Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Ti mennyi benzinpénzt kérnétek?

Ti mennyi benzinpénzt kérnétek?

Figyelt kérdés

Egy munkatársamat minden reggel én viszem be a melóba és én is hozom el. Kerülni nem kerülök miatta, reggel felveszem a lakásom előtt, délután pedig ugyanitt teszem le, a többit ő megoldja tömegközlekedéssel.

A bejárás teljes benzin költsége kb havonta 20 ezer.

Ti mennyit kérnétek el tőle?

2018. júl. 9. 22:28
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
82%
Semennyit. Ha két méter plusz utat nem teszel miatta, mi alapján kérnél. Szívességi pénzt? Vagy üléskopást? Ne hülyéskedj már! Ha felajánlja, hogy néha meghív ide-oda, azt elfogadnám, oszt jónapot.
2018. júl. 9. 22:32
 2/19 anonim ***** válasza:
80%
Az lemaradt, hogy nélküle is 20 ezer lenne a havi bejárásod, nem? Akkor mi a kérdés. A munkatársi jóviszony sokkal többet ér, hidd el nekem.
2018. júl. 9. 22:33
 3/19 anonim ***** válasza:
92%
Nekem akkor is tele lenne a tököm, minden nap igazodni valakihez. Az normális hogy ezt esetleg évekig csinálja valaki? Oldja meg mindenki a munkábajárást, akkor ez nem lenne kérdés.
2018. júl. 9. 22:41
 4/19 anonim ***** válasza:
85%

én se kérnék tőle semmit, ha meghív valamire elfohadnám, de ha A ból kell ejutni B be az ugyan akkora táv akkor is, ha ő veled van és akkor is ha nincs, számottevően a fogyasztáson se lehet kimutatni a dolgot

esetleg az lenne bennem, hogy segítek egy monkatársnak aki így tartozik nekem, ami egyszer még jó lehet (a jövőt soha nem tudni, de pl ha egyszer neked kéne tőle valami szívesebben fog segíteni) és ugye enyivel is környezet tudatosabb vagyok, hogy nem csak magam miatt járok kocsival, hanem akkor viszek még egy személyt

2018. júl. 9. 22:41
 5/19 anonim ***** válasza:
82%

Én is cipeltem munkatársamat, max 200 méterrel kellett többet mennem mégse kértem tőle semmit. Kezdetben nem igazán tetszett a dolog de megszoktam. Pár hete mondott fel azóta meg furi egyedül utazni :) de amúgy alapvetően azért vittem én mert egymással dolgoztunk szóval akkor már miért ne vihettem volna be én? Legalább jobban megismertük egymást. Viszont olyat akit alig ismerek vagy nem vagyok olyan jóban vele, azt nem fogom cipelni pedig vannak ilyenek is, tele tömhetném velük a kocsit :D de nem vagyok én taxi, van busz, menjenek azzal. Volt már, hogy az egyik srác rinyált, hogy vigyem már haza, nemet mondtam neki. Mint mondtam nem vagyok taxi, a munkahely biztosít nekik buszt, járjon azzal.

Szóval vagy viszek valakit akivel jóban vagyok, nem kérek érte semmit vagy nem viszek senkit oszt cső. Másik munkatársamat is volt már hogy haza vittem na ott 20 km kerülő volt, tőle se kértem semmit. Ezt úgy hívják, hogy szivesség. Aztán vagy viszonozza vagy nem. Amúgyis szeretek vezetni, a benzinre se sajnálom a pénzt szóval nekem nem gond. De ő vele is jóban vagyok, mást biztos nem vittem volna így el.

Benzinpénzt kapok de csak magam után és csak 1 tankolásra elég. 😂 Persze ha nem húznám a gép bajszát akkor kevesebbet enne :P

2018. júl. 9. 22:53
 6/19 anonim ***** válasza:
66%
Utálom az ilyet, megmondom őszintén, kevés kellemetlenebb helyzet van ennél. Oké, hogy neked ugyanannyiba kerül, ha viszed, ha nem. De ő ingyen taxizik minden nap. Ha te nem lennél, valahogy neki is meg kellene oldani a bejárást. Busszal, vonattal, akárhogy. Egy felnőtt havi bérlet több tízezer, ha jól tudom. Nekem nem lenne ehhez pofám, a fele költséget tartom korrektnek.
2018. júl. 9. 22:58
 7/19 anonim ***** válasza:
100%

Eszembe sem jutna pénzt kérni, amúgy sem szokásom a "benzinpénzezés".

Ha meghív valamire, azt természetesen elfogadnám.

(Esetleg rákérdezhetsz, hogy a munkahelyén Ő nem tudná-e elszámolni az üzemanyagköltségét, azzal mindketten csak jól járnátok.)

2018. júl. 9. 23:02
 8/19 anonim ***** válasza:
84%
Ha kedvelem es semmi plusz fáradtsággal, kitérővel nem jár, akkor semennyit.
2018. júl. 9. 23:42
 9/19 anonim ***** válasza:
100%
A #6-os válaszolóval egyet értek.
2018. júl. 10. 06:19
 10/19 anonim ***** válasza:

Mi még a barátainknak is kifizetjük a benzinpénz ránk eső részét, ha visz valamelyik hosszabb utakra, mert így érezzük jól. Ha mással mennénk (pl oszkár), ugyanúgy fizetni kéne.

Ha neked jó úgy, hogy ő nem fizet semmit, akkor ne kérj, bár gondolom, ha már feltetted a kérdést, zavar. Akkor számold ki a rá eső részt és mondd neki, hogy szálljon be, mert neked sincs ingyen a benzin.

2018. júl. 10. 06:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!