Ha egyik este hazafele menet látnátok hogy két ember összeverekszik mit tennétek? Többit alább.
Mondjuk ez a szituáció: mentek haza egyik este, és mondjuk elmentek egy tér mellett. Na erre látjátok hogy 2 ember összeszólalkozik és összeverekednek. Na mit tennétek, odamenni és szétválasztani őket, de akkor lehet hogy ti is kaptok egy két nyaklevest mert mondjuk részegek vagy fogyasztottak valamit, vagy léptek le mint a huzat?
Megmondom őszintén én lépnék le, nekem nem kell kellemetlenség, tudom nem "ezt illik" ilyenkor, még kárt tesznek egymásban, vagy az egyik összeveri a másikat, de ha mondjuk még engem vernének el na annak totál nem örülnék.
Ti mit tennétek?
Biztos, hogy nem szólnék bele. Valószínűleg azért verekednek, mert néhány kedves szóval nem lehetne szétválasztani őket.
Mivel kölcsönösen verik meg egymást, ezért még arról sincs szó, hogy valakit meg kellene védeni, úgyhogy még elméletben sem kellene beleszólni egy ilyen helyzetbe, max rendőrt ívhatsz, de mire bárki jön, addigra úgyis végeznek.
Ha valaki rátámad valakire és egyértelmű, hogy valaki áldozat, akkor elméletben már segíteni kellene, de a gyakorlatban ilyenkor is nagyon kevesen avatkoznak közbe.
Én erről beszélek hogy odamennék hogy hagyják abba akkor lehet összenéznének, leütnének engem aztán simán folytatnák, most akkor nekem nem jobb ha lépek onnan?
2. Szerintem a rendőr ki se jönne, lehet ők is röhögnének rajta, majd elviszi a 2 fickót a mentő, azt annyi, nekik is kellemetlen.
Arra lettem volna kiváncsi mi ilyenkor a "hivatalos" tennivaló, mit kellene tenni, de komolyan mondom ha meg tényleg közbeavatkozom még hülyének néznek.
Meggyorsítanám a lépteimet és elhúznék onnan minél hamarabb.
Miért kellene nekem mások dolgába beleavatkozni vagy pláne "segíteni" (összeveretni magam)? Alapból utálom az embereket, felőlem bátran agyonüthetik egymást, 2 hülyével kevesebb, micsoda veszteség...
Még annyit tennék hozzá hogy ha lelépnék, és később elővennének engem hogy miért nem avatkoztam közbe simán letagadnám hogy arra jártam, vagy láttam bármit is.
most azt mondamám az a legésszerűbb ha otthagyom őket és rendezzék le.
Plusz ha rendőrt hívok akkor jönnek a kellemetlen kérdések, miért nem szóltam nekik hagyják abba, stb hülyeség. Jegyzőkönyv, ez meg az, stb hülyeség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!