Ha egy árcédulán 2900Ft vagy 3000Ft szerepel, melyiket veszed meg inkább? Fontos számodra hogy 2-es legyen a kezdőszám?
Azt veszem meg, amelyik kell. Van, ahol jobban figyelem az árat, van, ahol kevésbé.
Vitaminoknál pl. az egy adagra (tabletta, kapszula, tasak...) eső árat figyelem, kivéve, ha valami olyan készítményről van szó, amiből nincs variálási lehetőségem, mert csak az egyik vált be.
Van olyan termék, amiből nem tudok olcsóbbat venni, ilyen nekem pl. a fogkrém, és nagy bánatomra sokszor a cipő, mert egyszerűen nincs olcsóbban, ami jó lenne, fogkrémből a fogzománcom miatt kell a drágábbat venni, cipőből meg sok esetben a méretem miatt (nem minden cipőtípusból szerencsére).
Alap esetben nem szeretek valamiért többet fizetni, mint a lehető legalacsonyabb ár, ha ugyanazt olcsóbban is megkapom. Pl. nekem megfelel a Tesco tej is, nem kell a drágább Mizo. Sok kicsi sokra megy, viszont az ilyen pici spórolások bejönnek azokon a termékeken, amikből nem tudom az olcsóbbat venni, emiatt figyelek arra, hogy amiből lehet, abból az olcsóbbat vegyem, még ha az egy terméken mondjuk csak 10Ft is, de más terméken meg többször 10Ft-tal fizetek többet, mert muszáj. És azért én is fixből kell, hogy gazdálkodjak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!