Mit mondjak, vagy csináljak ilyen helyzetbe, ha a kisgyerek a hibás, az anyuka meg nekem támad?
Csonó olyan helyzet van,hogy felidegesítenek a kicsik.. Az anya,meg az apa meg nem fegyelmezi.
Pl egyszer ülök a buszon, és leültetnek ellém egy kisgyereket.
Erre azt veszem észre,hogy elkezdi a nadrágomon levő láncot teljes erővel húzni. (kb6 éves lehetett)
Először csak kihúztam a kazéből ovatosan.
Majd újra tépni kezdte,de azért nem olyan tartós az a gatya lánc,se a gatya,hogy egy hülye gyerek belecsimpaszkodjon.
Na lényeg,hogy nem hagyta abba,meguntam,és el kirántottam a lezéből és rákiabáltam ,hogy fejezd be.a gyerek bőgni kezdett erre a szülök lebasztak,hogy de genya vagyok.( miért nem szólnak a gyerekre,hogy ne nyúljon más cuccához)
Aztán.másik eset.
Sétállok az utcán,és a kapucnim a szemembe lógott. A járda szélén mentem,hogy azért ki tudjanak kerűlni..erre jön a kisgyerek kismotorral,és direkt nekiment a lávamnak nem értem miért, de elöször nem érdekelt.
Másnap megyel,megint jön ugyanaz a gyerek szembe velem. Megint kigurult elém,én meg kirugtam alolla a motort,mert már belilult a bokám attol az idióta gyerektől.
Erre az anyja jött, és elhezdett hőbörögni,hogy hogy merem..
Én meg megmondtam,hogy miért nem szól a gyerekre ,hogy ne jöjjön nekem?!
Meg az orvosi rendelőben ültem egyszer, és egy gyerek melletem,élkezdett énekelni,meg visongatni,meg üvöltözni, és rászoltam hogy fogja már be..
Erre megint belém köt a szülő,hogy én me fegyelmezzem az ő gyerekét.megmondtam neki hogy hát igen nem az én dolgom lenne.
Szóval annyira elegem van az ilyenekből, mit lehetne csinálni ezek ellen?
Ha ilyen van szólj nagyon erélyesen a szülőnek, hogy fegyelmezze meg a gyerekét. Buszos esetben is szépen vedd ki a gyerek kezéből a dolgokat és vigyelmeztesd a szülőt hogy mit csinál a kölyök.
A motoros esetnél nyugotan szólhatsz SZÉPEN a gyerekre hogy máskor próbáljon meg ne rámenni a lábadra. Majd természetesen figyelmeztesd a szülőt is, hogy erre figyeljen mert az előő alkalommal belilult a lábad. De az, hogy kirúgtad alóla a motort... Ritka nagy gexi vagy. Ha az én gyermekem alól rúgtad volna ki nő létemre úgy megvertelek volna mint a sz*r. Mellesleg ha eltörik a gyermek keze pl? Feljelenthetnek érte simán..
Az orvosi rendelős eset oké, hogy zavar ha a gyermek visong stb. Esetleg próbálj meg beszélgetni veled hogy hívnak stb.. barátkozzatok. Ha nem vagy ilyen kedvedben szólj a szülőnek, hogy kicsit halkabban legyen a gyermek mert zavar. De az, hogy rászóltál hogy fogja be... ha a szülő nem szól rá szóljál rá szépen hogy legyen kicsit halkabban.
Nem hiszem el hogy te kiskorodban egyszer sem kiabáltál orvosi rendelőben.
Jogos volt a szülők felháborodása. Nem azzal van a baj hogy rászoltál a gyerekre hanem AHOGY rászóltál.
Teljesen megértelek. Persze, gyerek és szórakozik, csinál hülyeségeket, rendetlenkedik, zajong, ugrál stb., ilyen van és alapvetően nem ezzel van a bajom, mert egy kisgyerek még nem feltétlenül tanulta meg azt, hogy tekintettel kell lenni másokra és hogy adott szituációban hogyan illik viselkedni. Ez mind a szülő felelőssége lenne, hogy figyeljen oda a gyerekére, nevelje és tanítsa meg neki ezeket a dolgokat, de nyilván ez is idő és gyakorolni kell, mindent meg kell neki mutatni stb., mert az úgy biztos nem működik egy pici gyereknél, hogy a szülő egyszer otthon elmagyarázza és akkor majd rögtön mindent ért és szót is fogad. Szóval én elnéző vagyok ezzel kapcsolatban, mert biztosan szülőként sem könnyű.
Ugyanakkor attól egyszerűen agyvérzést tudnék kapni mikor olyat látok, hogy a gyerek rendetlenkedik, bánt/piszkál/zavar másokat, szemetel, hangosan kiabál stb. és mindezt a szülő végignézi... Erre egyszerűen nem tudok mit mondani és nagyon fel tud idegesíteni. Egyrészt azért, mert tényleg van, hogy nagyon zavaró és idegesítő tud lenni egy gyerek vagy olyat csinál, ami nagyon nem normális és jogosan haragszik miatta az ember, pl. nekem buszon volt hogy elkezdte tépkedni a hajamat és mutogatta anyukának, hogy "nézd milyen hosszú haja van a néninek"....de ugyanolyan tipikus dolog, hogy pl. rugdossák az előttük ülő székét vagy volt, hogy a koszos, nyálas kezét beletörölte a kabátomba. Másrészt pedig felháborít, hogy egy szülő így viselkedik és nem foglalkozik a gyerekével, nem törődik vele, nem tanítja, nem neveli. Nem azt várom, hogy pofozza fel vagy verje meg, de ha a gyerek az úttest közepén rohangál vagy nem tudom mondjuk kárt tesz valaki másnak a tulajdonában, zavar másokat stb., akkor szóljon már rá és mondja már meg annak a gyereknek, hogy ezt nem szabad és magyarázza már el neki, hogy mi a helyes viselkedés. Ezzel szemben meg azt látom, hogy mosolyog és röhög, hogy "jajj milyen kis szeleburdi/rosszcsont" vagy sopánkodik, hogy "jajj istenem, most mit csináljak vele? hát nem fogad szót".... Én tényleg nem értem őket. Nekem nincsen gyerekem, de biztosan kellemetlenül érezném magam, ha azt látnám, hogy a gyerekem problémát okoz másoknak és azon lennék, hogy valamit csináljak vele és meg tudjam vele értetni, hogy mit szabad és mit nem.
Én ilyen esetekben már egyébként inkább a szülőnek szoktam szólni, hogy legyen szíves jobban odafigyelni a gyerekre és szóljon rá. Én a gyerekre annyira nem szeretek rászólni, mert most tényleg miért én próbáljam megnevelni másnak a gyerekét, illetve már én is tapasztaltam, hogy a szülő sokszor felháborodik, ha valaki egy rossz szót mer szólni a gyerekére és akkor mindenki hülye meg bunkó stb., csak a gyerek a jóságos kis tündér, függetlenül attól, hogy jogosan szóltam-e vagy sem.
Múltkor étteremben voltam és egy anya ott volt a 2 gyerekével és a barátnőivel, akik szintén gyerekkel érkeztek. A gyerekek rohangáltak az étteremben, kiabáltak, fel-le ugráltak a székeken, az asztalok alatt mászkáltak, a pincérnőt majdnem feldöntötték. Aztán egy idős bácsinak kiborították az italát, aki rájuk szólt, hogy ez nem játszótér, viselkedjenek rendesen. Erre az "anyukák" fel voltak háborodva, hogy hogy meri ezt mondani! Ott kikérték maguknak meg ment a blablabla...
Én ezeknek az anyáknak legszívesebben egy pofont adtam volna. Minek az ilyeneknek gyerek, ha arra se tudják megtanítani, hogyan illik viselkedni egy étteremben ?!
Na ez az.. Égyszerodajött hozzám az anya és az apa ,azt ketten nyomták nekem egyszerre. És elkezdik,hogy: csak játszanak ez miért fáj nekem stb.
Az volt hogy jégkoriztam,és a kis hülye kisfiú hogolyózott a jégpályán,és szemembe dobta az egyiket,én meg elestem,és a mögöttem jövö srác megbotlott a lábamban,és úgy elesett,hogy kitört a foga.
Erre mindenki ott izél a gyereknek,hogy jaj milyen kis aranyos,és meg odamentem,és pofán dobtam egy hógolyóval. Nem lett baja,csak hideg volt neki. És persze leált bögmi. Erre jöttek és kb mindenki letámadott,ée montam ,hogy mit csinált a gyerek. Erre elkezdik ,hogy csak játszik,miért zavar ez. Aztán egész este mindenki ott dedelgette ,meg nevetett azon,ahogy produjálja magát,a srácnak meg én segítettem,mert még az orra is be volt törve,de azt leszarták,minket csak szídtak
Teljesen igazad van, szerintem nyugodtan rászólhatsz erélyesen a gyerekre ha szekál, nem lesz tőle baja, max megjegyzi, hogy ilyet nem lehet csinálni.
Akik meg így védik őket, hogy "jaaaj, csak játszanak, miért fáj ez?", azok meg majd mit csinálnak a gyerekkel, ha az gondol egyet és elmegy játszani valami negyvenes pacákkal, aztán többet nem látják? Vagy ha szintén valami hasonlóan indulatos ember nem a motort rúgja ki alóla (azért lássuk be, ez talán kicsit túlzás volt...) hanem egyenesen lekever neki egyet?
Tény, hogy te is kezelhetted volna jobban a helyzeteket, ilyenkor szólj inkább a szülőre erélyesen, én inkább alóluk rúgnám ki a talajt, mert sajnos ezt ők engedik meg a gyereknek, normális szülő gyereke nem csinál ilyet. Csak ezért tartom túlzásnak amiket csináltál, mert sajnos pont nem a gyerek hibája, aztán meg mégis ő szívja meg ha pofán dobják egy hógolyóval...
Neveletlen, hülye kölykök, aha, persze... Inkább primitív szülők, akik nem tudják, hol a határ.
Már próbáltam,hogy szülőnek szoltam,meg a gyereknek normállisan ott is baj volt.
Erre is van példa
Állok a buszon a párommal,aki mozgássérült. Nem tudtunk leülni. Erre jön a kisgyerek,és fellökte. Na szoltam is neki,hogy légyszives figyelj már oda.
Erre megsértődött és ment az anyjához,aki erre azt felelte ne törödj velük... ( a gyerek azt mondta hogy én rákiabáltam..persze)
Aztán megint jön a gyerek,és ismét fellökte a párom,a többiek meg ott izéltek,hogy de cuki..játszik:D
Erre odamentem az anyjához és szoltam: ha a gyerek mégszeszer fellöki a mozgássérültet ,bele fogok rugni a gyerekbe.
Anyukának apukának nem tetszett a hozzászolásom.
Ismét jön a gyerek.. Megint fellöki de már direkt,mert látta ,hogy az idössek nevetnek ezen ahogy játszik.
Erre na akkor már belerugtam egyet a lábába ahogy igértem.
És egyből mindenki nekem támadt..
Most komolyan..szoltam ,rendesen,csúnyán a szülőknes és semmi.. Meg mi azon a vicces ha a gyerek fellök egy rokkantat?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!