Mit lehet tenni ezügyben? A beleegyezésem nélkül egyáltalán a családbol átveheti e bárki az ajánlott leveleimet vagy a postán nekem küldött pénzt? Hol lehet ezt bejelenteni?
Egy faluban lakom egyenlőre anyaméknál. Öreganyám tölünk 3utcányira lakik.
Mindenki ismeri egymást és öreganyámhoz megy a pénz és az ajánlott leveleim. Ebbe nem egyeztem bele ,sőt megsem kérdeztek.
Igaz ritkán vagyok ithon ,de betudnék menni érte a postára. Volt hogy apám ment a levelemér és odais adták neki.
Azért is zavar mert van amikor késöbb kapom meg a levelet és van amikor kinyitják.
,,Öreganyám tölünk 3utcányira lakik.
Mindenki ismeri egymást és öreganyámhoz megy a pénz és az ajánlott leveleim.,,
Nem írtam sehol ,hogy nálunk tartozkodik öreganyám.
Tegnap kérdeztem meg. Sztm a postán jobban tudják.
Egyháztartásban élő voltam a volt párommal is.
Ugyan az vonatkozik városra is meg falura is.
Sztm le is lehet zárni a kérdés.
Megkaptam a biztos választ és már nem aktuális.
Kószi a segítséget.
A vitát a kérdező lezárta, ezért hagyjuk.
Egyébként pedig:
"A (gondolom bejegyzés nélküli) élettárs nem közeli hozzátartozó"
Ma már az összes élettárs bejegyzés nélküli, nem adnak erre papírt, csak "bemondás" alapján létezik.
Bejegyzett élettárs kizárólag azonos neműek között létezik már...
"Ma már az összes élettárs bejegyzés nélküli"
Ööö, nem, sőt pont hogy növekszik az ÉNYNY-ben regisztrált élettársi kapcsolatok száma.
Idéznék az általad linkelt oldalról:
"Bejegyzett élettársi kapcsolat akkor jön létre, ha két, tizennyolcadik életévét betöltött, AZONOS nemű személy anyakönyvvezető előtt személyesen kijelenti, hogy egymással bejegyzett élettársi kapcsolatot kíván létesíteni. Bejegyzett élettársi kapcsolat tehát csak azonos neműek között állhat fenn,..."
"Idéznék az általad linkelt oldalról"
Ez igazán csodálatos, csak én nem linkeltem semmilyen oldalt:D
Amúgy rákerestem az idézetedre és csak egy kicsit kellett volna tovább olvasnod a mokk oldalán, ahonnan szedted, hogy rájöjj tök másról beszélsz:D
Ezt írtam ugyanis:
"pont hogy növekszik az ÉNYNY-ben regisztrált élettársi kapcsolatok száma."
Az ÉNYNY-ben bejegyzett/regisztrált kapcsolat természetesen nem azonos neműek közötti privilégium, de ezt gondolom te magad is elolvastad, mivel a mokk oldala konkrétan az általad idézett mondat után világosan le is írja:D :
"Az Élettársi Nyilatkozatok Nyilvántartásába bejegyzett élettársi kapcsolatnak nincsenek a házassághoz hasonló jogkövetkezményei, s ilyen élettársi kapcsolatban mind azonos, mind különnemű párok élhetnek."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!