Tényleg akkora bunkóság nem adni borravalót a futárnak?
Nem pizzafutárról van szó, mert ők tényleg kb. a borravalóból élnek és szoktam is nekik adni (bár eleve nagyon ritkán rendelek ételt).
A sima csomagküldő szolgálatokra gondolok.
Ma is kaptam egy csomagot, 250 Ft járt vissza és a pasi húzta a száját, hogy visszakérem. De 10/9x ez van. Fejeket vágnak, sőt van, aki nem is köszön és úgy megy el.
Miért kéne nekik adnom pluszban pénzt, amikor ők rendesen kapnak fizetést. Az lehet, hogy nem sokat, de engem sem vet fel a pénz, hogy mindig rájuk hagyjam a borravalót.
Mi gyakran rendelünk kaját (hetente egyszer tutira), és mindig adunk borravalót, bár nem sokat. 1490 egy pizza, akkor 1700-at kap.
A csomagküldéskor nem adnék konkrét borravalót, de a 250 Ft-ot sem kérném vissza. Szerintem ha mondjuk pont 2000 Ft, az fura, akkor nem adnék plusz 200-at, de így nem kérném tőle vissza.
Mondjuk én boltban sem kérem a 10 Ft-ost vissza, mert már annak sincs értéke...
27L
Az a munkája, hogy kihozza a csomagot! Én kb. két mondatot váltok vele, mire fel járna neki borravaló? Mert nem tört össze a cuccom?
Borravalót olyanoknak adok, akik tényleg megérdemlik, mondjuk a fodrásznak akin látom, hogy tényleg igyekszik mindent kihozni a frizurámból, és kedves is.
Pizzafutárnak szoktam adni, de másnak nem.
Például én sokszor rendelek neten, főleg könyveket, de néha mást is. Olyankor és se kérek vissza ilyen 10-20 forintokat, de pluszba nem adok.
Én sem adnék... amikor pl. bútort rendeltem és felcipelték, az más, akkor adtam.
Ha kaját rendelek, mindig SZÉP kártyával fizetek online és amikor átveszem, 100Ft-ot szoktam adni. Legtöbben még erre sem számítanak és megköszönik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!