Furcsa emberrel kapcsolatban tanácsok?
Átkerültem egy új albérletbe van egy közös bejárat mint a panellakásoknál és 1 kis osztatlan közös kert kb 25-30 lakóval és arrébb vannak a lakások a kerten belül a főbejárattól 10-20 méter át kell menni a kerten a házba.
Az a kérdés hogy ilyenkor illik e köszönni a többieknek mint a panel lépcsőházában. Eddig minden lakó köszönt de előre senki sem és van 1 furcsa ember aki elég passzív aggresszív és fújtat vagy nem köszön amikor hallja hogy én igen. Kb napi 10-12 órát tartózkodik egy kertben és kivitt egy asztalt és egy széket a kertbe és ott ül de ha valaki ki akar menni a főkapun kb 1 méterre van tőle. Előtte panelban éltem. Ott volt hogy kiskoromban lenyomtak egy kb 5 perces monológot az öregek mert nem köszöntem (na jó köszöntem csak halkan és nem hallották).
Eddig minden egyes alkalommal találkoztam vele a nap bármelyik pontján amikor elmentem és visszajöttem. Amúgy van egy óriási terület a házak mögött ami kb 40m gyaloglással érhető el és művelt a terület de senki sem használja többek közt az az ember sem akit valószínűleg zavar hogy köszönni mertem.. pedig 20-30 méterről nem köszönnék mert max 2-3 mről köszönök még. Azt fontolgatom hogy nem köszönök neki csak ha ő előre köszön ezt kéne tennem? Ötletek? Mi a szokás az ilyen főbejáratú osztott kertes házakban?
Lehet van valami tüdőbaja, aztán nehezére esik egy szót is kinyögni.
Amúgy igen, illik köszönni. De csak ha épp feléd fordulnak, vagy feléd fordulva ácsorognak, üldögélnek. Mert ha épp a másik irányba néznek, vagy nagyon egymással vannak elfoglalva, akkor nem kell.
Ők idősebbek tőled, ezért is neked illő előre köszönni. Másodsorban meg te vagy az, aki belépsz oda, a kertbe, te érkeztél meg valahová, ahol a többiek már jelen vannak, emiatt is neked illik először köszönni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!