Mikor segítettél utoljára idős embernek (szatyorcipelés, zebrán átsegítés, bevásárlás, stb. )?
idegennek sohasem
nagyanyámnak pedig mindég amikor meglatogatom
Nem szoktam random embereknek csak úgy segíteni. Ha felajánlottam visszautasították, volt aki egyenest azt hitte elakarom lopni a nyamvadt szatyrát, pedig nem a tipikus "félnivaló" ember vagyok.
Ha esetleg megkér segítek,vagy ha látom, hogy nagyon nem boldogul valamivel. De csak úgy nem zargatok idegeneket.
Szomszédnéninek, távolabbi ismerősnek a cipekedést felszoktam ajánlani ha egy buszról szállunk le, még egyszer sem éltek vele, én meg nem erőltetem.
Nem szoktam. Félek megsértődnek, hogy idősnek nézem őket, közben meg nem azok. Egyszer nagyon régen mikor megkért egy idegen, segítettem neki elcipelni a cuccát, de nem tudom mennyire volt idős.
Azt viszont megfigyeltem, hogy velem olvastatják el a szövegeket, vagy kérdezik mi mennyibe kerül, gyerek, felnőtt, mindenki.
Két napja egy öreg papinak felvittem a szatyrait mert a járokeretére kötötte ugy nég a lapos feljáron is alig tudta felvinni.
Ma a trolin egyedül én a 50kilommal egy iker babakocsis csajt segitettem leszállni...
21/n
Nemrég a szupermarketből jött ki bácsi, és szétszakadt a szatyra, fele az autóútra, neki segítettem összeszedni az élelmiszereit (szerencsére mind csomagolt volt).
Rosszul látó bácsinak BKV-automatából jegyet venni (szemüvegét a feleségénél hagyta, aki elment valami mást venni).
Külföldi idős néninek repülőtéren eligazodni (nem mindenkinek egyértelmű, hol kell lemenni a fapadosok fémépületéhez, és pont az volt az én gépem is).
Másik idős néninek angol házit átnézni (tök menő, hogy ennyi idősen tanfolyamra jár :)
Jó érzés segíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!