Ez jó életcél? Szerintetek megvalósítható? Vagy túl sokat akarok egyszerre?
18 éves vagyok, jövőre érettségizek. Művészeti iskolába járok. Egyetemre valamelyik rendvédelmi szakra szeretnék menni. Közben még nem dolgoznék. 22 évesen ezt befejezném, utána még egy szobrász OKJ-s tanfolyamot szeretnék csinálni, eközben már dolgoznék. Kimennek utána Angliába, és ott még egy artistaképzőt elvégeznék. Vennék egy nagy házat, a fővárosban. (Tudom, hogy sok pénz,amekkorát megengedhetnék magamnak ,hitelt nem vennék fel rá) Persze ezt nem az első évbe,mert Magyarországból vitt pénzem arra biztos nem lenne elég. Gyereket nem szeretnék. Évente egyszer-kétszer hazajönnék, és a családommal meg a barátaimmal lennék. Ha lenne rá lehetőségem gyakrabban is.
Szerintetek ez milyen 'életcél'. Szülőként ti büszkék lennétek egy ilyen gyerekre?
Értem én, hogy művészi affinitásaid vannak, de hogy jön ehhez a rendvédelmi szak? Oda az menjen, aki rendőr vagy hasonló akar lenni. Csak azért, mert érdekelnek a krimik, kár elpocsékolnod négy kemény évet a fiatalságodból.
Másrészt egy magyar rendvédelmi diplomával és némi szobrász érdeklődéssel a büdös életben nem fogsz te házat venni Angliában, de sanszos, hogy idehaza sem.
És miért nem akarsz gyereket? Mondjuk 18 évesen én sem akartam, meg 28 évesen sem, szóval ez elmúlhat, változhat.
Összességében ez egy katyvasz. Semmi értelme. Tök érdekes dolgokat fogsz tanulni, de nem érsz vele semmit. Vagy rendőrtiszt leszel, az nem rossz, de nem hiszem, hogy arra az életre vágysz.
Egy nagy káosz az egész.Arra biztatnám a gyerekem,értelmes szakmát,hivatást válasszon,amiből meg tud élni.
Bocsi,de ilyen tervekre nem lennék büszke.
nekem nem lenne baj a sokféleséged..
az emberek nagy része egy-egy dolgot akar csúcsra vinni pedig a jelentős szakmákon átívelők..
viszont megjegyezném, hogy ezekből egyik szakma sem hoz jó pénzt..
ami nem feltétlen baj csak így számolj vele..
Az iskolát a szerint válaszd meg, hogy mi szeretnél lenni. Rendőr szeretnél lenni? Akkor menj rendvédelmi szakra. Szobrászattal? Akkor menj szobrász suliba érettségi után. Vagy artista akarsz lenni? Akkor azt kezdd el tanulni.
Ezen később változtathatsz, tanulhatsz mást, de ne akarj mindent egyszerre, inkább egy dologban legyél igazán jó. Egyelőre úgy tűnik nem tudod igazán mit akarsz, csak mindenbe belekapnál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!