Amikor eljön majd az idő, hogy robotok fognak dolgozni az emberek helyett, akkor a magyarok külön kérik majd, hogy tiltsák be a robotokat Magyarországon?
Azt veszem észre, hogy a magyar társadalom mindent megtesz, csak jólét és kényelem ne legyen az országban.
Elképzelhető, hogy majd a robotokat is ki akarják tiltani az ország területéről, csak hogy dolgozhassanak reggeltől estig?
A robotok jelenlétével ez egyértelműen nem lesz megoldható, hiszen ők el fogják végezni a munkát az emberek helyett a nyugati, jóléti társadalmakban és az ott élőknek csak annyi dolguk lesz, hogy jólétben és kényelemben éljenek.
Na de a magyaroknak mi lesz a válaszuk erre az újfajta társadalmi berendezkedésre? Rendszerint ellent szoktak állni az ilyen jóléti próbálkozásoknak, nem szokott tetszeni nekik, ha szabadságban és jólétben élhetnek.
Elképzelhető, hogy majd létrejön Magyarországon egy luddita mozgalomra hasonló szervezet?
De már sokkal fejlettebb társadalomban élünk, mint a 19. század elején.
Az a baj, hogy a magyarok ezt nem képesek megérteni. Alkalmazkodni kellene az idők szavához, hogy jobb legyen a társadalomnak az élete.
A gyakorikerdeseken a Magyar emberek hülyének nézése valamiféle szokás? Csak mert rengetegszer írnak ilyeneket. Sok ember él jólétben egyébként, a korrupt Fidesz közeli embereken kívül is. Ezt le kellett írnom mert zavar, hogy ennyire hülyének nézitek a népet.
Egyébként én eddig ebbe nem gondoltam bele (mármint a robotok kitiltásába).
Nem értem, hogy mégis miről beszéltek. Például a skandináv országokban már most is hatalmas az állami újraelosztás, simán meg tudnak élni az emberek segélyen, a börtönökben nagyobb jólét van, mint egy magyar átlagembernek.
Nem bírom megérteni, hogy ha csak fokozódik a termelés és egyre nagyobb lesz a jólét, akkor ezzel mégis mi baj lehetne.
Nem vettem észre, hogy Svédországban vagy Norvégiában az ott jelenlévő cégek elgázosítják azokat az embereket, akik nem dolgoznak vagy keveset keresnek, ahogy azt sem, hogy ezen emberek éhen pusztulnának.
Ti esetleg tudtok valamiről, amiről én nem?
Igen, azt, hogy álomvilágba élsz és nem vagy hajlandó elfogadni.
Nem lesz olyan, hogy csak otthon heversz. Ha nem a gyárakban akkor majd máshol fogsz dolgozni. Verd már ki a fejedből az elképzelésedet, miszerint majd a cégek téged fognak eltartani. Már tényleg unalmas, hogy minden héten el kell magyarázni neked miért csak álom az amit te akarsz.
Na, meséld el nekem, kérlek.
Miért csak álom?
Már most is robotok dolgoznak sok helyen. Egészen bonyolult munkákat tudnak elvégezni.
A teljes robotizáció nem hirtelen fog bekövetkezni. Egy lassú folyamat lesz amíg azt elérjük és ezért nem fog senkit sokként érni. Lesz ideje a társadalomnak adaptálódni. Emiatt nem hiszem hogy lesznek ez ellen lázadozók.
Már most is sok ember munkáját kiválthatnák a robotok. De amíg egyes munkáknál a robot drágább mint az emberi erőforrás addig maradnak az emberek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!