A nőnek a konyhában van a helye?
Semmi gond nincs ezzel.
Élj úgy,ahogy neked jó,persze ha meg tudsz élni belőle.
Párkapcsolat esetén,ha van rá igényed,olyan társat kell választanod,elfogadnod,illetve magadat elfogadtatni,aki mindezek tulajdonságaidat megérti és tud veled együtt élni.
Nincs kizárva semmi,én ismerek olyan házaspárt,ahol a férfi süt főz minden nap,és "kizavarja" a feleségét a konyhából.Nagyon jól megvannak boldogan.
A mai világban semmi sem "kötelező",maximum illik csinálni,csak legyen társ hozzá.
"Párkapcsolat esetén,ha van rá igényed,olyan társat kell választanod,elfogadnod,illetve magadat elfogadtatni,aki mindezek tulajdonságaidat megérti és tud veled együtt élni."
Ott a pont!
Semmit nem KELL csinálni ha nem akarod...viszont az is tény, hogy az, hogy megtanulsz főzni legalább alap szinten (ami nem jelent egyet a 0-24 3 fogásos konyhaszolgálattal) az a te érdeked is. Mert abba is gondolj bele, hogy egy idő után ha elköltözöl (akár egyedül akár pároddal) akkor mit fogsz csinálni? (tudom lehet rendelni mindennap étteremből :))
Én nagyon sokáig nem főztem, mert kolis voltam, meg feleslegesnek tartottam. Aztán mióta összeköltöztünk párommal és magunknak osztjuk a fizetésünket, rájöttem,hogy anyagilag is jobban járunk ha egy minimális energiát befektetünk ebbe a dologba (mert párom szokott segíteni bevásárlással, pakolással előkészítéssel) és egészségesebb ételeket is tudunk így készíteni magunknak. (Speciális étrendet tartok, így a gyors/rendelős kaják nagy része ki van zárva) Ez nem azt jelenti, hogy napi 4 órát a konyhában töltök, de 1-2 naponta egy meleg fogás összerakása nem akkora munka mint amilyennek beállítják. (és ha akarok még könyvírásra rajzolásra is marad időm)
Most lehet azzal jönni, hogy én is "behódoltam" a társadalmi elvárásoknak milyen "gyenge" nő vagyok, de igazából én úgy látom ezt a dolgot, hogy én járok jobban, hogy ezt a tudást elsajátítottam.
Van egy férjem és eltart,engem is meg a gyerekem is,mit kéne csinálnom egész nap?chill... nem igy megy a dolog. Ha meg a nő is melózni megy...akkor is lehet közösen főzni?egyebek
Vagy amíg a masik nincs otthon az egyik főz,vagy felosztjak a feladatokat
Ez oké, nem kell mindenkinek háziasszony típusnak lenni, de azért saját magadat rendben tudod tartani?
Magadnak tudsz vásárolni, magadra főzni, magad után takarítani, magadnak mosni, stb.? Mindezt pl. munka mellett? Gondolom még nem dolgozol.
Az egy dolog, hogy most anyukád meg a testvéreid mindent megcsinálnak otthon, de egyszer biztos el akarsz majd költözni és saját életet élni. A házimunka meg olyan dolog, hogy ha nem szereted, akkor is muszáj megcsinálni, hacsak nem akarsz disznóólban élni. :D
Persze kereshetsz célzottan pasit úgy, hogy előre kijelented, hogy te nem fogsz semmit megcsinálni, te csak verseket akarsz írni meg regényeket, úgyhogy legyen szíves otthon ő intézni mindent.
Bizonyos oldalakon könnyen lehet ilyen szolga típusú férfit találni. :D
Vagy megbeszéled anyukáddal, hogy hadd élj nála örökké és még 80 évesen is ő mosson meg főzzön rád.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!