy.
2018. okt. 10. 17:48
 29/29 A kérdező kommentje:

Dehogynem nem, csak időközben váltottam munkahelyet, S így már csak 6 szabadnappal indítottam, amiből kötelezőt is ki kell venni. Végső esetben még lehet oldani fizetett nélküli szabival, de pont azért váltottam munkahelyet, mert ilyen extra juttatások vannak, amiből szépen tudok tartalekoskodni. Most ültem volna otthon 2 évet, míg a mesterképzést megcsinálom? Most meg a szakmában dolgozom, így ha a sulival végeztem, akkor egyből van már szakmai tapasztalatom.

Egyébként ellenőrt nem hiszem h küldenének, de így h tudják mikor van sulim tényleg rizikós bejatszani, anélkül h sok a pletykás kolléga. Inkább kihagyom egy olyan napot, amikor nem fontos annyira bemenni suliba.

Köszi!

2018. okt. 10. 19:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!