Nektek is feltűnt hogy a fiatalok egyre korábban
vállalnak gyereket?
Figyelt kérdés
Nap mint nap látom a facebookon hogy egyre több ismerősömnek kisbabája született, én meg nagyon csodálkozom. Az ismerőseim többnyire 20 év körüliek. Vannak olyanok is akik már 18 évesen otthagyták az iskolát és összeházasodtak. De miért kell ezt ennyire korán kezdeni? A Politika kategóriában szoktam olvasni hogy a fiatalok nem mernek gyereket vállalni, családot alapítani mert annyira rossz a helyzet. Ebből semmi se igaz, mert nagyon is vállalnak.
Vannak akik 25 éves kor körül gyereket vállaltak, van akinek 18 évesen "becsúszott" (és ez a különbség, nem tervezett, csak "becsúszott"). De a többség 30 felett-körül jár és sehol semmi. Az átlag 33-35 között jut oda, hogy gyerek. De ismerek több embert akinek 35-40 között lett, vagy még nincs is.
2018. jún. 27. 17:46
12/21 anonim válasza:
Szerintem ezek csak "becsúszott" gyerekvállalások, épphogy vagy nem-, vagy kitolódva vállalnak gyereket az emberek.
2018. jún. 27. 18:30
13/21 anonim válasza:
20 év körül gyereket vállalni mindig is normális volt (legalábbis évszázadokig, és az én anyám is 21 volt amikor születtem), nincs itt semmi "egyre korábban", csak a te világnézeteddel ütközik a dolog szerintem.
2018. jún. 27. 18:34
14/21 anonim válasza:
Régen is ennyi idősen vállaltak gyereket. Amúgy igen általában inkább kitolódik. De nincs semmi gond azzal, hogy ha valakinek 18 évesen van gyereke.
2018. jún. 27. 19:06
15/21 anonim válasza:
Igen nekem is feltűnt. Örülök neki. Szerintem nem természetes amikor 15-18 év járás, együttélés után házasodnak össze, a gyerek - természetesen csak egy - meg úgy a harmincas évek végén vagy negyven körül születik az anyukának. Arról nem is beszélve, hogy sok kapcsolat szétmegy a hosszú idő alatt. A pl. 37 évesen egyedül maradt hölgy meg nem biztos, hogy talál olyan potenciális partnert aki gyereket akar. (mert mondjuk elvált és már van neki.) Így aztán sok nő az időből is kicsúszik. Egyébként a gazdagabb rétegre jellemző ez a halogatás.(Ny.Mo. Ausztriában dolgozók.) Először a ház, medence, autó nőnek, férfinak.Meg hát a gyereket is csak félmillió forintos zenélő babakocsiban lehet tologatni. Tehát a pár NEM ENGEDHETI MEG magának amíg ezek nincsenek meg. Nekem sokkal szimpatikusabb amit most kezdek látni. A fiatal anyuka akár elfogadja a nővérétől a használt de jó állapotban lévő babaruhát és merészkedik megengedni magának, hogy 23 évesen anya legyen.
2018. jún. 27. 19:51
16/21 at__us válasza:
Én ezzel ellentétes tendenciát tapasztalok, azt, hogy inkább 30 felett vagy 40 felé vállalnak gyereket a párok! Persze lehet, hogy egyetemista voltom miatt látom ezt így és más rétegekben másképp gondolkoznak ezekről a dolgokról, de 18-20 éves korban (ha mindkettő ebben a kor kategóriába van benne) erős családi segítséggel (anyagi, mentális...) lehet csak felelősen, ha ez nincs meg, akkor "ugrás az ismeretlenbe" a mutatvány neve...
Véleményem pedig a "18 évesen összeházasodunk és otthagyjuk a középsulit" fiatalokról meg, hogy, hülyék...
2018. júl. 3. 23:19
17/21 anonim válasza:
egyetértek az utolsóval, akik 18-23közt vállalnak(inkább becsúszik) azok a szülőkön élősködnek és nekik szülik a gyereket.
2018. júl. 4. 06:38
18/21 at__us válasza:
17-es, szerintem nem mindenki élősködik,illetve van, hogy a szülők beszélik rá a fiatalokat, hogy csináljanak gyereket, mert nagyszülők szeretnének lenni. (amit én speciel elítélek, nem az ő életük...)
Ugyanakkor tartom, amit leírtam, felelőtlenség 18-20, de még 22-24 évesen is (ha a pár mindkettő tagja kb. ugyanannyi idős), amennyiben nincs erős családi támogatás! (Elsősorban anyagiakra gondolok, mentálisan vannak akik megérnek rá, de vannak sokan, akik nem.)
2018. júl. 4. 16:46
19/21 anonim válasza:
17es vagoyk, szerintem 18-20 évesen szülői segítség nélkül senkinek nem futja ételre, rezsire, lakhatásra orvosra stb
2018. júl. 5. 09:22
20/21 anonim válasza:
Itt a válaszok végén nagyon elmentetek a szélsőségek felé. Szerintem a 24-28 között lenne ideális vállalni az első gyereket. Nem tinédzserként és nem 40 évesen. Persze kinek mit oszt az élet. Én megértem azt a fiatalt is akinek becsúszik és megtartja. Meg azt az idősebb anyukát is akinek akár kapcsolati problémák akár más miatt alakult úgy, hogy 40 körül jött az első gyerek.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!