Mit lehet tenni ezügyben? A beleegyezésem nélkül egyáltalán a családbol átveheti e bárki az ajánlott leveleimet vagy a postán nekem küldött pénzt? Hol lehet ezt bejelenteni?
Egy faluban lakom egyenlőre anyaméknál. Öreganyám tölünk 3utcányira lakik.
Mindenki ismeri egymást és öreganyámhoz megy a pénz és az ajánlott leveleim. Ebbe nem egyeztem bele ,sőt megsem kérdeztek.
Igaz ritkán vagyok ithon ,de betudnék menni érte a postára. Volt hogy apám ment a levelemér és odais adták neki.
Azért is zavar mert van amikor késöbb kapom meg a levelet és van amikor kinyitják.
Ez sajnos "falun" így megy, az én leveleimet is rendszeresen átvették, a postás átadja, pedig nem tehetné meg. Akkor untam meg, mikor az utóbbi években divatos kérdőíveket is átvették helyettem, majd kitöltötték és visszaküldték, meg sem kérdezve arról, hogy az én véleményem egyáltalán micsoda az adott szituációhoz.
Most abba ne menjünk bele, hogy ez családon belül mekkora egy ótvar mocskos férges viselkedési mód, de ez van, nem is vagyok jóba velük. Bementem a postára, ott elmondtam, hogy mi a helyzet és ne adják át nekik a levelet többet. A számláimat online fizetem, csomagjaimat futár hozza, nincs is postám amúgy se, minden levél postán maradóra van kérve, postafiókot csináltattam, arról meg E értesítést kapok, ha mégis jönne valami.
Utánna néztem és az ajánlott leveleimet és a pénzt hivatalossan senki nem veheti át.
3postás van ,mindig más. Egyik nyugdijj mellett dolgozik a másik gyes mellett és van egy beugros.
Azért köszi a válaszod.
"Utánna néztem"
Tudnál rá forrást is linkelni? Csak mert az összes általam ismert szabály, valamint a tapasztalataim is azt erősítik, hogy sima (tehát nem pl címzett kezébe jelöléssel érkező) ajánlott küldeményt az egy háztartásban élő közeli hozzátartozó átvehet.
Egy sima levelet amit nem kell átvenni és bedobják a postaládába (nyilván) ,az veszi ki aki akarja ,de azt se nyithatnák ki.
Amit alákell írni azt nem adhatják oda a beleegyezdsem nélkül. A pénzt meg pláne.
Elintéztem ,hogy ez ne forduljon elő többet.
Biztos forrás a posta!
"Amit alákell írni azt nem adhatják oda a beleegyezdsem nélkül. A pénzt meg pláne. "
jobb ha tudod, az ajánlott leveleket és mindenfajta pénzt 100.000Ft-ig közeli hozzátartozód átveheti ha ő nyit ajtót, és még a postán is átveheti ha egyezik a lakcímetek. Csak szólok!
Mindig személyigazolványt kértek csak akárhányszor bementem.
És csak ugy szolok ,hogy tegnap megkérdeztem és mivel nem irtam róla nyilatkozatot ,ezért senki nem veheti át.
Pláne nem öreganyám aki nem itt lakik.
Bent laktam városon ,ott sem adták oda életársamnak se.
" mivel nem irtam róla nyilatkozatot ,ezért senki nem veheti át."
Pont fordítva. Ha nincs nyilatkozat akkor átvehetik a rokonaid, ha írsz akkor nem!
"Pláne nem öreganyám aki nem itt lakik."
Ha otthon veszi át akkor nem kell ott laknia...
"Bent laktam városon ,ott sem adták oda életársamnak se."
Az egy más dolog. Ott a kézbesítő eldönti, hogy odaadja vagy sem...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!