Szerintetek ez mennyire volt bunkóság tőlem?
Például meg lehet egyenesen mondani a néninek, hogy sokminden van most nálad, nem tudnál biztonságosan kapaszkodni, plusz nem is érzed jól magad, tehát nagyon sajnálod, de most nem tudod átadni a helyed.
Csak mert valaki fiatal még nem azt jelenti, hogy egész biztosan kevésbé fáradt, mint egy ötvenes éveiben járó férfi vagy nő, szóval az idős emberek is nyugodtan megtehetik, hogy akár szólnak egy középkorú embernek, hogy lenne-e olyan szíves, és átadná neki a helyét. Vagy föléjük áll, ha ehhez nincs bátorsága. Nem csak mindig a fiatalokat kéne nyaggatniuk.
Nem muszáj mindig neked átadni a helyet, vannak mások is a buszon :)
Viszont az gáz, hogy pont egy csaj adta át, nem egy férfi. Meg aztán azért kéne sportolni, kondizni, hogy jó állóképességed legyen, nem azért, hogy ne tudj végigállni egy buszutat. Egyébként mennyi idő volt az út?
Én nő létemre átadom a helyet, és megfigyeltem, hogy ha felszáll egy idős vagy kismama, vagy kisgyerekes, vagy beteg, akkor 90%-ban nők adják át a helyüket nem pedig férfiak. Gondolom a nők jobban bele tudják magukat képzelni a másik helyébe, vagy jobban sajnálják a másikat.
Kifogás mindig van. Ez a különbség a nők és a férfiak között. Egy nő betegen, terhesen, öregen is képes végigállni egy utat. :)
Egyébként járok edzeni. De nem béna leszek tőle, hanem erősebb :)
A férfiak is képesek végigállni egy utat öregen, betegen, ha muszáj.
És nem ők szoktak fennhangon méltatlankodni, ha nem jutnak ülőhelyhez, míg az idős nőknél ez előfordul. Ami érthető, nyugodtan hangosan is felszólíthatja az embereket, hogy legyen szíves valaki, aki nem fáradt átadni a helyét, csak épp a férfiaktól ilyet nem látni.
De biztos azért van, mert jobb az állóképességük, mint a nőknek. :D
Szerintem meg az a gáz,hogy az idősek állandóan a fiataloktól várnak el minden udvariasságot.Egy középkorban lévőtől is elvárhatnának dolgokat.
Az öregek eléggé bunkóak tudnak lenni. Állandóan tolonganak,meg sipítoznak mindenért.
Az sincs rendben,hogy az öregek a cuccaikkal elfoglalják a fél buszt,mert hogy ők megtehetik öregek már.
Lány létemre,általában átadom a helyemet.De volt,hogy fáradt voltam,álmos és nem álltam fel.Buszon nem csak én ülök mások is áttudják adni a helyet.De például én is azt szoktam,mintha nem venném őket észre.Persze ha megkérnek akkor átadom a helyemet,de önként ritkán szoktam felajánlani,csak ha látom nagyon öreg a néni/bácsi vagy bottal van vagy ilyesmi. De van amikor átakartam adni a helyemet és a néni mondta maradjak csak,ő 5 perc múlva leszáll.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!