Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Sok fiatal miért nem tanul?...

Sok fiatal miért nem tanul? Mért nem akar fejlődni? Miért elégszik meg gyártósori munkával?

Figyelt kérdés

Én egy közepes erősségű gimnáziumban érettségiztem.Aki tett érte volt lehetőség, akár a legjobb magyar, akár külföldi egyetemekre is bekerülni.

Én , illetve az osztály kb fele felsőoktatásba ment.Akik nem, ők valahogy olyan lusták lettek, mintha visszafejlődnének.

Ezek a fiatalok, gyárakban dolgoznak, műszakos munkabeosztásuk van.Nem egy jó munka, illetve munkabeosztás.Előrelépni sohasem fognak.Miért mondom ezt?

Amikor összefutok véletlen valamelyikükkel.Mindig azt mondják nekem "felvitte az Isten a dolgodat".Én pedig visszakérdezek.Viszont a válasz mindegyiküknél kiábrándító, mintha nem akarnának fejlődni.

-Szakmát nem akar tanulni

-Diplomázni nem akar

-OKJ-t nem akar elvégezni

Akkor mégis mit akarnak?

Azért, egy szakmunkás egyrészt többet keres, mint egy sori munkás, illetve társadalmilag nagyobb a megbecsültsége.Továbbá, rugalmasabb a munkabeosztás.

A diplomával szintén, normális szellemi munkát tudsz végezni, szintén rugalmas beosztással.

OKJ képzések között vannak értékesek, például a junior fejlesztő képzések, viszont arra nem alkalmas mindenki, viszont, aki igen, annak is normális állása lesz.

Egy 50+-os embernél,aki a szociban is gyárban dolgozott, érthető, hogy nem vált és vár arra,hogy nyugdíjas legyen.

Na, de egy 25-26 éves fiatalnak mi a mentsége?

Én még így mesterfokozatú diploma után is úgy érzem, hogy fejlődnöm kell

2018. júl. 6. 18:38
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
44%
2-snek adok igazat. ráadásul a versenyszféra sem jobb csak hajtás meg hajtás. akkor már inkább sor kiszámítható marad időd magadra , pénzed is van. hova kell több? ne akard már megváltani a világot, van akinek ez így jó.
2018. júl. 6. 19:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!