Pánikbeteg vagyok és nem tudok kimenni a házból mindenki lebolondoz tehetek én erről hogy rendesen rettegek? 18/L
Egy jó pszichológust javaslok, az megmondja mi lehet pontosan a bajod, de ne hagyd hogy felírjon bogyókat, azoktól csak rosszabb lesz...
Vannak otthonról végezhető munkák is, pl freelancer-en(idegen nyelvű) találhatsz alkalmi munkákat.
Amit el tudsz képzelni azt meg tudod valósítani. Minden nap próbáld meg elképzelni, ahogy kint az utcán boldogan sétálsz és más emberekkel beszélgetsz és jól érzed magad. Ha ez megy, akkor könnyebben rászánod majd magad hogy kimozdulj. Lehet az is segít ha kezdetben olyan emberrel mozdulsz ki és sétálgatsz, aki mellett biztonságban érzed magad.
Azt is próbáld tudatosítani, hogy miért félsz az emberektől. Mit tehetnek veled, ami neked rosszul esne? És ha te ezektől félsz akkor más miért nem fél? Képzeld azt hogy más bőrében vagy, egy bátor emberében, aki kineveti azokat a dolgokat, ami téged összetörne.
Azt vettem észre, hogy most minden második ember pánikbeteg és nem tud kimenni a házból, főleg dolgozni nem tud emiatt.
30 éve ilyenről nem is hallottunk.
Ez egy egyszerű tanult viselkedési forma az esetek 90%-ban. A terápia is egyszerű: húzzál kifelé!
Tapasztalat.
Én féltem attól, hogy idegenekkel beszéljek telefonon. Egy pizza rendelés is kifogott rajtam. Élőben semmi gondom, de telefonon valamiért nem ment.
GYES alatt kezdtem depis lenni, ez csak rosszabb lett. A férjemmel is inkább messengeren beszéltem.
Erre micsoda véletlen: egy call centerben találtam adminisztrátori munkát. Aztán bedobtak a mély vízbe két hét múlva, hogy telefonálni is kell, ha 8 órás akarok maradni. Szerinted??!!🤤😫 Az első hívás előtt fizikailag rosszul voltam. Nap végén is még remegett a hangom. Pár nappal később ugyanolyan rutin feladat volt, mint a papírmunka.
Te is ezért pánikolsz: szokatlan és félsz, hogy valami történni fog. Minél többször csinálod, annál hamarabb megszokod. Ez szinte minden indokolatlan félelem esetén segítség. Pókfóbiát is így gyűrtem le. Nem tartok madárpókot, de nem menekülök minden pici kaszáspóktól.
A pszichológusok mit tudnak csinálni? A:semmit. B:ír fel dilibogyót, függetlenül attól, mi okozza. C: hosszú hónapokig udvarol, mire elmondod, mitől félsz, aztán hónapokig győzköd, hogy nincs semmi baj, ami alatt TE teljesen belelovallod magad abba, hogy nagy a baj, és évekig fizetsz neki azért, hogy sokáig fenntartsa a problémád, mert kell a fix fizetős páciens.
#7 még azt mondja húzzál kifele,mekkora egy flegma paraszt...
Kérdező velem is ez volt. De imádkoztam,hogy múljon el, minden napom egy szenvedés volt,az utcán attól rettegtem,hogy elájulok,meghalok,izzadtam stb... Aztán egyik napról a másikra jobban lettem... Én szépen fogalmazok,nem úgy mint egyesek..Szembe kell nézned a problémáiddal... Én is azt tettem... és jobb lett. Neked is menni fog! Higyj benne. :)))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!