Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Ha egy árcédulán 2900Ft vagy...

Ha egy árcédulán 2900Ft vagy 3000Ft szerepel, melyiket veszed meg inkább? Fontos számodra hogy 2-es legyen a kezdőszám?

Figyelt kérdés
Lehet sokan már elgondolkoztak ezen,mert ugye sokszor úgy vannak az árak kitalálva hogy 990,9990 Ft,hogy kecsegtetőbb legyen az áru értéke.Ha jól belegondolsz,és vásárláskor nézed az árat,melyik a szimpatikusabb a 990 Ft például vagy az 1000Ft ami kerek összeg ? A kerek összeget szereted inkább,és feleslegesnek tartod ezt a trükközést,vagy automatikusan az után nyúlsz,ami 10-100 Ft-tal kevesebb ?
2018. júl. 23. 11:34
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Hát ezek a kereskedők ócska de hatékony trükkjei. El kell fogadni hogy az emberek döntő többsége buta agyatlan birka.Lehet te most azt gondolod hogy kivétel vagy ,és én el is hiszem,de attól még a tények makacs dolgok és ezekkel a 9-es trükkökkel mérhetően és jelentősen megnő a vásárlási kedv.Nem nálad hanem az összes többi vásárlónál egybevéve. És a kereskedőt a pénze növekedése érdekli ,nem az elvek. Kismillió trükk van ,alsó polcozás, szemmagasságba a túlárazott termék,kamuakciók, pénztárnál való termékkihelyezés, zene, sorok állandó átrendezése stb .
2018. júl. 23. 12:59
 12/17 anonim ***** válasza:
Nem tudom, hogy rám hat-e, mivel tudatalatti, de én ha 90-essel végződik valami, azt már felfele kerekítem. 1590 forint az 1600. Ha nem is látom így, így emlegetem.
2018. júl. 23. 14:10
 13/17 anonim ***** válasza:
100%
felfelé kerekítek. másrészt meg ha tehetem hármasával veszem a dolgokat, úgy nekem kedvez a kerekítés :D
2018. júl. 23. 15:52
 14/17 anonim ***** válasza:

Azt veszem meg, amelyik kell. Van, ahol jobban figyelem az árat, van, ahol kevésbé.

Vitaminoknál pl. az egy adagra (tabletta, kapszula, tasak...) eső árat figyelem, kivéve, ha valami olyan készítményről van szó, amiből nincs variálási lehetőségem, mert csak az egyik vált be.

Van olyan termék, amiből nem tudok olcsóbbat venni, ilyen nekem pl. a fogkrém, és nagy bánatomra sokszor a cipő, mert egyszerűen nincs olcsóbban, ami jó lenne, fogkrémből a fogzománcom miatt kell a drágábbat venni, cipőből meg sok esetben a méretem miatt (nem minden cipőtípusból szerencsére).

Alap esetben nem szeretek valamiért többet fizetni, mint a lehető legalacsonyabb ár, ha ugyanazt olcsóbban is megkapom. Pl. nekem megfelel a Tesco tej is, nem kell a drágább Mizo. Sok kicsi sokra megy, viszont az ilyen pici spórolások bejönnek azokon a termékeken, amikből nem tudom az olcsóbbat venni, emiatt figyelek arra, hogy amiből lehet, abból az olcsóbbat vegyem, még ha az egy terméken mondjuk csak 10Ft is, de más terméken meg többször 10Ft-tal fizetek többet, mert muszáj. És azért én is fixből kell, hogy gazdálkodjak.

2018. júl. 23. 16:32
 15/17 anonim ***** válasza:
Tökmindegy, mert eleve "kerekítem" az összeget, szóval nem befolyásol a döntésben, hogy 990ft, vagy 1000ft van az arcédulán.
2018. júl. 23. 18:51
 16/17 anonim ***** válasza:
Mondjuk, 100ft- os elterésnél(főleg akkor, ha esetleg több db-ot is veszek), talán már igen.
2018. júl. 23. 18:53
 17/17 toma781 válasza:
Javítsatok ki ha hülyeséget írok de tudtommal azért azt írják hogy 990 vagy 999 nem azt hogy 1000 mert azért kevesebbet kell adózniuk a boltoknak. Nekem az egyik tanárom egyszer ezt mondta
2018. aug. 2. 13:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!