Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Szerintetek ez mennyire volt...

Szerintetek ez mennyire volt bunkóság tőlem?

Figyelt kérdés
Tegnap utaztam a buszon elég sok cucc volt nálam és éppen egy kemény lábedzés után voltam, erre egy idős néni szatyorral közeledett felém szemmel láthatóan úgy, hogy jólenne ha átadnám a helyem. Én úgytettem mint ha észre se venném és csak bámulnék ki a fejemből valamin gondolkozva, erre egy mögöttem ülő csaj átadta neki a helyet. Normál esetben én is átadtam volna csak így sok cuccal és kondi után úgy hogy menni is nehézkes nem hogy végigállni az utat inkább így oldottam meg. Gondolom egy bunkó parasztnak gondolt a csaj pl h nem én adtam át a helyet. Ti mit tettetek voltna a helyemben?

2014. ápr. 26. 12:19
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
82%

Például meg lehet egyenesen mondani a néninek, hogy sokminden van most nálad, nem tudnál biztonságosan kapaszkodni, plusz nem is érzed jól magad, tehát nagyon sajnálod, de most nem tudod átadni a helyed.

Csak mert valaki fiatal még nem azt jelenti, hogy egész biztosan kevésbé fáradt, mint egy ötvenes éveiben járó férfi vagy nő, szóval az idős emberek is nyugodtan megtehetik, hogy akár szólnak egy középkorú embernek, hogy lenne-e olyan szíves, és átadná neki a helyét. Vagy föléjük áll, ha ehhez nincs bátorsága. Nem csak mindig a fiatalokat kéne nyaggatniuk.

2014. ápr. 26. 12:28
 2/14 anonim ***** válasza:
46%

Nem muszáj mindig neked átadni a helyet, vannak mások is a buszon :)

Viszont az gáz, hogy pont egy csaj adta át, nem egy férfi. Meg aztán azért kéne sportolni, kondizni, hogy jó állóképességed legyen, nem azért, hogy ne tudj végigállni egy buszutat. Egyébként mennyi idő volt az út?

Én nő létemre átadom a helyet, és megfigyeltem, hogy ha felszáll egy idős vagy kismama, vagy kisgyerekes, vagy beteg, akkor 90%-ban nők adják át a helyüket nem pedig férfiak. Gondolom a nők jobban bele tudják magukat képzelni a másik helyébe, vagy jobban sajnálják a másikat.

2014. ápr. 26. 12:28
 3/14 anonim ***** válasza:
49%
Előző, látszik, hogy neked fogalmad sincs, milyen egy kemény edzés, de még azt sem tudod, hogy az állóképesség mit takar. Nem azt jelenti, hogy mennyi ideig tudsz állni.
2014. ápr. 26. 12:30
 4/14 anonim ***** válasza:
23%

Kifogás mindig van. Ez a különbség a nők és a férfiak között. Egy nő betegen, terhesen, öregen is képes végigállni egy utat. :)

Egyébként járok edzeni. De nem béna leszek tőle, hanem erősebb :)

2014. ápr. 26. 12:34
 5/14 anonim ***** válasza:
40%
Akkor csak nyugodtan állj a buszon, ha ennyire jó az állóképességed, meg az erődet is azon méred le, hogy tudsz-e állni, ha muszáj.
2014. ápr. 26. 12:36
 6/14 A kérdező kommentje:
Normál helyzetben nincs semmi gond az állóképességemmel és legtöbbször amúgy is állni szoktam a buszon viszont csinálj végig egy kemény lábedzést és utána írd le ugyan ezt, amúgy köszönöm a válaszokat:) igen elég kínos volt hogy a lány adta át miközben én ránézésre elég sportosnak nézek ki
2014. ápr. 26. 12:37
 7/14 A kérdező kommentje:
Amúgy lehet hogy jársz edzeni de ezek szerint még nem csináltál soha kemény edzést
2014. ápr. 26. 12:41
 8/14 anonim ***** válasza:
51%

A férfiak is képesek végigállni egy utat öregen, betegen, ha muszáj.

És nem ők szoktak fennhangon méltatlankodni, ha nem jutnak ülőhelyhez, míg az idős nőknél ez előfordul. Ami érthető, nyugodtan hangosan is felszólíthatja az embereket, hogy legyen szíves valaki, aki nem fáradt átadni a helyét, csak épp a férfiaktól ilyet nem látni.

De biztos azért van, mert jobb az állóképességük, mint a nőknek. :D

2014. ápr. 26. 12:44
 9/14 anonim ***** válasza:
93%

Szerintem meg az a gáz,hogy az idősek állandóan a fiataloktól várnak el minden udvariasságot.Egy középkorban lévőtől is elvárhatnának dolgokat.

Az öregek eléggé bunkóak tudnak lenni. Állandóan tolonganak,meg sipítoznak mindenért.

Az sincs rendben,hogy az öregek a cuccaikkal elfoglalják a fél buszt,mert hogy ők megtehetik öregek már.

Lány létemre,általában átadom a helyemet.De volt,hogy fáradt voltam,álmos és nem álltam fel.Buszon nem csak én ülök mások is áttudják adni a helyet.De például én is azt szoktam,mintha nem venném őket észre.Persze ha megkérnek akkor átadom a helyemet,de önként ritkán szoktam felajánlani,csak ha látom nagyon öreg a néni/bácsi vagy bottal van vagy ilyesmi. De van amikor átakartam adni a helyemet és a néni mondta maradjak csak,ő 5 perc múlva leszáll.

2014. ápr. 26. 13:01
 10/14 Andi80018 ***** válasza:
65%
Hát, én se adtam volna át, megmondom őszintén, én alig bírtam bejönni melózni, úgy elfáradt a lábam a csütörtöki láb után. Én megértelek, csak külső szemmel nézve elég ciki volt így a szitu, de hát ez van. Persze, azt gondolták, hogy paraszt vagy, de mivel alapjában ahogy leírod normális vagy, szerintem ez az alkalom belefért. Hülyén jött ki, és kész. Egyébként meg az öregek mennek ha kell, ha nem. :-)
2014. ápr. 26. 13:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!