Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Magyarországon ma már mindenki...

Magyarországon ma már mindenkinek párja van, aki együtt jár valakivel?

Figyelt kérdés

Csodálkozva olvasom az olyan kérdéseket, amelyekben "a párom így, a párom úgy", de kiderül, hogy egy hete, egy-két hónapja járnak csak együtt, és néha még meg sem csókolták egymást.

Még tizenéves gyerekek is ezt írják, ha véletlenül rájuk néz egy fiú/lány.

Én még akkor is utálom ezt a szót, ha férjről/feleségről van szó, de mi ez a bugyuta divat, hogy mindenkinek párja van?

Azokban az országokban, ahol jártam, sehol nincs ez a kifejezés ennyire elkoptatva, még akkor sem, ha esetleg már együtt élnek.

2018. jún. 25. 13:39
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
57%
Én egy év kapcsolat után tudtam kimondani azt, hogy párom. Azért, mert akkor éreztem azt, hogy valóban az enyém és akkor álltam készen arra, hogy kimondjam ezt, akár magamnak is. Legtöbbször a keresztnevén szóltom őt, de én is szeretek úgy beszélni róla, hogy a párom. Mert őt nekem teremtették.
2018. jún. 25. 15:49
 12/29 A kérdező kommentje:

Nekem férjem van, kedves 9. válaszoló.

És amikor összeköltöztünk, élettársam lett, mikor pedig megkérte a kezemet, vőlegényem.

Azelőtt pedig együtt jártam vele, és a szerelmem volt, a szerelmesem vagy a kedvesem.

Semmiképp sem a "párom".

Aki pedig ebbe a kérdésbe belemagyarázza a poltikát, annak elment az esze.

2018. jún. 25. 15:54
 13/29 anonim ***** válasza:
84%
9-es vagyok. Rendben örülök hogy kedvesemnek hívtad a párod mielőtt a férjed lett, nem pedig pasimnak vagy hasonlók. A kedvesem épp olyan jó mint a párom megnevezés, de akár én is beleköthetnék hogy milyen bugyuta, mégsem teszem.
2018. jún. 25. 16:07
 14/29 anonim ***** válasza:
100%
Most dögöljek meg, de a "szerelmesem" "kedvesem" sokkal inkább hangzik furcsának, mint a párom kifejezés.
2018. jún. 25. 18:41
 15/29 anonim ***** válasza:
80%
Tetszik maga a szó, de már nekem is feltűnt, hogy mennyire kiüresedett. Érdekes hallani, amikor valaki a hatodik kapcsolatánál tart, és a 2 hónapja megismert, gyakorlatilag idegen embert a párjának hívja. Amikor az előzőeket hívta párjának, akkor hazudott, vagy ennyi párja van (az életben)?
2018. jún. 25. 19:27
 16/29 A kérdező kommentje:

Pontosan erről beszélek, kedves 15. hozzászóló.

Én is szépnek találom a jegyespár - házaspár szavakat, de az állandó és jellegtelen használattól a "párom" elvesztette minden értékét és szépségét, még a valóságát is.

"Tíz napja járunk együtt a párommal, be akar mutatni a szüleinek, mit csináljak?"

"Mit vegyek a páromnak a háromhetes megismerkedésünk alkalmából?"

Szerintetek ez normális?

Annak a válaszolónak pedig, akinek a kedvesem vagy a szerelmem nem tetszik:

te sem gondolod komolyan, hogy én így HÍVTAM a barátomat?

Te sem hívod párodnak, ha kettesben vagytok, csak ha valaki másnak beszélsz róla, nem?

2018. jún. 25. 19:48
 17/29 anonim ***** válasza:
57%
A mai "kapcsik2 olyanok, mint sok kínai termék: tartósak, csak rövidtávon. Így mindenki örül, hogy legalább 1 hétig egy "tartós kapcsiban" szédeleghet a spanok előtt.
2018. jún. 25. 20:42
 18/29 anonim ***** válasza:
80%

Viszonylag új jelenség a történelemben, hogy házasság nélkül élnek együtt emberek, így normális szó nincs rá.

A pasim/csajom közönséges, legfeljebb poénos szövegkörnyezetben lehet elképzelni.

A barát/barátnővel az a baj, hogy a nyelv ezzel effektíve kizárja, hogy barátaid is legyenek, mert lefoglalja ezt a szót a párkapcsolatra.

Az élettárs szerintem gyönyörű szó, csak nagyon elhasználták a híradóban, ahol gyilkosságnál mindig azt mondják, hogy "XY leszúrta élettársát", más közegben alig hallani.

Nekem legjobban a spanyolok megoldása tetszik, akik a korábban vőlegény/menyasszony jelentésű novio/novia szavakat kezdték használni az együtt járó vagy együtt élő, de nem házas párokra.

2018. jún. 26. 14:52
 19/29 anonim ***** válasza:
83%

Szerintem is jobb megfogalmazás az, hogy a párom, mint a pasim, f...szim, fiúm, kanom, barátom, fiúbarátom....

Hogy nevezzem őt, ha fiatal felnőttek vagyunk, viszont nem házasok?

2018. jún. 26. 15:19
 20/29 anonim ***** válasza:
79%

A szóval magával nincs bajom, szerintem jobban hangzik, mint a szerelmem, pasim/csajom stb

A többivel maximálisan egyetértek. Még a barátomnak sem mernék nevezni valakit, akit pár hete/hónapja ismerek, nemhogy a páromnak. Szomorú, hogy ennyit jelent manapság egy kapcsolat. Nem véletlenül menekülnek sokan a virtuális világba, manapság teljesen ellaposodtak és kiüresedtek az emberi kapcsolatok, senki nem hagy időt magának és a másiknak ahhoz, hogy alaposan megismerjék egymást, és valódi, bizalmon alapuló kapcsolatot alakítsanak ki, hanem ész (és érzelmek) nélkül fejest ugranak mindenbe. Utána meg csodálkoznak, ha jön a pofára esés.

2018. jún. 26. 17:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!