Nem szeretnék kollégiumos lenni, de muszáj mit tegyek?
Az iskola tulajdonképpen 65km-re van a házunktól, szóval nincs közel és nincsen közvetlen járat, tehát az út oda-vissza rengeteg idő.
Mivel úgy megyek az iskolába hogy nem ismerek senkit, és az osztályomat és az osztálycsoportot elnézve már vannak rengetegen olyanok akik ismerik egymást, és ráadásul én nem vagyok az az ivós, bulizós téma, de az osztályomból rengeteg az ilyen. Félek hogy olyanokkal kerülök össze akikkel nem tudok majd jól kijönni. Kérem szépen segítsetek ! Köszönöm!
Én is most kerülök koliba, ismerősök nélkül :)(nemtudom nálad középiskola e vagy egyetem, nálam az utóbbi)
Ne félj tőle :D Új embereket ismerhetsz meg, barátokat szerezhetsz. Fölösleges attól félni, hogy nem jössz ki a társaiddal, amíg nem is tudod kik azok. Az csak annyit tesz, hogy ráparázol nagyon a dologra és annyira sem fog menni mint alapjáraton menne. Legyél nyitott, ne legyenek félelmeid és jó lesz az :D Összecsiszolódtok úgy is. Ne maradj ki a társasági eseményekből az nagyon fontos
Az albérlet egy alternatíva, de nek hiszem, hoy ki tudod perkálni.
Egyébként “nem ismerek senkit” majd fogsz, ez a mélyvízbefobád akár oldhatja is ezeket a gátlásokat és ezt az ellenszenvet.
Én gimis koromtól kolis voltam, majd fősulin is.életem legjobb évei voltak. Nagyon szerettem az egészet és rengeteg életre szóló élményt és barátságot szereztem.
Szerintem adj magadnak lehetőséget. Lényegében amitől félsz az csak a képzeletedben létezik. Kiindulsz egy virtuális facebook csoportból, mert látsz ott embereket akik ismerik egymást és vannak fönt esetleg ivós bulizós képek és elhatározod hogy ez nem a te műfajod. Ítélkezel képekről holott egy embert sem ismersz közülük. Pedig lehet tök jó fejek és rendesek..
Igazából szerintem annyi a dolgod, hogy adsz egy esélyt magadnak és az osztálytársaidnak, elfelejted a félelmeidet és megpróbálsz nyitottan állni hozzájuk. Ha ezekkel a félelmekkel mész oda, sokkal jobban fogsz ezekre figyelni és ha történik valami rossz akkor sokkal rosszabbnak érzed majd, mivel ezekre vagy kihegyezve és a jókat észre sem veszed,és akkor persze hogy belekeseredsz az egészbe.
Nekem az volt az elvem hogy mindenkiben ott van a jó csak észre kell venni benne és ki kell hozni belőle.
Másrészt lesznek nehézségek az együttélés során ez tény. De ezek tanítanak meg közösségben élni, felelőséget vállalni a másikért egy célért küzdeni stb. Ezek óriási értékek a mai világban amikor a munkahelyen el kell viselned a másikat és együtt kell dolgoznod vele, ha szereted ha nem. És ezt fiatalon sokkal könnyebb megtapasztalni mint amikor valaki 23 évesen kerül ki a család mellől és egyke gyerek volt és soha nem kellett alkalmazkodnia senkihez. Na az egy nagy pofára esés lesz!
Ha van kérdésed nagyon szívesen válaszolok. Írj privátot!
Köszönöm szépen az értelmes válaszokat!!!!!(nem szarkazmus)
Egyébként középsuli!
közép suliba én is úgy kerültem suliba, hogy senkit nem ismertem és koliba se, de elég hamar össze haverkodtam mindenkivel
persze én a piát nem vetettem meg
amúgy ha olyan koli mint a miénk nem kell félni
hamar kialakul a baráti társaságod és később át mehetsz másik szobába is ha úgy alakul
nekem sok szobatársam volt az évek alatt, de kijöttem mindenkivel
a lényeg, hogy tiszta és rendezett legyél, ne hagyj kupit magad után
ha ez megy senkivel nem lesz gondod, a koliba hivatalosan úgy se lehet inni
ha nem vagy hülye és értelmesen tudsz beszélni hamar össze szoksz az ottaniakkal
nálunk az volt a szokás, hogy a kolis elsősök bemutatkoztak
meg mi a "régi generáció" is mentünk ismerkedni az újakkal, ki mit tanul, ki az osztályfőnök
meg lesz szilencium, ott is fogsz tudni ismerkedni
a koli jó dolog, ne félj tőle :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!