Mi értelme a pridenak?
Tüntetés nem lehet hisz ugyanolyan jogaik vannak mint a heteróknak, semmivel se többek, kevesebbek.
Semmi bajom velük, de nem fogadom el őket a viselkedésük miatt. Ha ugyanúgy viselkednének mint a heteró párok akkor egy szavam nem lenne.
Viszont ők felvonulnak hogy direkt mutogassák magukat.
Én se mutogatom a félmeztelen / meztelen testemet az utcán nemi identitástól függetlenül, illetve ha mégis megtenném akkor nemhogy védene a rendőr hanem bevinne! Mindezt gyerekek szeme láttára pest közepén.
Nem is azt mondom hogy 4 fal között csinálják, mert én sem kizárólag otthon vagyok a barátnőmmel, ezzel semmi bajom.
Tehát semmi másra nem tudok gondolni a felvonulás okára vonatkozóan, minthogy figyelmet akarnak maguknak, ki akarnak tűnni a tömegből, szerintem a melegségük is ebből származik, és itt kamatoztathatják.
Ők is tudják szerintem legbelül hogy ez természetellenes, képtelenek a szaporodásra, a fajfenntartásra, egyszerűen az ember (és kb minden élőlény a földön) az ellenkező nemű társához kellene hogy vonzódjon, és én ezt valamiért nem tudom feldolgozni. Ha betegség, és nem tud ellene tenni akkor gyógyítsuk meg őket. Ha tudatos, akkor viszont ismét arra kell gondoljak hogy csupán figyelmet akar.
Na de kicsit eltértem, akkor a kérdés összefoglalva:
Tiltakozás nem lehet, hisz nincs okuk semmire, felhívni sincs mire a figyelmet, csak arra hogy ő más mint a többi, kisebbségi komplexusa van és így akar kitűnni, hogy pár percig sok ezer ember rá figyeljen.
Ha nem ez, akkor mi az oka?
Ha azonos jogaik lennének hidd el nem vonulnának fel. Egyrészt Magyarországon nem lehetséges azonos neműek házassága (elgondolkodtató, hogy Tajvanon igen, pedig az ázsiai országok elég konzervatívak) ezáltal örökbefogadni is csak az egyik fél tud, hivatalosan nem lesz a pár mindkét tagja a gyerek szülője/gyámja/hívjuk bárminek.
Nem betegség és nem döntés, genetika. Betegség az, ami rontja a fizikai vagy mentális egészségi állapotot, illetve állatoknál is számtalanszor megfigyeltek homoszexuális párokat, gondolom azt te sem hiszed, hogy egy pingvin egyik reggel csak úgy felkelt és eldöntötte, hogy egy másik hím pingvinnel fog tojást költeni, hogy figyelmet kapjon a kutatóktól.
Olyan ez, mint hogy valaki magasnak születik, van aki alacsonynak, van aki barnának, van aki szőkének... De egy szőke hajú embert sosem fognak megverni, leköpni, megalázni az utcán, senki sem fog rá ferde szemmel nézni, mert szeretné önmagát adni és szeretne békében élni.
"ha úgy viselkednének, mint a heteró párok"
Sokkal visszafogottabbak a nyílt utcán, heterókat már láttam egymás szájában az utcán, melegeket még soha. Erről csak ennyit.
A Pride az LMBTQ+ közösségben is elég megosztó, sokan nem is mennek ki a felvonulásra (mert a Pride nem csak ennyiből áll, rengeteg egyéb program is van egy hónapon keresztül) mert provokálónak tartják. Igen, mindig vannak tangás férfiak, de ha figyelsz feltűnik, hogy ők vannak kisebbségben. És ha egy kisgyerek lát egy ilyen felvonulót? Szerinted a mai médiában mit nyomnak le már 6-7 évesek torkán is? A meztelenség manapság nem tabu, a szülőkön múlik, hogy elmagyarázzák a gyereknek, hogy "kisfiam/lányom, ez a férfi azért küzd, hogy összeházasodhasson a szerelmével DE sajnos nem a megfelelő módon teszi, ne kövesd a példáját 20 év múlva".
Én sem gondolom, hogy a Pride valaha el fogja érni, hogy elfogadják ország (világ) szerte a melegeket. Az lenne az igazi, ha sokkal több LMBTQ+ tartalom lenne mindenhol, így talán megértenék az emberek, hogy a szexuális irányultság nem határozza meg egy ember személyiségét. De sajnos mindig lesznek ostoba, homofób, gyűlölködő emberek, akik szerint a homoszexualitás egyenlő a pedofíliával és minden meleg a pokolra kerül. Nekik csak azt kívánom, hogy a következő életükben LMBTQ+ emberként szülessenek újjá és megértsék mi ez az egész.
Addig pedig marad a Pride.
Előző.
Betegség. Kimutatták, hogy adott nyomelem hiánya genetikai módosulást idéz elő, ami -ugyan nem tudni milyen mintavétel mellett- homoszexualitást eredményezHET.
Állatoknál NEM vizsgálták a lehetséges okait a homoszexuálisnak tűnő viselkedésnek. Egyszerűen konstatálták, hogy észlelték, filmezték, slussz. Nem vizsgáltak semmi körülményt.
Akinek kutyája volt, tudja, hogy a szexuálisnak tűnő viselkedés milyen körülmények között figyelhető meg a párzáson kívül.
Kutatni CSAK a pro homoszexualitás szempontból lehet, a liberális diktatúra elnyomása miatt. És ez már alapjában adja a "kutatási eredményeket " is.
Én erről a nyomelem hiányról bevallom töredelmesen még nem hallottam, de holnap utána nézek
A WHO hivatalosan nem sorolja a betegségek közé.
Rendben, az állatoknál nem vizsgálták az okát, de szerintem te is belátod, hogy nem figyelemhiány és magamutogatás céljából "választanak" ilyen életmódot.
A lényeg, hogy a homoszexualitás (biszexualitás, pánszexualitás,stb) nem egy gyógyítható és nem egy választott dolog. Nem mondhatom senkinek, hogy mostantól járjon Pridera és legyen harcias melegjogi aktivista. Viszont a gyűlölködőket sem tudom megérteni; egy hetero férfit miért zavar, ha Magyarországon a meleg párok is házasodhatnak, az ő életén ez semmiben nem változtat. Örüljön, hogy csökken a konkurencia :D
Elnézést kérek, de bizony hogy vannak személyiségzavarok, amik figyelemfelkeltésben nyilvánulnak meg. Sőt, még ki sem tudnak mutatni személyiségzavart pl. azokban, akik azzal vonják magukra a figyelmet, hogy olyan dolgokat vallanak be, amiket nem követtek el. Csak hogy foglalkozzanak velük. És elérik; sőt még azután is, hogy kiderült, hogy hazudtak, mert pszichológusok foglalkoznak velük, hogy ne zavarják a rendőrséget.
Láttam ilyet fiataloknál is, akik a homoszexuális tanárukat tévesztették meg, hogy szimpátiából törődjön velük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!