Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Mindenki a cigiellenességre...

Mindenki a cigiellenességre van rákattanva, na de mi van az energiaitalokkal? Sokkal több lány/fiú nyomja, mint a cigit, és szerény véleményem szerint ugyan olyan undorító.

Figyelt kérdés
Már a szagától is hányni tudnék, és ugyan olyan káros szar. Ha egy úgy ül a munkahelyén valaki, hogy egy doboz energiaital állandóan előtte van, az is elég taszító. A kávéval nincs baj.

2018. jún. 14. 22:09
1 2 3 4
 31/35 anonim ***** válasza:
Szerintem felesleges azon versenyezni, hogy ki mivel teszi magát tönkre előbb. Felnőtt emberek vagyunk, mindenki tisztában van a cigi, drog, alkohol, koffein fogyasztásának következményeivel és el tudja dönteni magának, hogy vállalja-e a dolgot, vagy nem. Azért nem kell átesni a ló túloldalára, mindent lehet kulturáltan, mértékletesen fogyasztani. Van különbség aközött, hogy valaki úgy fogyaszt alkoholt, hogy minden évben megiszik egy pohár pezsgőt szilveszterkor és aközött, ha minden nap részegen fetreng az árokparton. Ugyanígy az sem mindegy, ha valaki 10 éves kora óta napi több doboz energiaitalt vedel, mert az a "menő", vagy mondjuk egyetemistaként vizsgaidőszakban megiszik egy energiaitalt naponta. Nem kell összeszarni magunkat a félelmetes kémiai nevektől, mert attól, hogy egy vegyület nevét esetleg még nem hallottad vagy nem találkoztál vele, még nem feltétlenül lesz valami ördögtől való, függőséget és rákot okozó méreg. Ha most azt mondom, hogy gamma-aminobutirát vagy 5-foszforibozil-1-pirofoszfát, akkor az olvasók többsége is valami szörnyű, szintetikus, mérgező vegyületre fog asszociálni, pedig mindkettő olyan vegyület, ami a szervezetben előfordul és komoly problémákat okozna a hiányuk.
2018. jún. 15. 12:42
 32/35 anonim ***** válasza:
Én nem diszkriminálok, mindkettőt utálom. Mikor látok kora reggel embereket cigivel meg energiaitallal, olyan nem is tudom. Mintha reggel frissen felébredtél volna, aztán fostál, hánytál volna egy adagot, majd szaros seggel, hányadékos szájjal mászkálnál. Olyan "épüljünk le minél előbb, legyen nekünk is szarszagunk, meg körülöttünk is".
2018. jún. 15. 12:44
 33/35 A kérdező kommentje:
na mivan nyomorékok, hány liter energiaitalt öntöttetek bele abba a trágya testetekbe a kérdés óta? :D vérnyomás, vércukorszint már az egekbe?
2018. dec. 25. 02:49
 34/35 anonim ***** válasza:

De frusztrált itt valaki.

A Jézuska nem hozta meg a kért Stresszbarbit?

2018. dec. 25. 21:44
 35/35 anonim ***** válasza:

Kérdező, én személy szerint egyetlen energiaitalt sem ittam a válaszom óta és egyetlen cigit sem szívtam, viszont tanultam ezeknek a szereknek az egészségre gyakorolt hatásáról. A cigi egyértelműen károsabb, mint az energiaital/koffein, függetlenül attól, hogy te melyiket preferálod vagy fogyasztod. A kávé is lehet ugyanolyan "egészségtelen", mint az energiaital, ha cukorral, tejszínnel iszod.

A cigarettázás kutatások által is bizonyítottan okoz ajak-, szájüregi-, gége-, tüdőrákot, a nyálba oldódva pedig nyelőcső és gyomorrákot. Növeli az érelmeszesedés sebességét, ezáltal trombózist, embóliát, magas vérnyomást okozva. Rengeteg betegség kialakulásában fokozott rizikót jelent, ha valaki dohányzik.

Ezzel ellentétben a koffeinről nem bizonyított, hogy növeli a vérnyomást. A pulzust növeli, ezt is csak kis mértékben, egy egészséges embernek attól nem lesz semmi baja, ha az egészséges mértékű koffeinfogyasztás miatt 65 helyett mondjuk 75-tel megy a szíve. A cukor lehet gond, ha valaki folyamatosan cukros italokat fogyaszt, de lehet kapni cukormentes energiaitalt is (az sem bizonyított, hogy bármelyik édesítőszer rákkeltő lenne). Nem, a vitaminok sem rákkeltők, bár tudom, hogy a gonosz gyíkemberek, zsidók vagy Soros teszi bele a b12 vitamint az energiaitalba, hogy megöljön mindenkit és röhögnek rajtunk, amiért mi kis naivan azt hisszük, hogy b12 vitamin nélkül megdöglenénk.

Összességében a cigizés minden mennyiségben káros rád és a környezetedben élőkre is, nincs olyan szituáció, amikor egészséges vagy "nem olyan rossz" lenne cigizni. Az energiaital-fogyasztás lehet káros, ha túlzott mértékben fogyasztja valaki vagy ha nem végez elég fizikai munkát, hogy a cukor hasznosuljon a szervezetben, de önmagában a normális mértékű koffeinfogyasztás (napi 1-2 kávénak megfelelő mennyiség) nem káros sem rád, sem másra.

2018. dec. 26. 07:16
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!