Ti szoktatok borravalót adni?
2000 alatti kaja? Mire gondolsz hamburger rétessel meg kólával?
Amúgy, igen én mindig adok.
2000 forintnál 200-300 ft max, ha pizzát hoz a futár..
Jelen esetben kínaira gondoltam :D
kössz a választ...
Kajásfutárnak mindig,mert abból élnek,mivel a főnökeik annyira alacsonyra alakítják a fizetésüket, hogy csak akkor éri meg nekik ha kapnak jattot. Igazából a mértéke az értéktől függ de kb 10% Meg, ha jóban vagyok velük akkor jobban igyekeznek és kedvesebbek is ez tapasztalat.
Meg kutasnak is adok ha lemossa szélvédőt vagy tankol
Nem.
Ha nem tudnak normális fizetést adni a futárnak/pincérnek, akkor vagy számolják bele az árba.
Nekem teljesen mindegy, hogy 1700 forint a pizza vagy 1990...
Vagy számoljanak fel szervi/kiszállítási díjat.
Mindezt szívesen kifizetném...
de nem akarom támogatni ezt a hibás rendszert, ami sem a dolgozónak sem a vendéknek nem válik hasznára...
9-es logikáját nem értem. Ha neki teljesen mindegy ha egy pizza 1700 vagy 1990 ,akkor miért nem adja oda az 1700-as pizzára a 290 jattot, ami amúgy is elég magas jatt ,a 10%-hoz képest? Pont ugyanannyi lenne a kiadása.Mert világot nem fog vele váltani csak a szerencsétlen szállítóval cseszik ki,a tulaj nem fog elgondolkodni az elméletén az ezer százalék.
Kőkemény árverseny van a piacon kismillió céggel ,akik gyakorlatilag detto ugyanazt készítik,ezért 100 ft árkülönbség miatt is elpártolnak a vevők,ezért nem vezetik be a szállítási díjat ,és nyíltan nem is építik be az árba,mert az a pizzéria be is csukhatna azonnal. No meg egy fals feltüntetett 'szállítási díj" mindenhová kerülne csak nem a kiszállító zsebébe,ismerve a hazai vendéglátó tulajdonosok mentalitását és végtelen kapzsiságát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!