Mit tennétek, ha tudnátok, hogy alig 10 évetek van hátra?
Szabad megkérdezni, hogy mi a diagnózis? Genetikai eredetű betegségre tippelek.
Remélem, hogy rácáfolsz az orvosokra és megéred a nyugdíjaskort is!
Nem beszélnék a diagnózisról (számomra gusztustalan témák), de nem genetikai eredetű dolog. Szimplán csak olyan "szerencsés" vagyok, mint mindig.
Utolsó: Nehezen írhattam volna ki az általad linkelt kérdést, amikor nem több, mint kettő napja tudok a dologról, mármint biztosan. Sejthetőnek sejthető volt.
Te legalább tudod, én SLE-vel (lupus) időzített bomba vagyok, gyakorlatilag bármikor kaphatok embóliát, vagy lehet egyéb súlyos, akár halálos szervi bajom.
Élem az életemet, utazgatunk a párommal, szeretkezünk, eszünk jókat, dolgozok, míg tudok (pár évig még), aztán nem tudom mi lesz, nem tudom, hogy fogom elviselni a fájdalmakat, amik már most kínoznak szinte egész nap, és csak erősödni fognak, ahogy haladnak az évek.
Gyereket nem szülök, van cica-kutya, ők könnyebben túlesnek rajta, ha meghalok.
A párom meg... szeret, tudja, hogy mi a helyzet, mellettem áll, és támogat, elvonja a figyelmemet, mikor súlyosbodik a gyulladás és "késsel hasogatják az ujjaimat télen", vagy segít felállni, mikor mozdítani alig bírom a derekamat, felvisz a lépcsőn, ha összeesek a térdem miatt, stb.
29n
Uh. Fájdalmak között bizony sokkal rosszabb lehet.
Nagyon értékelem a pozitív hozzáállásotokat. remélem nekem is sikerül így felfognom a dolgot.
Magamnak nincs annyi, orvosi vélemény szerint. De lehet, hogy fityiszt nekik, majd meglátjuk.
Semmiféle listát nem írtam. Elkezdtem rendet csinálni, hogy ne maradjon utánam rendetlenség, már nem fizikailag, hanem máshogy. Amikor valamiben megakadok, fölírom, hogy mit-hogyan folytathatnak a gyerekeim.
Azért az nagyon különböző, hogy hány évesen derül ki. Ha már megélt az ember egy csomó mindent, szerelem, házasság, gyerekek, akkor már könnyebb. Különben is, aki közlekedik, bármikor letelhet az ideje. Hülyeség gondolkodni rajta, én azt mondom.
Meg aztán, 10 év alatt sok minden történhet a betegséggel is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!