Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Mi az emberi élet értelme?

Mi az emberi élet értelme?

Figyelt kérdés

Erre biológus megközelítés az lenne hogy a népesség fenntartása/növelése

Nyilván több szempontból meglehet közelíteni

Mi az élet értelme?

A gyakori válaszok közé tartozik " a gyerekem " nos nem hinném, egyrészt mindekinek nem lehet gyereke, ebből pedig az következne hogy az Ő élete értelmetlen

Pénz,luxus? Mivel ezek mind mesterséges dolgok nem pedig adott,ezért ezt is kizárnám

Esetleg párkapcsolat ? Ezt pedig azért zárnám ki,mert nem párban jövünk a világra és nem hinném hogy annak értéktelen lenne az élete akinek nincs párja, az értelmét minden embernek egyesével is elkell tudni érnie

Esetleg az érzelmek átélése? Úgy gondolom hogy nem ez mivel az érzelmek hormonok hatására is jönnek létre és ezeket lehet különböző szerekkel is manipulálni

Pszichopata embernek is elkell tudnia érnie az élet értelmét ( neki nincsennek érzelmei )

Vagy esetleg az életnek nincs értelme? Szerinted mi az értelme?

Személy szerint én úgy gondolom,hogy az értelmét egyedül kell megtalálnia az embernek nem kell ehhez társ, mindenkinek egyedül is elérhetőnek kell lennie ( ha van )

2018. jún. 5. 22:34
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%

Hívjazok meg az esküvőre, papucsban és köntösben leszek, felolvasok egy vogon verset nektek!

Vannak kérdéseink amire látszólag egymást kizáró válaszaink vannak, én viszont azt gondolom ezek egyszerre is képesek lehetnek teljesülni. Így látom az egyén és közösség kérdését is az élet értelméről. És azt hiszem a fejlődés lenne az értelme, de nem elsősorban a technológiában, vagy tudományokban, és nem kizárólagosan szellemi vagy érzelmi szinten. Mindent tanulnunk kell, de nem mindegyikünknek kell mindent megtanulni. Nem is egyenesen felfelé ívelve kell valami felé törnünk, inkább periodikusan, ahogy a hanyatlást követi a felemelkedés, majd megint a hanyatlás, és a következő felemelkedés már egy magasabb szinten van, így az onnan való visszaesés sem jelent akkora hanyatlást mint az előző volt. Szóval minden ember egyénileg is fejlődik egy területen és ezzel az összes többi embert is fejleszti. Ki ezzel, ki azzal, és az egyéni hanyatlás lehetőségében az is benne van, hogy lesznek akik néha visszarántják ezt a folyamatot. Ha szakaszokat nézünk a történelemből, akkor én úgy látom, hogy az ember így alapképességeiben nem változott, olyan mintha minden készen állna már benne mindenre. Egyénileg minden korban megtalálhatta saját értelmét a létezésben. Közben viszont nagyobb egységeinkben elég sokat változtunk. Olyan mintha minden területen fokozatosan egyre nagyobb rálátást kapnánk a világunk működésére, de nem mindenki ugyan azt a területet figyeli meg, mert erre nincs is szükség. Így mindenki másban találhatja meg a saját értelmét, amivel az összes többit is segítheti.

2018. jún. 6. 00:20
 12/20 anonim ***** válasza:

Szerintem csakis a környezetünk megtapasztalása lehet az értelme az életnek, a Világegyetem általunk szemléli önmagát, mi vagyunk az "érzékszerve" (mármint nem konkrétan mi emberek, hanem minden ami él).

Mármint tegyük fel, ha az Univerzumban nem lenne élet. Az valóság lenne egyáltalán? Létezne úgy? Azt tartjuk valóságnak, amit legalább egy egyén annak tapasztal. Itt nem létezne információ, talán még részecskék sem, csak valószínűségi kvantum-hullámok esetleg, amikből tényleges történés, anyagi interakció soha nem menne végbe. Szerintem nem feltétlenül lehet létezőként tekinteni egy soha, semmi (senki) által meg-nem-ismerhető "valamire", ami semmire nincs is hatással.

Az én nézetem szerint az az élet létezésének értelme, hogy létezhessen maga a világ.

2018. jún. 6. 00:30
 13/20 anonim ***** válasza:
De tényleg csak biológiai értelemben lehet erre válaszolni és az a fennmaradás, szaporodás. Régen én is sokat agyaltam ezen, de rájöttem, hogy így van, más objektív értelme nem nagyon van. Szubjektív lehet, az pedig az, amit te adsz neki, de ennyi.
2018. jún. 6. 05:41
 14/20 anonim ***** válasza:
#12 Az általunk ismert világ az élet megjelenése előtt is létezett.
2018. jún. 6. 13:59
 15/20 anonim ***** válasza:
78%
Semmi, de komolyan. Nincs olyan, hogy általánosan értelme lenne az életnek, hiszen megszületünk, eszünk/iszunk, szaporodunk, meghalunk, pont úgy, mint az állatvilágban. Csak hogy ilyenkor jön az, hogy az állatokkal ellentétben az embereknek van tudata (egyesek léleknek hívják), ami által aktívan alakíthatja az életét ahelyett, hogy csak az ösztöneire hagyatkozna, viszont innentől kezdve már minden más egyéni.. Én tudom, hogy az én életemnek mi az értelme, engem milyen álmok, célok, vágyak vezérelnek, de ezek az én céljaim, mások nem feltétlenül tudnak velük azonosulni, ami teljesen rendben is van. Abban pedig maximálisan igazad van, hogy erre az embernek egyedül kell rájönnie. Azt meg konkrétan beteg dolognak tartom, ha valaki mástól tesszük függővé a boldogságunk vagy egy másik ember jelenti az élet értelmét..
2018. jún. 6. 14:56
 16/20 anonim ***** válasza:

@14

Cáfold meg a Koppenhágai interpretációt, és máris meggyőztél! :)

2018. jún. 6. 15:01
 17/20 A kérdező kommentje:

Az hogy az állatoknak ne lenne tudatuk az egy nagy marhaság

tény hogy vannak ösztönös viselkedéseik, de az embernek is

2018. jún. 6. 20:44
 18/20 anonim ***** válasza:
#16 Nem vagyok én senki, hogy bármit is megcáfoljak, viszont a legnagyobb tudósainknak is csak fantáziálni van joguk ezzel kapcsolatban.
2018. jún. 6. 20:49
 19/20 anonim ***** válasza:
38%
Annyira van ertelme az emberi letnek mint a te kerdesednrk😂😂😂😂
2018. jún. 10. 09:03
 20/20 anonim ***** válasza:
8asék esküvöjére én is megyek.
2018. jún. 15. 16:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!