Sok fiatal miért nem tanul? Mért nem akar fejlődni? Miért elégszik meg gyártósori munkával?
Én egy közepes erősségű gimnáziumban érettségiztem.Aki tett érte volt lehetőség, akár a legjobb magyar, akár külföldi egyetemekre is bekerülni.
Én , illetve az osztály kb fele felsőoktatásba ment.Akik nem, ők valahogy olyan lusták lettek, mintha visszafejlődnének.
Ezek a fiatalok, gyárakban dolgoznak, műszakos munkabeosztásuk van.Nem egy jó munka, illetve munkabeosztás.Előrelépni sohasem fognak.Miért mondom ezt?
Amikor összefutok véletlen valamelyikükkel.Mindig azt mondják nekem "felvitte az Isten a dolgodat".Én pedig visszakérdezek.Viszont a válasz mindegyiküknél kiábrándító, mintha nem akarnának fejlődni.
-Szakmát nem akar tanulni
-Diplomázni nem akar
-OKJ-t nem akar elvégezni
Akkor mégis mit akarnak?
Azért, egy szakmunkás egyrészt többet keres, mint egy sori munkás, illetve társadalmilag nagyobb a megbecsültsége.Továbbá, rugalmasabb a munkabeosztás.
A diplomával szintén, normális szellemi munkát tudsz végezni, szintén rugalmas beosztással.
OKJ képzések között vannak értékesek, például a junior fejlesztő képzések, viszont arra nem alkalmas mindenki, viszont, aki igen, annak is normális állása lesz.
Egy 50+-os embernél,aki a szociban is gyárban dolgozott, érthető, hogy nem vált és vár arra,hogy nyugdíjas legyen.
Na, de egy 25-26 éves fiatalnak mi a mentsége?
Én még így mesterfokozatú diploma után is úgy érzem, hogy fejlődnöm kell
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!