Szerintetek Magyarországon mekkora az általános jólét?
Most felejtsük el azt a panaszkodást amit fórumokon lehet olvasni, meg a szomszéd Piri sopánkodását. A magyar mindig is egy panaszkodó nép volt.
Még a himnuszunk is tele van panaszkodással.
Mindenhol azt olvasni, hogy Magyarországon milyen nehéz az élet, kevés a fizetés, magasak az árak, lehetetlen megélni. És mindenről az a galád fidesz tehet.
Tévhit 1: "Az embereknek nem telik szórakozásra"
Ahhoz képest minden fesztivál tele van
Tévhit 2: "az emberek güriznek mint állat, pihenésre meg nem telik nekik"
Ehhez képest minden hosszúhétvégén az összes wellnesshotel teltházon van.
Tévhit 3 "az embereknek nem telik nyaralásra"
Ahhoz képest mint ahogy a mémben volt, nyaranta nem látni mást a facebookon csak tengerpartot meg koktélokat.
Tévhit 4 "az embereknek elveszik az otthonaikat"
Ahhoz képest olyan szinten pörög az ingatlanpiac, hogy szinte duplájára emelkedtek az ingatlanárak, annyian jutnak saját házhoz/lakáshoz a kormány intézkedéseinek köszönhetően.
tévhit 5 "az emberek éheznek"
Ahhoz képest az összes hipermarket parkolója tele van.
Csak így magamból kiindulva egyszerű melós vagyok, átlag havi 250-et keresek, ami nem sok, de nem is kevés. A nejem átlag havi 160-at.
Egy 3 tagú családnak havi 400 fölötti átlagjövedelem, amiből havi 70 a hitel. Szerintem ennyiből bárkinek meg lehetne élni, csak az a baj az emberek többsége lusta dolgozni. Szerintem ilyen fokú jólét, a Kádár rendszer óta nem volt Magyarországon.
"Ilyenek azaz szegény réteg a jóléti társadalmakba is vannak." - igen, csak nem mindegy, hogy a 9,4 milliós országból 1 millión mélyszegények, meg konkrét térségek vannak ilyen állapotban, vagy a népesség igen kicsi százaléka és így.
Egyébként annak is nézz utána, hogy borsodi lakosként milyen karrierlehetőségeid vannak, hol tudsz elhelyezkdeni, milyen oktatásban részesülhetsz stb. Abban igazad van, hogy a lustaság is benne van a dologban, de az nem igaz, hogy a lustaság a jelen helyzetük konkrét és egyetlen oka. Ott lehetőséged sincs.
Még egy dolog: a szegény réteg növekszik az országban, de most jött ki a legfrissebb KSH statisztika, miért nem olvasol utána?
Fejtsd már ki bővebben a szlovákok miben élnek jobban nálunk? Szerintem semmivel, jártam Szlovákiában, tudom milyen az életszínvonaluk. Pl. Pozsonyban a VW-be egy gépkezelő havi netto 650eur keres.
Nyugathoz meg nem kellene hasonlítani magunkat, mégiscsak keleti ország vagyunk. Szerintem nem élünk rosszabbul mint a szlovákok, csehek, lengyelek, de jobban élünk mint a románok, bolgárok.
Sokan azt hiszik, hogy itt egyik napról a másikra, nyugati fizetések lesznek. De belegondolt-e vajon sok ember abba, hogy azt hogyan fizetnék ki a cégek és hányan mennének csődbe ha így lenne, hány munkahely szűnne meg emiatt.
Az a jó szakember-keresős duma...
1. Amikor az ember elkezdi kiválasztani, milyen irányban fog továbbmenni suli után, akkor még egy csomó esetben nem lehet megmondani, mi lesz a hiányszakma.
2. Sok esetben azért van hiány, mert szart-húgyt akarnak fizetni a jó szakembernek, akiket meg tárt karokkal várnak külföldön 3x-4x annyi fizetésért
Sok munkanélkülinek érzéke sincs ahhoz a szakmához, vagy ha mos elkezdi, tudja a fene, hogy mire végez a tanulással, még keresnek-e oda embert. De egy kb. burokban felnőtt ember ezt nem képes felfogni.
"Fejtsd már ki bővebben a szlovákok miben élnek jobban nálunk?" 1. A GDP-jük jelentősen magasabb, 2. az átlagfizetés szintén jelentősen magasabb, 3. Szlovákia demokratikusabb ország, 3. évek óta eurót használnak, 4. nálunk 27%, náluk 20%-os az ÁFA, 5. az államadósságuk sokkal kevesebb.
"jobban élünk mint a románok, bolgárok" - persze, nyugtasd csak magad ezzel, a legputribb országokhoz hasonlítod most Magyarországot, de persze a nyugattal még véletlenül se hasonlítsuk össze, mert még a végén rájössz, mennyire egy kalap kaka, ugye? Egyébként Romániában is növekedik a gazdaság, és ha így folytatják, hamarosan ők is leelőznek minket. De nem baj, mert te akkor is megmondod majd, hogy jobbak vagyunk, mint Bulgária, tehát jók vagyunk és minden f**za. :D
Tévhit 1: "Az embereknek nem telik szórakozásra"
Ahhoz képest minden fesztivál tele van
-külföldiekkel. és olyanokkal, akik hónapokon keresztül kuporgattak, vagy apuci pici gyerekei
Tévhit 2: "az emberek güriznek mint állat, pihenésre meg nem telik nekik"
Ehhez képest minden hosszúhétvégén az összes wellnesshotel teltházon van.
-azért van tele, mert az állam nagyon kedvező feltételeket adott olyan kafetériaelemre (adómentes), amit wellnesshotelban érdemes elkölteni (széchenyi kártya asszem). Ezzel a lépéssel jól kicsesztek azokkal, akiknek valóban van pénzük kikapcsolódni, megduplázódtak az árak néhány év alatt.
Tévhit 3 "az embereknek nem telik nyaralásra"
Ahhoz képest mint ahogy a mémben volt, nyaranta nem látni mást a facebookon csak tengerpartot meg koktélokat.
-Széchenyiből mennek még mindig
Tévhit 4 "az embereknek elveszik az otthonaikat"
Ahhoz képest olyan szinten pörög az ingatlanpiac, hogy szinte duplájára emelkedtek az ingatlanárak, annyian jutnak saját házhoz/lakáshoz a kormány intézkedéseinek köszönhetően.
-Hitelből bármit meg tudnak venni. Ügyesek ezek a magyarok 😂 néhány év, és egy jelentős részét viszik is a bankok, vagy újabb magyarok tízezreit kényszerítik külföldre. Zseniális, tényleg... 😑
tévhit 5 "az emberek éheznek"
Ahhoz képest az összes hipermarket parkolója tele van.
-Kéregetőkkel, hajléktalanokkal is tele vannak, nem csak vásárlókkal. Másrészt általában falvakban jellemző az ilyen csóróság, ott ahol csak a közmunka van, ott ahol a szülők inkább elisszák a pénzt, minthogy a gyerekükre költsék (tudjuk melyik népcsort ez... 😉 ).
Munkaerőhiány van, de fizetés nincs. A minőségi szakember már rég az osztrák tesóknál falaz, vizezik, kertész...
A maradék segédmunkás meg gányol, vagy a főnök lehúz napi 10k-t a beruházótól/fő, közben a melós meg kap 6-ot?
Ez egy közbeszerzési térkövezési példa, Pest megyei település, képviselőtestületi tagtól tudom...
Amúgy voltam forgatni, mint statiszta, én kaptam 8k-t, a hajléktalanoknak meg adtak 3-at! (plusz étel mindkettőnknek)
Télen örüljön, hogy nem fagy meg...
A társadalmi ollót csak úgy látod meg, ha kinyitod a szemed, és távlatból nézed a társadalmat, nem mint a része!
Az ugye világos, hogy nem mindegy, hogy mit kapsz a befizetett adóért cserébe?
Az világos, hogy nem mindegy, hogy Magyarország hol tart más országokhoz képest? Tudod, nemzetközi már a gazdaság.
Az megvan, hogy az ingatlanIPAR mesterségesen lett felpörgetve? CSOK + NOK? No, és az, hogy ezzel MINDENKI számára többmillió forinttal lett AUTOMATIKUSAN drágább az összes ingatlan? Te mit gondoltál volna, ha a hiteled 150 lenne 120 helyett, mert a kormány úgy döntött, hogy mert csak?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!