Menő srácok és lányok! Bevállalnátok ezt?
Elég vacak kikötés.
És nem hiszem, hogy bárki azért lenne rossz, mert nem tiltaná be például az alkoholt.
Igen, örülnék, ha nem lennének háborúk.
Ám akárhányszor egy ilyen kérdést látok, mindig felötlik bennem a kérdést: szoktál te pl bármit tenni azért, hogy jobb hely legyen a világunk?
17/L
Vagyis nem teszel semmi hasznosat, helyette azzal "segítesz" (ami kicsit sem segítés), hogy pl nem iszol és templomba jársz.
Hű, de gondolom önkénteskedni nem szoktál, pedig annak értelme is lenne.
17/L
Igen, szoktam. Örökbefogadtam, és kutyamenhelyeken is szoktam segédekezni. A feles dolgokat mindig elajándékozzuk a rászorulóknak.
Miért, annak mi értelme? Figyelj, az emberek jelentős része nem hisz ebben. Semmivel nem lesz jobb a világ, ha öttel többen mennek a templomba. Az emberek hite a magánügyük, nem járul hozzá semmihez, amivel segíthetne másokon.
Én speciel nem vagyok hívő, épp ezért nekem ez az egész nem jelent semmit. Viszont, ha egy szegény gyerek kap tőlem Karácsonyra ajándékot, az igenis jelent valamit vallási hovatartozás nélkül.
17/L
Én is vallásos vagyok, de nem ölném ki magamból a szórakozás lehetőségét, mert jobb világot akarok.
Lehet kultúráltan szórakozni, ha én buliba megyek, senkinek nem kell félnie tőlem.
Ha én alkoholt iszom, nem fogok pár óra múlva a hányásomban feküdni, és nem töröm meg mások nyugalmát.
Ha valamim nincs, megdolgozom érte, de nem lopom el. ű
"mberek visszahúzódóak lennének, szótlanok, csendesek lennének, alig beszélnének, csak tőmondatokat mondanának,"
És ez szerinted jó lenne?
26F
"Amúgy sem lesz jobb attól a világ, hogy ingyen bablevest főzöl másoknak, mert erről szól az önkénteskedés. Inkább térítenéd meg az embereket, annak van értelme."
Itt elárulta magát a kérdező. A beszélgetés értelmét vesztette, a kérdező hülyeségeket beszélve igyekszik fenntartani a heves vitát, trollkodik. Ne válaszoljatok neki.
"Az a keresztény döntés, amely a világot csúfnak és rossznak találta, tette csúffá és rosszá a világot." - Friedrich Nietzsche
Ez a véleményem a mocskos vallásokról. Takarodjon ki a hálószobámból. Takarodjon ki az életemből. Takarodjon ki a politikából. Takarodjon el a közéletből. Takarodjon el a jó büdös francba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!