Tupac Shakur vagy Eminem a jobb szerinted?
Eminemet kamaszkoromtól ismerem, és a mai napig is szeretem a zenéjét, megvan a legújabb (Revival) albuma is eredetiben.
Tupac-ot azonban tavaly év elején ismertem meg (elkezdtem gyűjteni az ő eredeti albumait), és ennek ellenére azt mondom, hogy szerintem Pac jobb, mint Eminem (amit bizonyára magam Marshal sem vonna kétségbe).
Mondom ezt azért, mert egy tavalyi szavazás alkalmával, amin 2 millióan vettek részt, Eminemet tették meg győztesnek, Tupac pedig csak a második lett. Nem igazán értem, hogy ez miért történt, bár van tippem.
Tudom, hogy van már ilyen kérdés itt, de nem árt ezt a témát újra frissíteni. Ti hogyan látjátok ezt? Esetleg indokot is írhatnátok.
A véleményét mindenkinek tiszteletben tartom.
Köszi a választ!
Hát igen, a mai rapperek... sokan mondják, hogy ma már nem olyan a rap, mint régen. Pl azért még a 2000-es években is jó volt a rap, pl. 50 cent nagyon jól tolta. Egyébként nekem kimaradt az életemből egy egy időre a zene, szóval most próbálok felzárkózni. :D Pl egyéb old-school zenéket is tavaly ismertem meg.
A new school albumok közül egyelőre Dr. Dre - Compton (2015) albumát tartom nagyon jónak. Majd most Kendrick Lamar zenéjét akarom megismerni.
A magyarországi helyzet tekintetében viszont csak az old-school vonalat tartom mérvadónak (pl. régi Ganxta Zolee dalok).
"Eminemet tették meg győztesnek, Tupac pedig csak a második lett."
A zene mindig a fiatalokra van elsősorban hatással, evidens, hogy egy még élő előadó legyőzi a már elhunytakat. 100 év távlatból visszatekintve 2Pac lesz az, akit nagyobbra tartanak.
Ebben egyetértek.
Ráadásul 2pac-nak csak néhány évből állt a tevékenysége, Eminem mögött viszont kb. 20 év van, de szerintem így sem tudts felül múlni Pac-ot. Sőt, mint egy levelében leírta, 2pac zenéje hatással volt rá.
Eminem viszont nagyon jó, főleg a mai világban, ahol már Snoop Dogg sem úgy tolja, mint régen, és ma már minden jött-ment rappernek tartja magát. Ennek nevetségesebb formája, amikor "gengszter rap"-et akarnak tolni olyanok, akikre ha egy 14 éves méger srác ráfogná a fegyvert, elmenekülnének. 😂
ja igen, az ilyenektől, mint Cardi B, én is kiakadok :D
Run DMC-t szeretem amúgy még
Eminemet nem lehet osszehasonlitani 2pacal.
2pac a rap mufajban maradandot alkotott BIgivel.
Eminem meg maga feher letere egy lehetetlen dolgot csinalt amit elert le a kalappal
De mind ket eloado kulonbozo stilus.
De a legujabb album a kamikazee :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!