Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Ha vki betegszabadságra megy,...

Ha vki betegszabadságra megy, akkor az mikor kell bejelenteni?

Figyelt kérdés
Levelezőn egyetemre járok, de nincs annyi szabadságom, amennyi kellene, mert kötelezően ki kell majd venni 3-at. A kollégák azt javasolták, hogy akkor arra a 2 napra, ami majd kellene (egy péntek-szombat), irassam ki magam táppénzre. De ha előre tudom h nem megyek majd, akkor szóljak előre, legalább a közvetlen főnökömnek, h tudjon helyettem szerezni addig vkit a másik műszakból? Csak akkor ugye nyilvánvaló, hogy nem betegség miatt megyek el.
2018. okt. 10. 09:30
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:

erre való a fizetés nélküli szabadság.

Ha tanulsz, talán még köteles is így elengedni (legalábbis egyetemista kolleganőm vmi ilyesmit rebesgetett)

2018. okt. 10. 12:31
 12/29 anonim ***** válasza:
2018. okt. 10. 12:33
 13/29 A kérdező kommentje:

Igen, végső esetben a fizetett nélküli szabi lesz, csak akkor nem kap az illető abban a hónapban bónuszt, ami azért 20 ezer forint, legalább a benzin pénzemet kifutja egy hónapra.

Elcserélni csak úgy lehet, hogy vagy délelöttös vagy délutános akarok lenni, de hát ugye egész napos szabi kell, mert a délutános műszakra ahogy odaérek a másik városba a suliba már indulhatnék vissza.

2018. okt. 10. 12:40
 14/29 anonim ***** válasza:
Hagyd ki a sulit. Én is levelezőre jártam, nem tudtam mindig ott lenni, mert a munkám utazással is jár, és azt nem lehet lemondani, áttenni. Nem kötelező bejárni órákra. Infókat meg megkaptam a csoporttársaktól.
2018. okt. 10. 13:07
 15/29 anonim ***** válasza:

Nem kell ezt túlspilázni. Ha betegszabival maradsz ki, akkor aznap jelented be a "rosszulléted", ha nagyon nem akarsz kiszúrni velük, akkor az utolsó nap, munka után jó pár órával eressz meg egy telefont, akkor még lehet szervezkedni.

Ha jóval előbb jelented be akkor nyilvánvaló, hogy mire készülsz :)

2018. okt. 10. 13:16
 16/29 anonim ***** válasza:
Ja, ja, jó ötlet, utolsó. Végül is csak a kirúgást kockáztatja, a büntetést a tappenzcsalas miatt, az ugye nem számít. A munkáltató nem hulye. Ha kérdezőnk épp akkor lesz beteg, amikor amúgy suliba menne, simán kiküldhet egy ellenőrt.
2018. okt. 10. 14:45
 17/29 A kérdező kommentje:
Na jó, lebeszéltetek. Inkább nem megyek be egy másik nap, csak az a baj, hogy összesen 5 héten van óránk, abból 2-n nem tudok ott lenni, S nekünk gyakorlatok is ami kötelező
2018. okt. 10. 14:51
 18/29 anonim ***** válasza:
55%

Nem kell senkit ijesztgetni, utolsó :)

Elég kevesen vannak, akik néhanapján ne játszanának be egy ilyet, normális ember azért dolgozik hogy éljen, nem a munkának él.

Személy szerint én nem ismerek senkit, aki ne lett volna hirtelen borzasztóan beteg, ha egyszer a munkahely nem rugalmas, meg kell oldani máshogy, nem rabszolgának állni. Hacsak nem komoly beosztás, senkire nem fognak ellenőrt küédeni, ugyanis PÉNZBE KERÜL A MUNKÁLTATÓNAK. Teljesen felesleges kiadás lenne, arról nem beszélve, hogy a gyakorlatban azért kevés az olyan betegség, ami teljesen járóképtelenné teszi az illetőt, enni meg kell valamit, vásárolni kell, ezt-azt tenni kell. A gyakorlatban életképtelen ez az ellenőrös dolog. Miért, te ismersz olyat, akire valóban küldtek ellenőrt? MErt én nem. Amíg kérdező nem teszi tele a facebook oldalát nyaralós képekkel, a kutyát nem érdekli, hogy mi baja van.

2018. okt. 10. 14:51
 19/29 anonim ***** válasza:
55%

Ne nyald már be ezt a hülyeséget kérdező :)

Ha már így bereklámoztad a kollégáknak, ne most játszd be pont a dolgot ha lehet, de egyébként nyugodtan. Van egy ismerősöm, aki minden hónapban egy hetet "beteg", és még rá sem küldtek soha ellenőrt. Ezzel szokták ijesztgetni a rentineseket, de a gyakorlatban... ugyan már.

Minden második ember feketén dolgozik, majd pont azt fogja mindenki figyelni, hogy aki táppénzen van, az tényleg beteg-e.

2018. okt. 10. 14:53
 20/29 anonim ***** válasza:
Egyrészt azt írta, másik városba megy - Az azért nem kevés idő, plusz az órák, ugye? Másrészt a betegszabadságot 100%ban a munkáltató fizeti, hidd el, megéri nekj az ellenőrt kiküldeni
2018. okt. 10. 14:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!