Édesanyámat elveszítettem hogy éljem ezt túl?
Figyelt kérdés
Sajnos történt az életembe egy nagy tragédia a legrosszabb ami csak történhet egy emberrel. Húsvét hétfőn édesanyám meghalt :( Édesapám már 2003-ban elhunyt akkor még csak 15 éves voltam most meg már 30 vagyok. Az ő halálát viszonylag könnyen feldolgoztam pedig szerettem nagyon őt is de nem annyira mint az anyut. Édesanyám egy áldott jó asszony volt 66 évesen ment el és még azt sem lehet mondani,hogy öreg volt. Sajnos olyan tüdőbetegsége volt amit már nem tudtak az orvosok meggyógyítani. Az anyu több mint 35 évig dohányzott nagyon erős dohányos volt. Amikor apám meghalt rá 1 évre az anyu megfogadta,hogy leteszi a cigarettát és így is lett. Már 13 éve nem szívta és mégis meghalt :( Nem volt tüdő rákos hanem COPD betegségben szenvedett. Nagyon fulladt az utóbbi időben egyre rosszabbul volt már ülve is fulladozott. Napról napra csak rosszabbodott az állapota. Húsvét hétfőn amikor eljöttem otthonról a párommal tartottunk Pécs felé már fél úton voltunk amikor egyszer csak megszólalt a telefonom a nővérem hívott és mondta nekem,hogy az anyu nagyon rosszul van lehet megfog halni kint vannak a mentősök az orvosok. A bátyám is otthon volt és próbálta újraéleszteni az anyut nagyon hosszú ideig de nem sikerült neki. Sőt a mentősök is fél órán keresztül élesztgették de hiába sajnos elfulladt. Amikor ezt meghallottam a telefonba azt hittem szörnyet halok a szívem csak úgy vert majd kiugrott a helyéről. Tisztán hallottam amikor mondták a mentősök,hogy sajnáljuk de nem tudunk már mit tenni meghalt. Hallottam mindent a telefonon keresztül. És akkor a bátyám is közölte velem,hogy az anyu meghalt. Nem tudtam elhinni,hogy ez igaz sokkot kaptam remegtem sírtam. A párom ölelgetett vigasztalt. Mondom ez nem lehet igaz,hogy meghalt amikor nemrég búcsúztam el tőle még puszit is adtam neki. Pedig akkor is nagyon rosszul volt amikor eljöttem de álmomban sem gondoltam volna,hogy meghal. Ennek már 2 hete azóta megtörtént a temetés is. De én még a mai percig sem tudom elhinni és elfogadni,hogy meghalt. Nagyon hiányzik az anyu nélküle már semmi sem lesz olyan mint régen. Nekem ez nagyon nehéz mivel ő volt a mindenem az egyetlen támaszom. Amióta megszülettem vele éltem soha nem hagytam magára. Mi olyanok voltunk egymásnak mint a testvérek. Együtt mentünk mindenhová elválaszthatatlanok voltunk. Tavaly hagytam őt magára 1 évre mert az akkori páromnál laktam. Utána én visszamentem az anyuhoz. Már egy jó ideje tudtuk,hogy beteg de álmomban sem hittem volna,hogy ilyen gyorsan és hirtelen meghal. Ezt nem tudom feldogozni elfogadni nem megy. Nélküle nem ér semmit az élet és bevallom őszintén ,hogy már félek mindentől . Már nincs anyám sem apám nincs kihez menjek ha valami baj van. Vannak testvéreim egy nővérem meg egy bátyám meg ugye ott a párom is de ők nem pótolják az anyut azt az űrt amit hagyott a szívembe. Úgy érzem,hogy teljesen egyedül maradtam most már csakis magamra számíthatok :( Hogy tudnék erőt meríteni és folytatni az életemet továbbra is? Most már van párom van kiért éljek de akkor is félek. Mit tegyek?????????2018. ápr. 19. 15:15
1/9 anonim válasza:
Részvétem, nagyon sajnálom a dolgot. Nem tudok ehhez mit hozzáfűzni, a könnyeimmel küszködtem én is, miközben olvastam... A legeslegjobb amit tehetsz, h felkeresel egy pszichológust aki segít. Kérlek, tedd meg, h szakemberhez fordulsz!
2/9 anonim válasza:
Ne tegyél semmit, hagyj időt a gyászra. Még nagyon friss a veszteséged. Azt mondják, hogy az ember akkor válik igazán felnőtté, amikor elveszti mindkét szülőjét. Támaszkodj a párodra, rá és a testvéreidre is számíthatsz, van kiért élned.
3/9 A kérdező kommentje:
2-es én egyedül csak a páromra számíthatok ő volt mellettem végig ha ő nem lenne szerintem én mentem volna az anyu után. Már csak érte élek számomra ő a legfontosabb. A testvérem meg egyáltalán nem érdekelnek mert nekik is megvan a külön életük meg nekem is. Ők sem foglalkoznak igazán velem.
2018. ápr. 19. 15:30
4/9 A kérdező kommentje:
Amúgy mind a hármunkat nagyon megviselt az anyu halála mert őt szerettük a legjobban. De a bátyámnak volt a legrosszabb mert az ő kezei között halt meg szinte :( Áldom az istent,hogy nem voltam otthon amikor meghalt :( mert ha ez nálam történik meg biztos,hogy azon nyomban szörnyet haltam volna én is. Nem bírtam volna ki :( Akkor sem tudom elfogadni,hogy már nem él és soha többé nem láthatom. Egy anyát elveszíteni a legrosszabb dolog az életben. Most már elmondhatom azt,hogy felnőtt ember lettem és a saját lábamon kell állnom már nincs anyu akihez mehetek ha valami baj van.
2018. ápr. 19. 15:38
5/9 anonim válasza:
Ez.. rettenetes. Sajnálom, részvétem. Így ismeretlenként is erősen megérint. Esetleg valláshoz is fordulhatsz, az tud sokat segíteni. Akár még 30 évesen is elkezdhet érdekelni a buddhizmus.
Illetve a leírásod alapján rengeteg mindent köszönhet neked és a maximumot hoztad ki a kapcsolatotokból, ezt nagyon sok anya nem kapja meg, őt nagyon boldoggá tehetted ezzel. Próbálj meg erre is támaszkodni, szép életet biztosítottál neki és elérte, amit szeretett volna.
Örökké fog fájni, de idővel vissza fogod kapni az erődet, türelmesnek kell most lenned magadhoz.
6/9 A kérdező kommentje:
5 ös inkább én vagyok az aki sokat köszönhet neki mert sokszor csúnyán bántam vele nem is egy ilyen alkalom volt és nagyon bánok már mindent de sajnos ezzel már nem tudom visszahozni. Örökké fájni fog a hiánya. A világ legjobb édesanyja volt ő. Aki csak azt nézte hogy a gyerekeinek legyen jó. Szerintem én ebbe soha nem fogok belenyugodni hogy ő már nincs többé. Én csak azzal próbálom nyugtatni magamat hogy neki így volt a legjobb mert már nem szenved tovább.
2018. ápr. 19. 18:22
7/9 A kérdező kommentje:
többet
2018. ápr. 19. 18:24
8/9 anonim válasza:
Őszinte részvétem. Nekem az segített, hogy beszèltem hozzá és sokat beszéltem róla a családtagjaimmal.
9/9 A kérdező kommentje:
Utolsó hozzászóló akkor ezek szerint a te édesanyád sem él már? Szerintem ennél fájdalmasabb dolog nem is létezik a világon minthogy valaki elveszíti az édesanyját. Mi is nagyon sokat beszélünk róla a nővéremmel de minél többet gondolok rá annál rosszabb annál jobban fáj. Mindig eszembe jut az anyu nagyon rossz nélküle és hiányzik borzasztóan.
2018. ápr. 20. 07:50
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!