Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Ti mennyi benzinpénzt kérnétek?

Ti mennyi benzinpénzt kérnétek?

Figyelt kérdés

Egy munkatársamat minden reggel én viszem be a melóba és én is hozom el. Kerülni nem kerülök miatta, reggel felveszem a lakásom előtt, délután pedig ugyanitt teszem le, a többit ő megoldja tömegközlekedéssel.

A bejárás teljes benzin költsége kb havonta 20 ezer.

Ti mennyit kérnétek el tőle?

2018. júl. 9. 22:28
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
Engem a kollégái még úgy sem hajlandóak elvinni, hogy pont útba esek nekik. Csak megállnak beszállok, mehetnek tovább úgy, hogy én fizetném a 15 ft/km pénzt, amit én is kapok a cégtől bejárási pénzt. Ha ilyen kollégám lenne, mint te neked is nagyon szívesen a markodba nyomnám ezt az összeget. Ami, ha jól számolok napi kb 35km-t teszel meg vele, napi ~540 HUF lenne.
2018. júl. 10. 07:34
 12/19 anonim ***** válasza:

Jo kerdes. Elvileg 5000-et igy elkernek. Gondolom 4 fos a kocsid vagyis negyen kenyelmesen elfernetek benne. Ha meg szereznel ket embert akit ugyanezen az utvonalon hozol viszel, akkor evidens lenne, hogy negyfele osszatok a benzinkoltseget. Ezen felul a kocsi szervizelese, vezetes amugy is a tied.

Kulfoldon ahol eltem ott szokas volt mindig szolni annak, aki kocsival ment a varosba, boltba stb., hogy o megy ekkor es ekkor, aki akart becsatlakozott, automatikusan beszalltak valamennyivel (nem kellett nekik mondani es nem is volt sose senkinek kinos), ha megsem abbol se volt gond, lehet kovetkezoleg a masik vitte el autoval.

Bezzeg nalunk...ez a ha ugyis arra mesz es nem kerulsz nehogy mar penzt kerj...mi szeretunk automatikusan ingyen eloskodni es eszunkbe nem jut a masik mekkora nagy szivesseget tesz ilyenkor. (A busznal sokkal-sokkal kenyelmesebb egy autoban utazni es minimum ez rohadt nagy szivesseg.)

Irtad, hogy toletek tomegkozlekedessel oldja meg, de az nem derul ki, hogy az mar helyi es ahova te viszed az tavolsagi lenne vagy pontosan mennyit is utaztok. Ez csak azert lehet fontos, mert enszerintem havi 5000-ert nekem megerne, hogy valaki furikazza a hatsomat, de ha ezen felul ugyanugy ki kell fizetnem meg havi 10.000-et egy berletert, amivel egyebkent, ha nem lennek annyira kenyelmes egeszen a munkahelyemig eljutnek, akkor lehet nem tapsikolnek.

A lenyeg, hogy mondd meg neked mennyibe kerul az ut es hogy szeretned vagy arra gondoltal o is beszallhatna a koltsegekbe, igy mindketten jol jartok. Es megmondod a raeso osszeget (huszezernel en az 5000-et annak gondolnam). Ha nem tetszik neki akkor ugyis mondja.

Ha magatol kerdezte mennyivel szalljon be, az szerencsesebb szitu, mert valoszinu a benzinkoltseg felere szamit es ahhoz kepest barmivel is kevesebbet mondasz, azzal o csak jol jar.

Majd megirhatnad vegul kertel-e es mennyit es jol sult-e el.

2018. júl. 10. 08:06
 13/19 anonim ***** válasza:

#2, A munkatarsi jo viszonynak mar ott lottek hogy a pasitol kerni kell benzinpenzt, es nem onmagatol ajanlotta a benzinpenz felet.

Nalunk ha a varosba viszel valakit, meghiv kavera, vagy maskor te viszel alapon nem kerunk penzt, de amig videkrol jartunk be, alap dolog volt a benzinpenz, a sofornek soha nem kellett kernie.

2018. júl. 10. 08:49
 14/19 A kérdező kommentje:

Vonattal jár be egy pár várossal arrébbról. A vasutállomás öt perc sétára van a lakástól. Reggel elsétál a lakáshoz, beül a kocsiba és a műhely kapuig viszem. Délután ugyanez.

Igazából az zavart, hogy ő nem ajánlotta fel magától, hogy fizet a benzinbe. Ha engem két métert visznek, akkoris megkérdezem, hogy adjak-e valamit a benzinbe, ha minden nap hurcoltatnám magam, akkor a pofám leszakadna ha fel sem ajánlanám, hogy egy részét álljam. Végül 5 ezret elkértem tőle, de ha ő ajánlotta volna fel, akkor mondtam volna neki, hogy nem kerülök miatta, tehát nekem semmibe nem kerül

2018. júl. 10. 09:20
 15/19 anonim ***** válasza:

14: Hasonló! NEM kérnék tőle semennyit sem.(volt már ilyen) És nem azért, hogy utána majd jól a nózijára koppintsak, hogy hé haver és az üzemanyag?

VISZONT! Akárkivel megyek utasként, az első dolgom megkérdezni, hogy mennyivel tartozom. :)

2018. júl. 10. 11:01
 16/19 anonim ***** válasza:
Engem nem a pénz zavarna hanem hogy hozzá kellene igazodni mindig. Másrészt olyan is van hogy munka előtt vagy munka után másfele megyek.
2018. júl. 10. 11:57
 17/19 anonim ***** válasza:

Engem is az zavarna inkább, hogy mindig hozzá kell igazodni? Tök ritkán megyek azonnal haza meló után. Bolt, fodrász, doki, mit tudom én. Minden más irányban van, bár nem messze a lakásunktól persze. Akkor is mindig arra kéne gondolnom, hogy nem tudom hazavinni, vagy kerülök arra, vagy szólok neki, vagy mi legyen. Elveszne a szabadság érzet.

Egyébként igen, utasként illik megkérdezni, hogy beszálljon-e a benzinbe.

2018. júl. 10. 13:39
 18/19 A kérdező kommentje:
Nem kell hozzá igazodnom. Reggel mire én indulnék ő már ott áll a ház előtt, szóval nem kell várni rá. Délután pedig mindig legelőször hazamegyek és lefürdök, mert autószerelő vagyok és nyakig olajosan nem szeretek sehova sem mászkálni. Szóval akkor sem kell hozzá igazodnom.
2018. júl. 10. 13:59
 19/19 anonim ***** válasza:

1-2. válaszoló vagyok. Akkor mi a gond? Azóta már olvastam, hogy pár várossal odébb lakik, neki már a fene tudja, mikor el kell indulnia és mikor ér haza.

Gondolom, nem ő kérte, hogy ugyan már, vigyél el, hanem felajánlottad.

Innentől kezdve már a te bajod, ha nem tetszik, hogy nem ajánlott fel neked semmit. Nem hátráltat semmiben, max. abban, hogy ott ül melletted, meg kétszer becsukja a kocsiajtót.

Ha kerülnöm kéne miatta, biztos, hogy beszélnék vele. Így nem tenném a helyedben.

Engem speciel jó érzéssel töltene el, hogy ennyivel is tudom segíteni a munkába járását, mert még később érne haza, mint így. Mondjuk arról nem írtál, van-e családja.(Ez a véleményem, másnak meg más.)

2018. júl. 10. 14:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!