Mit tegyek, ha annyira ideges vagyok a vizsgától, hogy rettegek tőle?
Én is nagyon izgulós vagyok, főleg a szóbeli vizsgáktól szoktam parázni, mert alapból utálok a figyelem középpontjában lenni, hát még ha vadidegen vizsgáztatók méregetnek hosszú perceken keresztül :D
Igazából nekem semmi se segít ilyenkor sajna. Nemrég megint vizsgáztam és a szóbeli előtt már kb. 2 nappal tiszta gyomoridegem volt és a szóbeli előtti napon direkt felkeltem nagyon korán, pár óra alvás után, hogy hátha úgy fáradtabb leszek este és hamarabb el tudok aludni és a vizsgára majd kipihenten megyek be...Hát ehhez képest annyira izgultam már éjszaka, hogy ilyen hajnali 4 körül tudtam elaludni és kb. másfél órát aludhattam maximum :D Úgyhogy nagyon nem jött össze ez a "kipihenten megyek vizsgázni" dolog...És abban reménykedtem, hogy majd az első szóbeli tételem felmondása után lenyugszom és onnantól nyugodtabban fog menni a dolog, de az utolsó pillanatig, sőt, a bizonyítványosztásig annyira az egekben volt a vérnyomásom, hogy azt hittem, beájulok :D De mire hazaértem, akkora kő esett le a szívemről..
Szóval én amikor vizsgázok, mindig erre a vizsga utáni megkönnyebbülős pillanatra gondolok, igaz, akkor nem nyugszom meg tőle, de valahogy mégis segít átvészelni a vizsgákat :D Szerintem én amúgy még egy doboz nyugtatót bevehetnék vizsga előtt, akkor is hót ideg lennék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!