Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Ti mennyi borravalót szoktatok...

Ti mennyi borravalót szoktatok adni a futárnak?

Figyelt kérdés
2017. ápr. 11. 17:52
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Nem kötelező neki adni,van fizetése.

Aprót néha.... -De inkább a rászorulóknak adok.

2017. ápr. 11. 17:59
 2/5 anonim ***** válasza:
25%
5-10 forintot mar sosincs pofam visszakerni, de nem szivesen adom azt se.
2017. ápr. 11. 18:08
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
2-300 forintot általában.
2017. ápr. 11. 20:06
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Anyám arra tanított, hogy százas a minimum, aztán ez berögződött...elég szar hogy amúgy nem adnék neki szívesen mert egy suttyó, de azért mégis mindig kapja...bár aki jóarc annak inkább adok érted
2017. ápr. 12. 02:30
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

Hali.

Most a kommenteket látva kicsit elszomorodtam. :=/ Srácok. Ti azt hiszitek, hogy egy futárnak nem lehet rossz napja, rossz kedve? Nem kötelező a futárnak egyáltalán mosolyogni ha a kaját viszi nektek. Lehet, hogy épp bent olvastak be neki a cégnél a főnökök, akár alaptalanul akár nem, akár családi gondja van, és még lehetne sorolni stb. Ha a futár nem szól semmit, csak mutassa a blokkon az összeget, az nem azért van, mert bunkó, vagy az akar lenni, hanem mert lehet hogy neki is épp rossz napja van. Ilyen ez. A borravaló témát meg hanyagolnám, nem akarok káromkodni. :) Valóban van fizetése a futárnak, de azt hiszitek, hogy napi 5-10000Ft-ot keresnek? Óriási tévedés. Szerintem, ha valaki innen elmenne futárnak, akkor megdöbbenne, hogy ha nem adnának neki borravalót. :) És megdöbbenne azon, hogy azért még vannak, akik jó páran adnak, ha csak 10-100Ft-ot is hagynak rajta. Jó érzés, mivel ezzel a futár úgy érzi, hogy elismerik a munkáját, és át érzik az ő helyzetüket is, mivel az sem mindig tejfel. Ez főleg azoknak jók, akik saját autóval, vagy motorral dolgoznak. Sokan ezt nem fő állásban, hanem csak másodállásban, vagy beugróként csinálják. Mert több pénzt akarnak keresni, vagy éppen az, hogy kevés a jelenlegi fizetésük is, például ahhoz a családi háttérhez. (Gyerekek, fogyasztás, stb.)

Egy ember nem azért megy el futárkodni, mert h*lye, mert nem ért semmihez, mert nincsen szakmája, vagy mert nem kell sehova sem. Ha nincs éppen meló helye például, akkor ez is több a semminél, vagy ha kevés a pénze, akkor ezzel valamivel még rá tud dolgozni.

Én is futár vagyok most, egy normális cégnél, céges autókkal és motorokkal, szóval, tudom hogy miről beszélek. :)

Bele kéne gondolni az ő helyzetükbe is, de sajnos az az igazság, hogy még egy épp eszű, normális hétköznapi ember sem tud teljesen belegondolni, elképzelni őket, mivel ezt csak az tudhatja, aki csinálta, vagy csinálja jelenleg is.

Egy futár napi 9-13 órákat oda van. Bezzeg ha ki hűl véletlenül a kaja, vagy már nem annyira meleg, akkor mindenki szidja őket. Nekik is adódhat problémájuk, vagy mehetnek ők is egyszerre akár 4-5 címre is.

2017. ápr. 18. 17:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!